Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja sam zeznuo nesto i sad znam i kako sam to uradio... Znaci onaj folder mi je sad 1.5GB i nista se ne desava a bio je juce 5.7 i imalo je sve a ja sam kliknuo jutros onaj download tool i onda kad je krenuo da skida ja sam to prekinuo i predpostavljam da je zbog toga sad nastao haos... Sta mogu sad da radim sa ovim?

Evo na laptopu mi ponudjen win10 isto je 8.1. Sad cu na desktopu da radim preko MCT a na laptopu idem ovo sto mi je ponudjeno pa javljam sta je bilo

Ja sam zeznuo nesto i sad znam i kako sam to uradio... Znaci onaj folder mi je sad 1.5GB i nista se ne desava a bio je juce 5.7 i imalo je sve a ja sam kliknuo jutros onaj download tool i onda kad je krenuo da skida ja sam to prekinuo i predpostavljam da je zbog toga sad nastao haos... Sta mogu sad da radim sa ovim?

pa jedino da roknes novu instalaciju win7 ili 8 pa onda sve ispocetka. Ne znam zasto se bojite MCT to je u sustini force download za one koji su nestrpljivi, pa skidate ga sa microsoft sajta pobogu

Upravo sam pokrenuo upgrade na računaru pored sebe. Nije nigde bilo obaveštenja da je upgrade spreman, već sam kliknuo desnim klikom miša na ikonicu get windows 10 i izabrao check windows update. Tek tada mi je bilo ponuđeno da se računar upgradeuje, trenutno je na 14%. Upgrade je sa win 7.

Odradiću backup sistema i probaću clean install pomoću ISO fajla koji se skida preko Media Creation Tool-a. :) Malo eksperimentisanja neće škoditi. ;)

Odradio. Svako ko je radio upgrade sa aktivirane sedmice i osmice (ne važi za Insider-e) može da odradi clean install pomoću ISO fajla koji je skinut preko Media Creation Tool-a. Key se ne unosi i Windows ostaje aktiviran. :)

Cek da utvrdimo. Znaci kad odem kuci skinem mct i napravim iso fajl, posle toga mi nece traziti kljuc bez obzira da li formatirao ceo hdd il jok? I da li mogu taj iso da koristim i na laptopu ili moram prvo da uradim i na laptopu update pa onda posebno iso i za njega?

Odradio. Svako ko je radio upgrade sa aktivirane sedmice i osmice (ne važi za Insider-e) može da odradi clean install pomoću ISO fajla koji je skinut preko Media Creation Tool-a. Key se ne unosi i Windows ostaje aktiviran. :)

Ja sam preko rufusa rtm i ostao key.

A reci mi posto se meni sad trenutno skida preko MCT a izabrao sam upgrade umesto da pravim iso, hoce mi ponuditi opet to kad skinem ili ce odmah krenuti upgrade? Radije bih uradio clean instal.

Super, evo ja skidam posto mi ovo hovno dole ne nudi update, ima da ga roknem preko USB-a pa nek crkne sve :D Imam backup spreman. Win 7 Home Premium je kod mene, legalan.

Staviosam da mi downloaduje sa toola pa cu videti mrzi me da dizem sad sedmicu zbog ovoga ali vidim da sada pravi drugi folder : $Windows~WS NEgo sad imam i ovaj folder i onaj bt???

Poslednja izmena:
I kod mene ima sad $Windows~WS dok skida, ali BT nema, nece ni da krene da ga skida za Win7, ne znam zasto.

Kako moslis ne vazi za insidere? pa sad sam kacio iso sa insider sajta...
Nije vazilo ovih 10 dana pred zvanicni izlazak, bilo stopirano.
Sad moze cista instalacija, tako bar kazu...probacemo.

Ako skinem win10 sa MS sajta i spicim clean install...windows je registrovan na 90 dana ?

Znam da za njih nije važila čista instalacija. Ako sad važi, super. :)

Krenula je I kod mene instalacija,sad se nadam da ce sve proci uredu

Znam da za njih nije važila čista instalacija. Ako sad važi, super. :)
Jedini razlog sto nije moglo su bili kljucevi koji su stornirani.
Posto je istekao period za prijavu za insider program.
Sad da ne bi ljudi instalirali win10 pomocu tih kljuceva oni su to stopirali.
Ko je registrovan kao insider moze sad bez kljuca.

Ja cu za nekih pola sata rusti oba harda na low level format pa stavljam iso ovaj koji sam skinuo sa MediaCreationToolx64 pa ce vidimo jel ce windows posle takve instalacije da bude aktiviran?

Hebiga,toliko sam se radovao da sam jedva dočekao 29-ti.Noćas sam čekao do 12,jutros ustao oko 4,30 i onda vidim da ne može.Ajd da su od početka napisali da ne može,pomirio bih se sa tim nego svo vreme je pisalo da ovaj računar može i jutros cvrc.Baš su se poigrali sa mnom,odoh da tugujem:(

Eh, sve bih dao na svetu kada bi imao taj lukzus da me (ne)izlazak nove verzije Windowsa čini srećnim/tužnim.

Zavidim ti!

Ja cu za nekih pola sata rusti oba harda na low level format pa stavljam iso ovaj koji sam skinuo sa MediaCreationToolx64 pa ce vidimo jel ce windows posle takve instalacije da bude aktiviran?

Ste vi ljudi čuli za VirtualBox ili vmware?

Poslednja izmena:
Cekajte sad kad se mini skine ovo, i uradim upgrade, mogu li onda da napravim od toga sto se skinulo bootabilan dvd?

Ste vi ljudi čuli za VirtualBox ili vmware?

A sto bi to radio evgenije?

Ja vec imam insajder nalog i win 10 aktiviran ali moram da zamenim hardove na kojima su mi podaci i ovaj na kojem je windows jer taj gde je windows mi ima delay na sebi i pravi mi problem u radu!

Poslednja izmena:
Pokrenuo MCTx64, on je skinuo w10, posle par pitanja i par podesavanja instalirao mi je w10, kaze: "Windows is activated", so far so good

Ja bih za svaki slucaj skinuo onaj iso sa insider sajta...

Nazad
Vrh Dno