Linux za posao, skolu, developering DA a za sve ostalo plus navedeno kao za Linux je Win i dalje TATA MATA.
Jedan Apple koristi Win u svojim pogonima R&D i sta dalje reci, a o igricama kao sto rece covek Linux je tuzan, mada moze Steam samo sumljam da su performanse kao na Winu
I dolazimo do toga da:
*
Win XP i 7 korisnici skloni su tradiciji i jednostavnim stvarima, nemicu se od osnovnih funkcija i misle da im je to zakon.
Inace preziru metro i sve novije sto MS daje u paketu sa novim OS, sta god da ugrade oni ce nalaziti samo mane.
Takvi korisnici pre bi presli na OSX (koji je godinama gotovo isti) nego da prihvate promenu i prilagode se.
-----------------------------------------------------------------------
*
WIN 8/8.1 ... korisnici, entuzijasti, vole promene, skloni ka modernijim , zanimljivim resenjima, oni ne pljuju starije sisteme zato sto su iste koristili i drago im je da MS ide ka necemu sto je recimo napredno u svakom smislu.
I ne vidim razlog da se pljuje ova 10ka, posto kao prvo nije namenjena uopste za obicne korisnike, nego firme i koliko god bila bagovita i nestabilna savim je normalno iako tako nesto u WINu je retkost, ja za skoro 10godina ako sam imao 2x BSOD, sto je za pohvalu sta sam sve tovario i radio sa kompovima i Alphe i Bete i razno razne varijante wina.