Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

I ja naravno, kao jedini i neponovljivi.
Da ne pokazujem sta sve imam instalirano...bruka.
Jos uvek ni jedan jedini bag, nesto da zeza..savrseno.

1) A taj win 10 sada jel ima dirextX 12 ili to jos nisu ubacili?
2) Znaci radi savrseno kazete?
3) Svi programi normalno rade(narodne verzije)?
4) Zna li neko kako da unistall ask.com iz browsera? Uradio sam add on remove iz svih browsera, unistall program, ali i dalje je tu u registriu i gde sve ne. Svasta sam probao i nemam resenje. Jel imao neko slican problem i kako ga je resio?

1) Nema, to jos "ne postoji" za siroke narodne mase.
2) Ljudi se i ne zale bas.
3) Uglavnom.
4) Probaj novi profil u browseru.

Evo odgovora sta sve radi, mislim "haos i beznadje" :d

Screenshot (124).jpg

Evo i za Directx ima 12 samo nema drajvera za to.

Screenshot (125).jpg

Poslednja izmena:
kokan:

mhm,cak sam i bekap imidz 8.1 izbrisao,samo imam jos josemit na jednom disku koji upalim jednom u metar dana.i ja imam svakakve gluposti instalirane,ni malo ga ne pazim jer planiram sledeci build od 0 da instaliram,da se proba i to cudo od UEFI boot-a,ali sve radi.

Meni je najvise smesno sto od Viste nisu menjali datum za ACPI X64 based PC 21/06/2006:

Capture.PNG

evo i mene u w10 jatu. samo sam pregazio preko sedmice tako da mi je sistem sačuvan. isključio sam sve fidbek informacije u setingsu (gordanu takodje) ,

buni me malo lokalna pretraga . kad kucam u search, pretraživač izbacuje web rezultate i lokalne, ali kad kliknem na nadjeno , neće da pokrene pronadjeni app
(konkretno dxdiag i services.msc )

takodje , gde je run polje ?

Poslednja izmena:
Win+R
Moze i desni klik na start dugme.

Poslednja izmena:
Razumeo sam da pricas o web browseru...?
Zanemari.

Taj rad.

Ma daaaa, ali NE VERUJES sta sve nisam radio i probao i ne mogu da isteram mysearch is IE11 :( :( :(

PS
Razmisljam da se apgrejduejem na win10 samo da bih unistio myseach iz racunara :(

ako "apgrejdujes" velika sansa da neces resiti problem,jer se skoro sve prenosi u novu instalaciju.prvo procesljaj sa par najzvucnijih AV-ova,malwarebytes-om i sl softverom sve,ako ne pomogne,bekapuj sve sto treba i opleti fresku instalaciju.

Probao sam jedno 7-8 alata sada i nekim cudom sam ocistio "kao" mysearch iz IE11 :)

evo i mene u w10 jatu. samo sam pregazio preko sedmice tako da mi je sistem sačuvan. isključio sam sve fidbek informacije u setingsu (gordanu takodje) ,

buni me malo lokalna pretraga . kad kucam u search, pretraživač izbacuje web rezultate i lokalne, ali kad kliknem na nadjeno , neće da pokrene pronadjeni app
(konkretno dxdiag i services.msc )

takodje , gde je run polje ?
Desni miš na Start button, imaš svašta tu pa i Run.

Advanced User Accounts
azman.msc
Certificates
certmgr.msc
Computer Management
compmgmt.msc
Disk Management
diskmgmt.msc
Event Viewer
eventvwr.msc
Local Group Policy Editor
gpedit.msc
Performance Monitor
perfmon.msc
Power Options
powercfg.cpl
Services
services.msc
System Restore
rstrui
Task Scheduler
taskschd.msc
Windows Action Center
wscui.cpl
WMI Management
wmimgmt.msc
Windows Error Reports
wercon
Windows Security Center
wscui.cpl
Windows Version (About Windows)
winver

tenks , znam za to, al mislio sam da će bar box da ostave za run command , etc
takodje , search box u start meniju je konfuzan , valjda će da isprave to u finalu.

Pitanje, imam win 7 na ssd-u pa cu instalirati ovaj win 10 na hdd-u cisto da probam kako radi: da li ce boot opcija sama od sebe da bude ok ili cu morati nesto rucno da stelujem?

Imaces dva Windowsa ako na drugoj particiji instaliras , a ako instaliras na samoj gde je sedmica stari ide u windows.old folder koji se kasnije moze obrisati preko disk cleanup-a(clean up system files)!

Isao i opet nista... Sledeci build radim od nule, necu da gazim opet..

Znaci kada kliknes ovde nista se ne desava:

activate-change-settings-4.jpg

Ovo je od 8.1 slika , za desetku ne znam kako je nikad mi to nije izlazilo , 9926 build je automatski aktivirana preview verzija...

Bas cudno, idem activate i nista...

Capture.GIF

zeza me trenutno VIA integrisana zvučna i to na front panelu.

Via kontrol panel ne radi ni u kompatibiliti modu , a kad sam iz playback devices promenio default device na speakers , posle neće da vrati zvuk na slušalice.

jel ima neko ideju/rešenje il da rol bekujem w7 ?

imam ja,casti sebe ozbiljnijom zvucnom :)

sala naravno,jel' moguce da nema win 8 drajver?

edit:

moram da pohvalim ovaj integrisani "modern" outlook,poceh danas intezivno da ga koristim,minimalan interfejs,sve integrisano u sam win,sve radi kako treba,prelako za koriscenje.

Poslednja izmena:
moderna zvučna mi je u retro mašini (***. - situacija) :)

sasvim mi je fina ova via 2021 , lep zvuk ima. a i tv mi je prikačen preko hdmi na ovom kompu, tako da nema smisla stavljati bilo šta bolje u tom scenariu.

ps. namestilo se nekako samo, pitaj boga kako. još je ovo prilično bagovito.

Vrh Dno