Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ima li sanse da se prebacim sada na PRO sa clean install, ili sam zakasnio ?
Ako ima koji build za clean install skidati? Ne dozvoljava downgrade sa ENTERPRISE na PRO

Možeš skinuti onaj iso 10240 i odraditi ''upgrade'' i vratiće ti pro.
Ne radi promena ključeva sa enterprise na pro, ali update sa iso radi.

Poslednja izmena:
Ja sam još uvek na 10166 kao što možeš da vidiš:

untitled.jpg

Ali imas iznenadjenje kada ukucas u run winver na 10166 vazi do oktobra , dok 10240 to nema moze koliko hoces!

Zapazanje ljudi oko aktivacije:
Findings:
Upgrade from 8.1 PRO > 10240 PRO (Activated) Generic key after install!
Upgrade from 7 PRO > 10166 PRO > 10240 PRO (Activated) Generic key after install!
Upgrade from 10166 PRO > 10240 PRO (Activated) Generic key after install!
Clean install 10240 PRO (Unactivated, wont activate)

NOW THE INTERESTING BIT!
Windows 8.1 PRO > 10240 PRO (Activated) Generic key! > Fresh 10240 PRO install (Activated) It's still using the generic key. But unlike the first time i clean installed this time it did activate. (Because on that same machine it had 10240 activated prior)

From this i conclude once you have upgraded anything activated to 10240 and that's activated, you can then fresh install using the generic 10240 serial and it will be activated when you hit the desktop! It does seam to tie activation status to your MSA.

Generalno po ovome ispada svako ko odradu update sa 7-ce ili 8-ce (naglasavam UPDATE) posle toga moze da instaliras i cist windows 10 RTM i on ce biti aktivan, posto prilikom updata na vasem nalogu verovatno ostaje hash/ID kompa i on sluzi za automatcku aktivaciju prilikom narednog clean install-a
Barem ovaj build 240 ne vrsi dodatne provere prilikom update-a sa win 7/8 jedino je vazno da su genuine... za sad

Za one koji nece da budu insideri , brza aktivacija preko Microsoft Toolkit:

W0JpJTM.png

Samo za Windows 10 pro 10240 64bit!

Zeljko sta mislis jel ovo RTM kandidat ili je finalna koja ce 29 jula biti objavljena?

Nesto izmedju :)

Moguce veoma da su ga pustili insiderima, ako i jeste RTM sigurno nece javno reci, a moguce da bude i jos koji build sa minimalnim razlikama, ili cak ovaj build 240 samo kasnije da mu daju nov broj i to bude RTM...
Druga verzija je da da ga updatuju patchevima i tako distribuiraju kao retail, ako stvarno promene politiku sa win10, a OEM dobiju nesto izmedju barem ovi prvi, posto se prica da ce samo par kompanija imati gotove kompove za 29 jul

Generalno ja mislim da je ovo RTM a od testiranja do 29-jul-a zavisi da li ce biti nekih izmena... definitivno ce biti day one patch 29-tog za one koji nisu u insideru, jedino je pitanje da li ce patchevi biti integrisani u nov RTM ISO ili ce ici preko windows update-a

Poslednja izmena:
A ovi sa sedmicom i daz loaderom mogu li besplatan upgrade na 10240 o tome se pise na my digital life forumu ali nesto ne razumem?

A ovi sa sedmicom i daz loaderom mogu li besplatan upgrade na 10240 o tome se pise na my digital life forumu ali nesto ne razumem?

pa za sad da....

evo sta kaze Daz:

People using the loader have upgraded from Windows 7 to 10240 already. They didn't need to enter a key during the upgrade and were permanently activated when the Windows 10 installation was completed.

If you format and then reinstall Windows 10 you can skip entering a key. If you've got a network connection then it'll activate you right away, but if you haven't then it'll ask you to connect online in order to activate you. User cbutters recorded a video of this happening.

Generalno prilikom upgrade-a 7-ce i 8-ce Microsoft belezi hash aktivacije i ID kompa... posle toga ste aktivirani i nakon reinstalacije, kljuc nije potreban

Takodje izgleda je dosta odraditi samo upgrade, microsoft account izgleda nije potreban jer se aktivacija cuva na microsoftovom serveru koju se prilikom upgrade-a generise i salje na isti...

Znaci NEMA prodaje kljuceva nakon upgarde-a, nema zamene ploce itd... aktivacija je vezana za HW ID i to je to... neverujem ni da phone aktivacija moze da doprinese icemu jer OEM windows-i nemaju podrsku, a i server cuva samo ID vase masine a ne i ko ste vi...

Poslednja izmena:
Verovatno, microsoft nemoze da natera pirate da kupe windows, ali posto je cilj zaraditi na windows prodavnici, izgleda ce iste proglasiti "legalnima" barem za kucnu upotrebu jer ti i dalje nemas dokaz kupovine prethodnog sistema ako si pirat

To je mozda namerni potez Microsofta da natera ove sa daz loaderom kojih mozda ima milione da predju na Windows 10 besplatno :)

Instalacija 1066 mi se zamrzava kod Just a moment... Jel imao neko ovaj problem?

Desavalo se meni na laptopu. Prebacio sam SSD na dekstop, zavrsio update sa ranijeg builda i vratio u laptop SSD.

Jel ako uradimo update sa Win8.1 original, jel cemo dobijati update-ove dalje?

Poslednja izmena:
Desavalo se meni na laptopu. Prebacio sam SSD na dekstop, zavrsio update sa ranijeg builda i vratio u laptop SSD.

Jel ako uradimo update sa Win8.1 original, jel cemo dobijati update-ove dalje?
Naravno, sad ili 29-og ne menja nista.
Ovo je RTM, da li ce insideri dobijati nove buildove videcemo...
Mislim da ce od sada ici samo update.

Na laptopu treba da odradim ono za aktivaciju, bas lep poklon od njih. A ovde cu da pregazim Win8.1 sa 10240 buildom, pa da vidim.

Mount iso fajl i instaliraj iz windowsa.
Ajd odradi pa javi da vidim dal i ja da ga druknem danas/veceras kad budem imao vremena, imam legalni win7 pa taman da vidimo sta i kako.

Na linku okacili i torrent-e za x86 i x64:
Kod:
http://microsoft-news.com/download-windows-10-rtm-build-10240-iso/

Kojom komandom na Win10 posle mogu da vidim da li je isti serijski broj kao na Win7 sada?

Nisam nasao link na Mega, skidam sa torenta sa linka sto sam dao i ide oko 500-600kb/s, skidaj odatle.

Win is activated - uradjeno sa Win 7 Ultimate " Murphy verzija koja je vec bila otkljucana zatim uradjen upgrade na 10130 i posle radjeni redovni updatei do sinocne 10240. Doduse ranije sam imao instalaciju, pukla i neko vreme sam bio na toj istoj 7 i dobio info da mi je rezervisana kopija win onim oblacicem.

Poslednja izmena:
Pa u imenu pise da je Pro, da li je neko skinuo, da li je Pro ili Enterprise?

Ovo je kao Pro:
Kod:
https://piratebay.co.in/torrent/12129490/Windows_10_Pro_RTM_10240_x64_ISO___Activator
Torent ima aktivator pa ako spada u pirateriju, brisite.

Poslednja izmena:
Ajd odradi pa javi da vidim dal i ja da ga druknem danas/veceras kad budem imao vremena, imam legalni win7 pa taman da vidimo sta i kako.

Na linku okacili i torrent-e za x86 i x64:
Kod:
http://microsoft-news.com/download-windows-10-rtm-build-10240-iso/

Kojom komandom na Win10 posle mogu da vidim da li je isti serijski broj kao na Win7 sada?
Sa komandom wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey
Vidi se i u AIDA64.

Skidam sa torenta gore, ide punom brzinom 12Mbit/s

Jos uvek u "edzu" ne mogu da podesim bukmarke u "bar-u" kako ja hocu.Pa bar je to osnovno...

Vrh Dno