Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

ne treba ti da pravis particiju,vec samo obrises postojece,selektujes disk i pustis njega da napravi sta mu treba,a posto ti komp podrzava UEFI tj sve u lancu podrzava,napravice 4 particije.

Windows 10 wi-fi problem

Instalirao sam windows 10 insider preview, ali nikako ne mogu da organizujem wi-fi konekciju. Imam tp- link usb 722n

Hajde i ja nešto da napišem, skineš sa neta drivere TL-WN722N_V1_140918 i iz device menagera browsuješ na drivere za win 8.1 64 ili 32 zavisno koji računar imaš i trebalo bi da radi. Nadam se da će ti pomoći.

nije direktno vezano za temu ali posto pokusavam da instaliram w10, a imam malo pre pomenuti problem (restart ne pomaze, probao sam 10x), kako da bios na maticnoj iz potpisa vratim na defaults?

nije direktno vezano za temu ali posto pokusavam da instaliram w10, a imam malo pre pomenuti problem (restart ne pomaze, probao sam 10x), kako da bios na maticnoj iz potpisa vratim na defaults?

ako neznas iz bios-a onda iskljuci skroz comp i izvadi bateriju sa maticne,malo sacekaj i vrati je

jel ima šanse da rtm "procuri" do kraja juna, ako ne početak jula? nestrpljiv sam, a ne skidaju mi se baš ove izbagane verzije

ne treba ti da pravis particiju,vec samo obrises postojece,selektujes disk i pustis njega da napravi sta mu treba,a posto ti komp podrzava UEFI tj sve u lancu podrzava,napravice 4 particije.
А не, немам ја празан хард који ће да тестира партиционисање него само прву малу и системску обрадим, знам да могу само да обришем те две и кажем да инсталира на тај простор али некако волим да видим да је све урадио како очекујем.
Још нисам радио са UEFI јер немам празан хард са којим могу да се играм, можда неком другом приликом.

Zasto se bakcete sa tim? odradite upgrade iz windowsa.
Izaberete na pocetku hocete cistu instalaciju ili da zadrzite programe i ostalo.
Posle disc cleanup i obriste windows old i resen problem.

Cini mi se da su ikone u Metro UI u Win 8.1 bolje vidljive u vece u odnosu na Win 10 ?
Ne vredi resize, to je sto je.

Da li ti je hard disk setovan u biosu na ide ili ahci ?

Jel ima neko problem sa instalacijom Win 10? Ne dozvoljava mi da izaberem korisnicko ime. Uvek izbacuje Something went wrong. ISO je skinut sa MS sajta.

nasao sam gde se vraca na factory defaults, ni to nije pomoglo. uvek sam pre instalacije sam pravio particije i formatirao ih pre pocetka instalacije. sada sam samo izbrisao ceo ssd disk i bez pravljenja particije samo kliknuo na next. za sada je krenulo, mislim da ce biti ok. instaliram ovaj zadnji iso sa ms sajta

Windows cannot be installed on this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only installed on GPT disks. pise ako se pokusa instalacija UEFI GPT na MBR particionoj semi!

"Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style" pise ako se pokusa instalcija Legacy MBR na UEFI GPT particionoj semi!

Choose-your-device-pick-MBR-partition-scheme-for-BIOS-or-UEFI-computers-set-everything-else-as-s.png

Pajica ako ne planiras da brises hard disk onda odradi ovako kao sa slike u Rufus , a ako hoces UEFI GPT onda stavi GPT umesto MBR na rufusu ali moras da brises sve particije!

Jel to istina da ko bude instalirao ovaj trenutni windows 10 (pre zvanicnog izlaska) da ce da ga dobije za dz?Ili je to samo glasina?

Nema za dz nista... Vec je bilo reci o tome, korisnik ce moci da koristi ali nece biti kao legalna verzija...

Prvi put mi se neki OS toliko svidja i odgovara da sam spreman da ga platim.

a i fer bi bilo ko je ispostovao npr 5 verzija,ili ga koristio 30+ sati naprimer.da i mi dobijemo neku kompenzaciju sto smo ih pustali da drljaju po nasim kompovima. :)

Pa to sam video,mislio sam da mozda znate nesto vise...znaci jos se nista u stvari tacno ne zna.Hvala.

Nekoliko poslednjih buildova su baš imali bagove, 10061 - nisu se mogle pokrenuti Win32 aplikacije iz start menija, 10074 - problem sa pokretanjem igara u full screen modu. Dakle, još uvek su to samo buildovi za testiranje. Ne znam, ne vidim nešto posebno u desetci, sve u svemu je bolje od osmice kad je izlazila, ali za klasičnog desktop korisnika nema ničeg epohalnog. Sviđa mi se pravac kojim idu nove Windows UI aplikacije, koje bi jednog dana mogle da rade i na desktop i na Phone OSu uz minimalno prilagođavanje, sviđa mi se i što su prihvatili open source (iskreno, nadajmo se), Najbolje tek treba da dođe. A da li će insideri dobiti licencu - videćemo. Zvuči mi previše dobro, ali sve je moguće...

Poslednja izmena:
Vec par dana saljem feedback i nece da mi odobre , nesto im se nije svidelo sto sam poslao , sad je pitanje da li cu ikada moci da saljem , sa oba naloga sam probao ne odobravaju feedback a pise da je uspesno poslat , sigurno ip adresu vide pa nece da odobre!

I meni se dopada u kom pravcu ide desetka, a posebno univerzalne aplikacije i continuum mod za telefone. Vidim da su developerima maksimalno izašli u susret, koliki će odziv biti videćemo. Inače, 10074 radi sasvim ok, ništa posebno nemam da zamerim (optimizacija, očekivano, tek sledi - trenutno na x86 jede preko 800MB rama) , svi problemčići uvedeni sa osmicom se sređuju i stvarno očekujem uspeh na tržištu. Eh, gde bi bio Majkrosoft da je ovako osmica izgledala...

Vrh Dno