Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

***, popustio lem usled zagrevanja i hladjenja, da li je prljava, menjana pasta?
Kod mene definitivno stao na 5.91GB, sad cekamo da nam ponudi da instaliramo, to ce verovatno sutra? Sta bi se desilo kada bi pokrenuo setup iz sources?

***, odmah i odgovor:
untitled.jpg

Nisi jos dobio boot.wim strpi se dobices.

Ljudi imam Win7 ali mi ne izlazi ona ikonica get windows. Skinuo sam sve moguce updat-ove i opet nece.... Jel moguce da mi je win pirat iako skida sve update. Ja sam racunar kupio polovan i dosao je sa preinstaliranim winom inace komp je bio koriscen u jednoj firmi. Zasto nemam belu ikonicu get windows 10?

ja sam trenutno na rtmu (preko win 8.1 licenciran) sad kad izadje oficijalan jel da ga instaliram preko wu ili na fleshku pa update ili clean install?
P.S.
Po mogucstvu da mi ostanu sve igre/programi/sejvovi ?
shta savetujete ?

Ja kad kliknem na onaj setup u folderu on mi daje mogucnost da idem na instal ali ne znam jel bi trebao to da radim ili ne :)

Ljudi pozdrav, sta se desava sa drajverima? imam hp elitebook star nekih godinu i po dana, na sajtu nema drivera za win10. Dobio sam skrievnu particiju od nekih 5 giga, da li se instalira rucno ili ?

ja sam trenutno na rtmu (preko win 8.1 licenciran) sad kad izadje oficijalan jel da ga instaliram preko wu ili na fleshku pa update ili clean install?
P.S.
shta savetujete ?
A sta da instaliras? pa vec ga imas...
To sto sad size ljudima to je isto to sto ti imas sa svim update.

P.S.
shta savetujete ?

A fix for people who can't see the Windows 10 icon:

This worked for me I don't know if it will work for everyone but make sure you have a version of Windows that can be upgraded and have the updates that need to be installed.

For Windows 7 SP1: KB3035583 KB2952664 For Windows 8.1 Update: KB3035583 KB2976978”

Download from the link below.
Run as admin and get through the first 2 sections.
Press 1 & then enter to check update status (this is to check you have the updates I listed above)
Go through the next steps and start with option 2 which worked for me and didn't need to try the others, the icon showed up straight away.

http://www.mediafire.com/download/yhs9s3rd7smsqi0/win10fix_full.zip

Dole u taskbar imad Get Windows 10 preko te aplikacije odradi upgrade.

Izgleda da smo već imali konačnu verziju kada smo instalirali 10240. Evo napravih ISO od ovog "install.esd" sa 8.1 i potpuno isto ime i veličina kao iso napravljen na insider verziji: "en_windows_10_pro_10240_x64_dvd.iso" 3,992,293,376 byte-a. Znači ne samo da je taj stari 10240 bio RTM nego je i release verzija a da to nisam ni znao. Jedan od lekova, ako neće da počne da skida update je da se forsira start Automatic maintenance ako je isključeno. Druga je da se skine ESD i napravi ISO od tog 10240 insider updejta i čeka ponoć u Redmondu, da se instalira i biće aktivirana.

Poslednja izmena od urednika:
Isto je tako i kod mene. Nece da se upgrade i to ti je :)

Isto je tako i kod mene. Nece da se upgrade i to ti je :)
Nađite kada je ponoć u Redmond, WA, tada će moći po ovdašnjem vremenu.
Time difference between Redmond, USA and Belgrade, Serbia is:

+9:0 hours

Belgrade is 9:0 hours ahead of Redmond
That means when it is 8:00 am in Redmond, it is 5:00 pm in Belgrade

Napravio secure erase na ssd i sada ide instalacija javim dali ce se aktivirati :D

Nađite kada je ponoć u Redmond, WA, tada će moći po ovdašnjem vremenu.
Time difference between Redmond, USA and Belgrade, Serbia is:

+9:0 hours

Belgrade is 9:0 hours ahead of Redmond
That means when it is 8:00 am in Redmond, it is 5:00 pm in Belgrade

Kinezi i Vijetnamci su uspeli jel gledao sliku sto sam postavio na prethodnim stranama?

Sad je kod njih jedan popodne...

El probao neko da promeni datum? Dal to moze uopste bez neta da se pokrene jer na netu ce znati tacno vreme?

Trenutno:

1:03 PM
Tuesday, July 28, 2015 (PDT)
Time in Redmond, WA

Nece ni kad se promeni datum I vreme. Inace boot.wim iz starije instalacije win 10 sam kopirao u folder: $Windows.~BT/sources.
Nisam nista postigao sem sto sam izgubio 6gb iz $Windows.~BT :( Sva sreca pa sam uradio bekap $Windows.~BT I vratio nazad ;)

El probao neko da promeni datum? Dal to moze uopste bez neta da se pokrene jer na netu ce znati tacno vreme?
Neće moći tako, čeka se ponoć tamo u Redmondu, to ne može da se promeni, nikakve vajde od menjanja vremena ovde. Čekajte do sutra u 9h ovde, tek onda će verovatno da prorade activacioni serveri.

Je li vuche, samo idem na update sutra ili moram da skidam na fleshku pa update ?

Pokušah da pokrenem upgrade iz Windows-a i nije hteo. Ne može da nađe boot.wim ili tako nešto. Prebacim ga na flešku i pokušam upgrade tako što butujem sa fleške. Opet neće, nešto tipa Windows koristi instalacini medij, nisam pažljivo čitao.

Pokrenem clean install i sve se uspešno instalira. Prilikom instalacije se povežem na MS nalog preko koga sam odradio upgrade sa Widnows 8.1 na Windows 10 RTM 15.7. Sve se upešno završi. Kad u cmd ukucam:
slmgr /exr
izađe mi "This machine is permanently activated".
Ja se ne žalim za sada.

Preko legalne osimice, kao insider ili ?

Inace, MS je davno rekao da nece svi u isto vrijeme dobiti upgrade tako da se nemojte cuditi ako vama bude kasnilo par sati ili dana.

Nazad
Vrh Dno