Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Meni Win10 krenuo da skida neki update za graficku i posle instalacije nisam imao sliku na monitoru vec samo na TV-u a u opcijama nije detektovao drugi monitor...
A kada sam otkacio TV nista se nije promenilo, monitor je samo blinkao???

Ako nekom nije tesko neka proba da se sa microsoft account-a prebaci na local account i vidi da li je jos uvek aktiviran windows.
Ko ne zna kako:
Start-Settings-Accounts-Sign in with local account instead
I na kraju restartujte racunar za svaki slucaj, posto mozda nece da pokaze promene dok se ne restartuje...
:)

E sad je jos pitanje dali je ovaj free win vezan za maticnu plocu,ili nije?

E sad je jos pitanje dali je ovaj free win vezan za maticnu plocu,ili nije?

Win key se veze za komponente pa i za maticnu medjutim, kada se zamjeni maticna, key moze proci preko telefonske aktivacije. Mozes im reci o cemu se radi ali vecinom ne pitaju nista, samo prodjete zajedno generisanje novog kljuca. Ja sam takodjer nekoliko puta aktivirao win koji je bio limitiran na broj instalacja. Onaj studentski. Aktivirao ga x puta preko telefona bez da su me i jednom pitali u cemu je problem.

Zato mene interesuje, sta je sa kljucem windowsa koji smo dobili za free ili se poruka odnosi sam ona insider koji je opcenito free a ne na win 10 pro.

Ima li jos ko ,od insider-a, problema sa aktivacijom ENTERPRISE 10-tke?

Malo je bez veze što ću ovo reći, ali nisi trebao te enterprise ključeve da koristiš. Na MS site-u je za insidere bio ponuđen download samo za Pro i samo o tom izdanju je bilo reči da će biti free za insidere i upgrade za one koji su imali licencu za 7/8/8.1.
Pa ako si već insider, vrati se nekako na Pro pa update-uj.

696716a5cd636c4fa5612185be81c226.jpg

Nadam se da ste u pravu kada kazete da se ovo odnosi na zvanični win10 pro a ne insider.

Instalacija 1066 mi se zamrzava kod Just a moment... Jel imao neko ovaj problem?

Jedino je sigurno, svi imamo isti key:

VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Ne znam zašto kačite ove "This machine is permanently activated" screen-ove. Isto to je izbacivalo i za ranije buildove kada bi se kucalo slmgr.vbs -XPR ...
dok sam bio insajder nije, nego čini mi se do oktobra.

inače, upgradovo sam 8.1 skyjpom aktiviranu, sve prošlo bez problema, nije tražio serijski, naravno trajna aktivacija :wave:

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    301.8 KB · Pregleda: 158
Pitanje je da li moze upgrade da se radi sa ovim buildom sa sedmice. Najbolje bi bilo da postoji konverter kljuceva. Zbog clean install.

dok sam bio insajder nije, nego čini mi se do oktobra.

inače, upgradovo sam 8.1 skyjpom aktiviranu, sve prošlo bez problema, nije tražio serijski, naravno trajna aktivacija :wave:

Ja sam još uvek na 10166 kao što možeš da vidiš:

untitled.jpg

Ima li sanse da se prebacim sada na PRO sa clean install, ili sam zakasnio ?
Ako ima koji build za clean install skidati? Ne dozvoljava downgrade sa ENTERPRISE na PRO

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno