Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sve je ok sa MSove strane sada je sve na developerima, kako WP fale app tako isto je i za PC, mislim na moderne app. Facebook i dalje npr ima interni Chat, sto je dobro :) medjutim Twitter,TapaTalk su blago receno uzasni , nivo slozenosti retard level -5
Naravno da je na tom nivou, i sve ide u tom pravcu.
Pa ovde je opsta kuknjava i pometnja kad podignes novi sistem ako nesto ne radi.
Samo da se ne mrdne prstom a da sve radi iz taka.

Nisam ni znao da ima Tapatalk na Store-u,medjutim sad sam ga instalirao,pojavi se na dve sekunde i nestane!:d

Meni radi 4k na edge i to mnogooo bolje nego na Chrome . Imam 1080p full hd monitor.

Na chrome mi vec i 1080p pomalo laguje msm jedva primetan lag ali tu je. Dok na edge sve radi savrseno i mnogo manje vuce CPU .
Mali off: koliko vam vuče neta 4k? Kod mene na 5Mbit se vuče kao puž.

Je li moguce da toliko, sto bi kod nas rekli, skube? Ni 20Mbit nije dovoljno, znaci.

Probaj
Kod:
$app = (Get-AppxProvisionedPackage -Online | where {$_.DisplayName -eq "Microsoft.BingWeather"}).InstallLocation
Add-AppxPackage -Register $app -DisableDevelopmentMode

Nishta me ne pitaj, na kraju sam morao clean install i sad sve radi sa tim nalogom koji mi je dete napravio, medjutim sada imam problem sa grafickom, na monitoru (dvi na hdmi) je rezolucija super, kad prebacim preko hdmi na tv, taskbar ogroman a kao 1080p scaling na 0.To me usralo kada sam se bahtao sa ddu sada ni to ne pomaze....izgleda da je jedina realna prednost shto je sa win 8.1 na 10 rtm ostaje aktiviran i nakon clean install-a.Ovo ostalo plach majke bozije -brzina koju sam sa svojom konfom imao i na win 7,8,8.1...sada mi ostaje sex da podesim drajvere u nadi da ce da proradi problem iz posta...

Je li moguce da toliko, sto bi kod nas rekli, skube? Ni 20Mbit nije dovoljno, znaci.
Ma to on nesto puni pa napravi pauzu, zavisno od potrebe izgleda mi...
Stedi konekciju ne puni do kraja vec nesto malo ispred toka videa.
Evo na 8K mada fps ne verujem da je preko 10.

Screenshot (322).jpg

Tacno...ne treba toliki protok.

Screenshot (324).jpg

Poslednja izmena:
Windows Settings više vuče na onaj iz Windows Phone sa ovim mini klizačima.

Da ne citiram ostalo. Zaista, u poslednje vreme, Microsoft ne bio Microsoft, da ne napravi frankenštajna u nekom obliku. U ovom trenutku, to su podešavanja. Neću ni da mislim šta će biti sledeće.

Mislili smo da je windows 8, bila prolazna faza. Nažalost, nije tako.

Više sam puta pisao, zbog čega se sve ovo dešava. Dešava se samo zato, što nije prepoznao tržište na vreme, a to je WP. Zato sada sve guraju na silu.

Da je kojim slučajem, udeo windows-a duplo manji nego sad, da li bismo videli windows 8 ili 10 u ovakvom obliku? Čisto sumnjam da bi dvaput pucali sebi u nogu.

Ako ništa drugo, sasvim sigurno bismo imali opciju da isključimo ove sve boodalaštine, koje nam se serviraju na desktop-u.

Ali cemu apps na desktopu ***, sta fali ono, www.twitter, www.facebook? Bench forum u, pazi sad ovo, browseru, ne tapatalku?

Iako si ti zagriženi WP fan, drago mi je da si primetio, šta se pravi od desktop-a. :)

Instalirao sam famozni 10240, preko 8.1, par iritantnih bug-ova sam primetio.
Start meni čas hoće da se digne, čas neće, i search isto tako iz taskbar-a, isto tako i volume.
BF3 je nemoguće igrati jer me PunkBuster izbacuje.
Inače je stabilan, nije zapucalo ništa, Defender mi je sva sreća već isključen bio i ostao. Ne znam kako bi inače trebao da se pali i gasi.
I nervira me što se u Control Panel ne nalazi više Update sekcija koliko vidim.

Instalirao sam famozni 10240, preko 8.1, par iritantnih bug-ova sam primetio.
Start meni čas hoće da se digne, čas neće, i search isto tako iz taskbar-a, isto tako i volume.
BF3 je nemoguće igrati jer me PunkBuster izbacuje.
Inače je stabilan, nije zapucalo ništa, Defender mi je sva sreća već isključen bio i ostao. Ne znam kako bi inače trebao da se pali i gasi.
I nervira me što se u Control Panel ne nalazi više Update sekcija koliko vidim.
Update pinuj u start...

Sta da pinuje kad ne postoji vise normalan update vec samo ovaj teletabis?

Ma treba da izbace ono 10 iz imena,i jednostavno da bude windows,koji ce naravno imati svoju trenutnu verziju kao i svaki program.

Pa sta ce mu teletabis kad sve sam radi, nema sta da se podesava.

Što se mene tiče, sve radi odlično, ali su zasr*li family safeti koji je kod 8.1 bio taman ono što meni treba da deci namestim ograničenje po 2h dnevno da ne oslepU- može i sada sve to, ali samo preko MS naloga i web podešavanja, dok je ranije funkcionisalo i sa lokalnim nalozima.

Poslednja izmena:
Samo da potvrdim da je Chrome užasno neoptimizovan, kida CPU samo tako kad se gledaju YT klipovi...

Windows 7 скроз апдејтован активиран Daz loaderom неће upgrade на 10240 у vmware. Нека порука invalid path for upgrade!? Јл неко успео ово?

Успео сам да uradim upgrade. Иде се у Sources->дупли клик на installprep и тада крене upgrade. Али када се завршило није активиран већ пише connect to the internet to activate windows. Значи upgrade са седмице неће да може или ја нешто лоше радим.

Runtime Broker je počeo da mi kida CPU... Jel imao još neko ovaj problem?

Prilozi

• runtime_broker.JPG
    runtime_broker.JPG
    77.2 KB · Pregleda: 170
Našao sam rešenje kako da Chrome manje kida CPU... Isključite mu "Use hardware acceleration when available".

Željko, u pravu si, ovo ima veze sa drajverima za grafičku.

A Runtime Broker se sredio nakon restarta sistema.

Da ne citiram ostalo. Zaista, u poslednje vreme, Microsoft ne bio Microsoft, da ne napravi frankenštajna u nekom obliku. U ovom trenutku, to su podešavanja. Neću ni da mislim šta će biti sledeće.

Mislili smo da je windows 8, bila prolazna faza. Nažalost, nije tako.

Više sam puta pisao, zbog čega se sve ovo dešava. Dešava se samo zato, što nije prepoznao tržište na vreme, a to je WP. Zato sada sve guraju na silu.

Da je kojim slučajem, udeo windows-a duplo manji nego sad, da li bismo videli windows 8 ili 10 u ovakvom obliku? Čisto sumnjam da bi dvaput pucali sebi u nogu.

Ako ništa drugo, sasvim sigurno bismo imali opciju da isključimo ove sve boodalaštine, koje nam se serviraju na desktop-u.

Zato sam i napisao da je ovako trebalo da izgleda Windows 8 a ne Windows 10. Razumem njihovu želju da objedine iskustvo pri radu na telefonu, tabletu i desktop računaru ali ipak je trebalo da naprave zasebno grafičko okruženje za klasičan desktop rad. Klasične desktop aplikacije su dizajnirane tako da rade na ekranima sa velikim dijagonalama i povećaju produktivnost rada time što su mnoge opcije direktno dostupne dok njihove "siromašnije" verzije namenjene za rad na ekranima malih dijagonala imaju osakaćen meni i mnoge opcije nisu odmah dostupne već su sakrivene iza jednog ili više dugmeta. Iz tog razloga nikada neće moći da zamene klasično desktop okruženje jer ko god ceni produktivnost i kompjuter mu ne služi samo da ode na fejs i pogleda koji klip na YT nikada neće koristiti ModernUI aplikacije u svom radu.

Iz tog razloga mislim da nisu trebali da mešaju okruženja. Klasičan desktop mod je trebao da ostane takav kakav jeste, uključujući i sve menije, podmenije i ostale delove Control Panel-a. ModernUI okruženje je trebalo da bude ponuđeno kao zasebno, opciono okruženje za one nezahtevne desktop korisnike koji žele identično iskustvo na telefonu, tabletu i kompjuteru. Mogli su da u klasičan desktop mod omoguće pokretanje ModernUI aplikacija za one koji bi da iskoriste poneku od tih aplikacija.

Zamislite ovo u poslovnom okruženju gde je produktivnost na prvom mestu, gde je ljudima često potrebna obuka da bi se prilagodili novitetima. Ili zamislite rad u Fotoshop-u čiji je interfejs prilagođen mobilnim telefonima (objedinjeno iskustvo).

Коначно сам успео са седмице на 10-ку и активирана је.

Није ни мени хтео. Овако уради->Sources->Setup->No thanks->Skip Win key->Custom:Install Windows only(advanced)->Изабери партицију и цепај. Не знам да ли утиче ако се изабере local account али ја сам прво са локалним ушао, видео да је активиран и онда улоговао са MS. Остао активиран. Колико овај edge брже ради од Chrome:wall: али нема Last pass екстензију још увек тако да ћу се сигурно вратити на њега. Такође исти табови отворени у оба претраживача, chrome 150mb, Edge 25mb са 0% CPU usage.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno