Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Spominje se da bi danas jos jedan build mogao da bude ali nesto ne verujem u to , no jos je dan u Americi videcemo :D

Nije los ovaj Battery Usage na build 10074:

Capture.PNG
Jel koristio neko Battery Saver ja jos nisam jel duze traje baterija kada je on upaljen na laptopu?

212.PNG

Dokle je najbolje da se poveca?

Kao i na WP ja bi to stavio na 20% ;)

Sasvim solidan build, sredili su problem sa scheduler-om zbog čega afterburner nije hteo da se diže sa sistemom, sredili su i onaj bug da ne pamti jezik posle restarta koji se vukao par buildova unazad, a neke nove probleme nisam primetio, osim da im je ova nova aplikacija poprilično loša ukoliko se koristi više mail acc-ova...

Izgleda da ja jedini previse ocekujem od te aplikacije. Ne mogu da verujem koliko je Apple vise paznje posvetio svom mail klijentu.
Kod nas u firmi svi koji rade na Win masinama uglavnom koriste Tb ili neka slicna resenja pa onda bude opsta patnja kada nekome nesto ne radi, moras da poznajes 1001 razliciti program da bi mogao resiti problem, nikako da to rese oob dok ovi na Mac OSX masinama uzivaju.
Malo ko u MS misli na poslovno okruzenje i bas ih je briga za te stvari. WL Mail navodno jos postoji, ko se seca kada su izbacili poslednje azuriranje programa?

Synchronization data management = 0
Kako sinhronizovati pojedinacne stvari na Windowsu, sta na primer ako zelimo sinhronizovati neka podesavanja a druga obrisati, ili sinhronizovati ali samo odabrane stvari.
Nisu mogli dodati jedan app za upravljanje sinhronizovanim podacima (brisanje i dodavanje novih), opet pocinju da gube fokus.

OS nije los, dobar je, za vecinu korisnika ce doneti puno novih stvari koje ce ubrzati rad na racunaru ali izostalo je ono sto je mozda i najpotrebnije da jedan moderan OS ima u 2015 godini.

Poslednja izmena:
Sinhronizacija je nikakva ali za poslovni mail ima Outlook, kakav Tb.

Za posao treba izbegavati MS Office uopste ovako globalno ko moze jer se od njega moze ocekivati samo citav niz zakrpa od kojih ce neka pre ili kasnije napraviti problem.
Mi smo sa Outlook 2010 mail klijentom imali citav niz problema i tada smo se pozdravili sa njim a rizikovati od verzije do verzije nema smisla jer treba nekoliko ljudi zaposliti samo da resavaju probleme sa Outlook i da ga testiraju.
Losi spam filteri su posebna prica, trebala bi mi jedna citava strana A4 formata da pisem o tome.

Stvari moraju da funkcionisu jednostavno, moraju se lako podesiti i moraju biti sinhronizovane. Vecina korisnika MS Outlook ne koristi 90% mogucnosti koje taj program ima.
Inace Tb sam pronalazi podesavanja sa servera.

Poslednja izmena:
Ljudi jel neko probao *.theme fajlove da li rade na novom 10074 buildu ?

Jer sam juče pročitao vest da je, makar u ovom buildu, isključena podrška za klasične teme...molim vas da ovo proverite u vašem 10074 buildu i da mi javite, ok ?

Hvala.

Šta je sa podizanjem sistema, da li je prisutno neko poboljšanje tu i da li Windows 10 sada koristi još manje memorije nego dosada ? Kako rade Firefox, Chrome i Opera na novom buildu ?

Ја сам инсталирао неке теме које дуго користим ... али то су *.themepack па не знам да ли је исто.

За мејл клијента ... делује ми да може да се дода још неки налог али сам мало пробао и негде је запело. Баш ћу да пробам још једном мада ми није јасно зашто бих сада користио интегрисане програме ... ако сам одувек прескакао рецимо write/wordpad или paintbrush и слично, зашто бих користио интегрисан мејл клијент?

Za posao treba izbegavati MS Office uopste ovako globalno ko moze jer se od njega moze ocekivati samo citav niz zakrpa od kojih ce neka pre ili kasnije napraviti problem.
Mi smo sa Outlook 2010 mail klijentom imali citav niz problema i tada smo se pozdravili sa njim a rizikovati od verzije do verzije nema smisla jer treba nekoliko ljudi zaposliti samo da resavaju probleme sa Outlook i da ga testiraju.
Losi spam filteri su posebna prica, trebala bi mi jedna citava strana A4 formata da pisem o tome.

Stvari moraju da funkcionisu jednostavno, moraju se lako podesiti i moraju biti sinhronizovane. Vecina korisnika MS Outlook ne koristi 90% mogucnosti koje taj program ima.
Inace Tb sam pronalazi podesavanja sa servera.
Koliko ima zaposlenih u firmi?

Pokušavam da odradim update ali dobijam grešku
Error: 0X80070652
Da li se nekom ovo dešavalo i ima li rešenja?

Oko sat vremena je trajao upgrade sa 10051 na slow 10074, super je build / ali za svaki slucaj radim sveze amd drivere, i da probam kako rade win aplikacije posto sam posle 9926 imao muke sa par win aplikacija.

^I kakvih problema je to citav niz bilo?
Citav niz, uglavnom sa sertifikatima pa sve do zarazenih racunara i kriptovanih podataka.
Ako nisi nikada pricao sa nekim telefonom i podesavao mu MS outlook a pritom da jedva zna engleski, probaj, dovesce te u predinfarktno stanje.
Tb je zakon ;)

Kod mene na masini ovaj novi /build// koci na startu, prikaze crni ekran jedno 10 sekundi, zatim radi citav niz operacija.
Moguce da je problem AMD drajver ili nesto tome slicno. Jel imao neko slicnu situaciju ili neko resenje?

Poslednja izmena:
Ima sitnih bugova 10074 ali nije los:

Kada udjem u Settings pa Update & Security pa u For Developer izadje iz settings.

Start nekad ne radi kada kliknem na njega , uglavnom random ne uvek.

Nekad mi opterecuje hard disk posle restarta nekoliko minuta.

Spartan sad Microsoft Edge nije bio u taskbar posle instalacije windowsa morao sam ja da ga dovucem iz starta u taskbar.

AMD drajver kada se dize sistem izbacuje neke DOS komande mislim da su WDDM ali nisam siguran , umart rece da modovani drajveri ovo resavaju videcu da probam neki...

Pa verovatno nisi "Developer", za to treba posebna registracija.
Start je malo osetljiv na poziciju cursor-a, specijalno ako je taskbar namešten na auto-hide.
To opterećenje HDD-a je zbog automatskog maintenance a i učitavanje AMD drajvera i CCC dugo delje kada CCC treba da proradi pa neće.
Pregazi samo CCC sa onoga na Omeginim drajverima.

Sve radi super za sada, svima koji imaju AMD karte bih preporucio poslednji omega drajver 14.12.
Ja sam na taj nacin resio startap lag.

Citav niz, uglavnom sa sertifikatima pa sve do zarazenih racunara i kriptovanih podataka.
Ako nisi nikada pricao sa nekim telefonom i podesavao mu MS outlook a pritom da jedva zna engleski, probaj, dovesce te u predinfarktno stanje.
Sa cijim sertifikatima ima problem, mejl servera? Moze da ima samo ako sertifikat nije dobro podesen. Primarno filtriranje djubreta se radi na serveru ne na klijentu. Ovo oko kriptovanja podataka nisam siguran da razumem.
Radim u firmi sa ~20.000 zaposlenih nisam cuo da je bilo nekih velikih problema sa Outlook-om niti da je bilo predloga da se izbaci iz upotrebe
Sto se podrske tice, obicno se zakacim udaljeno, a zaposlenog zamolim da ne dira nista :)

Microsoft Expected To Unveil Nano Server

Poslednja izmena:
Htedoh da instaliram 10074, clean, bootujem sa usb3.0 i javi se sledece: We couldn't create a new partition or locate an existing one.
E sad, proguglah malo, ima neki nacin sa potpunim formatiranjem hdd-a, ali to ne smem. Dalje, nemam niti jedan drugi hdd, usb, sd u kompu.. I napravio sam ga butabilnim sa win7usb/dvd tool-om. Da li neko zna u cemu je problem?

Htedoh da instaliram 10074, clean, bootujem sa usb3.0 i javi se sledece: We couldn't create a new partition or locate an existing one.
E sad, proguglah malo, ima neki nacin sa potpunim formatiranjem hdd-a, ali to ne smem. Dalje, nemam niti jedan drugi hdd, usb, sd u kompu.. I napravio sam ga butabilnim sa win7usb/dvd tool-om. Da li neko zna u cemu je problem?

Probaj sa ovima programom da kreiras USB .

https://rufus.akeo.ie/
Ja sam imao problema sa 3.0 USB portom, isto kod instalacije sistema, trazio mi pri instalaciji drajvere za isti.

Izvinjavam se što ovako upadam bez detaljnijeg čitanja teme ali nešto mi je prsao sistem pa hoću da ga ponovo instaliram i palo mi na pamet da probam 10-ku.
Vredi li da je instaliram, da li je stabilan ili ipak da ne stavljam kao glavni i jedini sistem?

Kako za koga, ja sam uradio upgrade sa win 8.1 od kada je izasla.
Nisam imao problema do sada, brz i pouzdan sistem.
Nijedan pad sistema, bsod i sl.
Dosta programa sam isprobao za koji su se ljudi zalili da ne rade
i kod mene rade bez problema.
Upgrade sam svaki build do sada bez problema i to vecinu sa iso fajlom
iz windowsa.
Sad ima i drugih misljenja i dosta zalbi da im nesto ne radi i baguje.

Izvinjavam se što ovako upadam bez detaljnijeg čitanja teme ali nešto mi je prsao sistem pa hoću da ga ponovo instaliram i palo mi na pamet da probam 10-ku.
Vredi li da je instaliram, da li je stabilan ili ipak da ne stavljam kao glavni i jedini sistem?
Vredi sigurno na toj tvojoj mašini samo se spremi na puno update-a, ima ih ko' pleve skoro svakodnevno.

uploadfromtaptalk1430555248068.jpg

izbaci mi ovo kada izaberem disk za instalaciju sistema... sta da radim, verovatno treba nesto u biosu da se podesi ali ne znam sta..

Мени скоро сваки пут пријављује овако нешто, баш се десило и са овом последњом инсталацијом ... само сам поновио од почетка и прошло је. Тачније, када сам први пут почео, обрисао сам малу и системску партицију, креирао нову ... али није уопште направио ону малу а за нову је написао да не може да инсталира на њу. Рестарт, све од почетка и све је прошло нормално.

Vrh Dno