Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Mislim da ne moze, imam 32bit na drugom hardu, evo sad cu da probam...
Ako mislis da zadrzis programe, podesavanja itd. onda ne moze.
Nece iz windowsa ni da pokrene...
Pa ne mozes da pokrenes 64bitnu aplikaciju na 32bitnom OSu, mora butabilni usb ili DVD pa upgrade! Ali nece nista ostati, samo napravi Windows.old folder pa ti posle kopaj da nadjes nesto.

30 godina razvoja "polupanih prozora" i "najmoderniji operativni sistem" na svetu ne ume da preimenuje

ProgramFiles u ProgramFiles(x86)

e svašta...

To ne govori da ne mogu ili nisu u stanju, mozda ne zele...

Koji video plejer radi na Win 10?Ruše mi se Gom,Vlc i MPC HC.

Hvala na savetu,apdejt za GPU je rešio problem.Sada rade sva tri plejera,čak je i Skype proradio.

Sa AMD grafičkom radi Splash Pro EX (Mirilis)... Sasvim dobar player (ja koristim verziju 1.13.2 koja je nešto starija ali radi bez i najmanjeg problema a pušta bukvalno sve).

Rade i ostali plejeri,problem je bio u driveru za grafičku,pre apdejta nije hteo ni Skype for detskop da se podigne,rušio se i Firefox.Sada je sve kako treba.

Verzija je 15.200.1012.2 od 11.03.2015.U pitanju je laptop Lenovo Z575 sa APU procesorom i dve grafičke karte.To što si pročitao u Moja mašina mi je kućni comp i tamo mi je još uvek sedmica.

Uglavnom vecina problema na win10 poticu od gpu drajvera.
Kada se oni instaliraju problemi prestaju.
Posle toga windows to pregazi svojima ali posle restarta sve je ponovo uredu.

ostavio sam dualboot ali windows 8.1 po difoltu da ulazi...u win10 mi je event viewer prepun grešaka (logova)...iako sam ostao insajder ne očekujem free verziju, verujem da neće biti problema sa aktivacijom posle(kms, mak ključevi i sl.) iako sam ubacio najnovije drajvere za gpu, audio i ostalo, apdejtovo sve što je moglo, imao je banalnih bagova da npr. kada palim wifi sluške, restartuje se računar i tako 5-6puta zaredom...a sve to na ssd-ju...reko‚ da ne maltretiram mašinu dok ne procuri rtm verzija, a cenim da će uskoro, pa sledi gašenje defendera i instalacija eset smart securityja 9(koji je u beta fazi ali je podržan win 10, uskoro izlazi zvanična verzija...)zasada toliko

Да ли се ти проблеми са графичким јављају онако у раду или само код неких захтевних програма, да не кажем игрица? Пробам 10 на главном компу на коме је интел хд и на старом лаптопу са интегрисаном ати графиком и у нормалном раду немам никаквих проблема. Игре сам прерастао, осим што повремено одиграм АОЕ1 мада нисам на 10. ;)

Да ли се ти проблеми са графичким јављају онако у раду или само код неких захтевних програма, да не кажем игрица? Пробам 10 на главном компу на коме је интел хд и на старом лаптопу са интегрисаном ати графиком и у нормалном раду немам никаквих проблема. Игре сам прерастао, осим што повремено одиграм АОЕ1 мада нисам на 10. ;)
Nema problema ni sa jednom igrom ili programom.
Ima samo kada ljude mrzi da pociste repove drajvera i prepucavaju
drajvere jedne preko drugih.

Ovako ako preko microsoftovih drajvera prepucate AMD drajvere problemi
garantovani.

Ako prvo pobrisete drajvere i repove pa instalirate AMD nema problema.
Ako vam posle toga windows pregazi svojim drajverima, odradite restart i nema problema.

Kako terorišu ? Dobijaš system na besplatno korišćenje (možeš I da kupiš licencu za 120+ e) Staviš na slow ring I normalno koristiš windows 10. Posle RTM verzije windows će biti dosta stabilniji , takođe novije build verzije biće ređe. Ja lično nemam legalan win 8.1 I nemam nameru da se *****avam sa loaderima. Koristiću besplatnu insider verziju. Ako neko želi da se baš osigura da mu neki novi update ne zeza lepo iskulira update I sačeka stabilnu verziju.

Ovaj build 10147 istiće npr oktobra , tako da te niko ne tera da radiš update svaki mesec . Ko je kupio licencu ili koristi u firmi naravno da će koristiti ovu običnu legalnu a ne insider verziju.

fora je u tome ako si insajder, M$ prati svaki tvoj klik, koje sajtove posećuješ i šta sve radiš...kao da ima keylogger ugrađen...a ti nastavi da koristiš tu "besplatnu" verziju ako ti ne smeta to. ja čekam rtm, a "lekić" će izaći, to je sigurno... a ti budi insajder doživotno ili ne, izbor je na tebi...

fora je u tome ako si insajder, M$ prati svaki tvoj klik, koje sajtove posećuješ i šta sve radiš...kao da ima keylogger ugrađen...a ti nastavi da koristiš tu "besplatnu" verziju ako ti ne smeta to. ja čekam rtm, a "lekić" će izaći, to je sigurno... a ti budi insajder doživotno ili ne, izbor je na tebi...

Grdno se varaš ako misliš da nećeš biti "praćen" na zvaničnoj verziji . Fora je u tome da system košta I to dosta , ko nema para može ga koristiti sasvim legalno a može I koristiti pirate. Ja samo biram insider verziju koja je legalna zato što postoji već takva mogućnost , nemam ni najmanju želju da koristim kms I razne loadere .

Poslednja izmena:
Надам се да ће да наставе са ентерпрајз праксом па ће редовна а не инсајдер верзија опет моћи да се инсталира и користи, макар пар пута, ако не дозволе опет 6.

Meni jos uvek nije stiglo obavestenje za update na 10-ku. Pitam se da li ce... Imam isti Win 8.1 sto sam i ortaku instalirao, posle mog, sa istim kljucem, a on je dobio.

Meni jos uvek nije stiglo obavestenje za update na 10-ku. Pitam se da li ce... Imam isti Win 8.1 sto sam i ortaku instalirao, posle mog, sa istim kljucem, a on je dobio.
Pa eto tvoja 10-ka je kod ortaka..:D

Ко пре кључу, њему лиценца. А можда и он изгуби ако вас провале.

Grdno se varaš ako misliš da nećeš biti "praćen" na zvaničnoj verziji . Fora je u tome da system košta I to dosta , ko nema para može ga koristiti sasvim legalno a može I koristiti pirate. Ja samo biram insider verziju koja je legalna zato što postoji već takva mogućnost , nemam ni najmanju želju da koristim kms I razne loadere .

Why toliko protiv ? Iz radoznalosti, posto je to u principu jedan rr sa loaderom ili sredjem KMS gde nema ama nikakvog cimanja.
Ja tako s' vreme na vreme se setim da postoje i drugi podforumi na nasem jeziku pa eto da se upustim u citanje ;)

Sredio sam particiju i install cu Win10 ali necu da ga koristim jer trenutno ShadowPlay ne radi kako valja, bar koliko sam cuo. A i trenutno ne nalazim da ce moja g45 z87 MSI da support win10 sto me iznenadjuje.

Nisi skinuo zakrpu koja je donela to obaveštenje. Uključi Windows Update i poskidaj sve zakrpe...

Why toliko protiv ? Iz radoznalosti, posto je to u principu jedan rr sa loaderom ili sredjem KMS gde nema ama nikakvog cimanja.
Ja tako s' vreme na vreme se setim da postoje i drugi podforumi na nasem jeziku pa eto da se upustim u citanje ;)

Sredio sam particiju i install cu Win10 ali necu da ga koristim jer trenutno ShadowPlay ne radi kako valja, bar koliko sam cuo. A i trenutno ne nalazim da ce moja g45 z87 MSI da support win10 sto me iznenadjuje.

Rekoh zašto sam protiv, nude besplatnu mogućnost korišćenja , ranije nije bilo takve alternative sa windows sistemom zato je većina pribegavala korišćenju pirata. Koristio sam I ja pirate povremeno I to baš win 8.1 I dobro je radio sa kms ali kad već daju ovakvu mogućnost zašto da ne . Ako kasnije bude neka akcija za legalizaciju pirata I bude simbolična cena platiću . Ovako je trenutno preskupo za kućnog korisnika . Ako uzimam neki laptop naravno uvek mogu da uzmem sa legalnim sistemom .

Poslednja izmena:
Sta je preskupo imas OEM za 20 evra :d

Kako bese? Oem key mozes da upotrebis dva puta,je l da?

Sta je preskupo imas OEM za 20 evra :d

OEM key ti je isto kao i pirat... posto nemas bios slic... ostali kljucevi se preprodaju vise puta tako da ne treba NIKOM verovat pogotovo ne kinezima i rusima koji iste valjaju, licno znam ljude kojima su nakon par meseci bili odbijeni isti

Objavljen klip o zvanicnom Logo-u za Windows 10 koji ce biti u finalnoj verziji:

Vrh Dno