Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nista

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
23.12.2012
Poruke
636
Poena
16
Jel postoji narodna verzija za W10 ili mora da se kupi lap top sa vec ubacenim OS-om? Hvala unapred, pozdrav! :)
 

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poruke
8,833
Poena
63
Čini mi se da i dalje postoji mogućnost instalacije W7 pa nadogradnje na W10 i dobivanja licence ali ne znam kako, mislim da o tome ovde nije pisano.
Ovo vadim negde iz lične memorije, mislim da sam negde pročitao tako nešto tako da nemoj me držati za reč, možde je to bio trač. :)
Drugim rečima - napisao sam nešto a ništa nisam rekao, niti je sada bilo šta jasnije, kao da sam političar. :D
 

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poruke
8,833
Poena
63
Hvala lepo, stavljam link ka ovom postu u FAQ (II post u temi)! ;)
 

pera987

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
26.01.2010
Poruke
1,717
Poena
36
Imam pitanje, ako ste završili sa svadjama [emoji2] store je počeo da mi brljavi, neće da odradi update aplikacija, izbacuje error, video negde rešenje da se iz settings/apps resetuje store. Posle toga što ne postoji, nema ga ni u startu, ni na search - u, kada iz run odradim wsreset. Exe ili slično, pojavi se prozor, ali opet nigde drugde? Neko rešenje?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
10,224
Poena
83

Vuk40

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2013
Poruke
7,661
Poena
0
Imam pitanje, ako ste završili sa svadjama [emoji2] store je počeo da mi brljavi, neće da odradi update aplikacija, izbacuje error, video negde rešenje da se iz settings/apps resetuje store. Posle toga što ne postoji, nema ga ni u startu, ni na search - u, kada iz run odradim wsreset. Exe ili slično, pojavi se prozor, ali opet nigde drugde? Neko rešenje?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Probaj sa PowerShell pokreni ga kao administrator kopiraj i enter.

Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
 

pera987

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
26.01.2010
Poruke
1,717
Poena
36
Izbaci mi neki error, nisam sada kući, ali probao sam neku komandu sa power shelom, crveno ispadne nešto, možda je drugačija tvoja komanda od te, probaću kada stignem kući, hvala

Edit:sada se setih da možda nisam pokrenuo kao administrator, možda je do toga, videću

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:

Vuk40

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2013
Poruke
7,661
Poena
0
Evo primera za update, posle nekoliko meseci svratim do jednog od PC koji sam instalirao.
Kada je update pravilno podesen, ne skida i ne instalira sam, vec kada ti hoces.

Screenshot (22).png
 

ZorMi

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
11.08.2002
Poruke
2,175
Poena
48
Kod mene isto podešeno, ali mislim da MS forsira features updates posle 4 meseca (?) svejedno. A security updates odmah.
 

Vuk40

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2013
Poruke
7,661
Poena
0
Kod mene isto podešeno, ali mislim da MS forsira features updates posle 4 meseca (?) svejedno. A security updates odmah.
Upozori ce pre toga, tako da ja ne znam za te "prepade" o kojima se uveliko pise.
To je oduvek tako uz malo druzenja sa podesavanjem i notification service.
 

Devix89

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
12.09.2013
Poruke
1,393
Poena
48
Jedno pitanje. Uzeo sam Transcend SSD nov, digao win 10, imam i HDD pored pa sam ubacio Sentinel, koji vidi i SSD, i registruje 1000 gresaka u komunikaciji i 80% healtha za SSD koristen 2 sata. Pretpostavljam da atributi iz smarta SSD - a ne odgovaraju onima sa HDD pa zbog toga Sentinel ludi? Transcendov Scope kaze da je sve ok.

Sent from Tunguzija.
 
Poslednja izmena:

dejan87dex

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2007
Poruke
11,779
Poena
0
Jedno pitanje. Uzeo sam Transcend SSD nov, digao win 10, imam i HDD pored pa sam ubacio Sentinel, koji vidi i SSD, i registruje 1000 gresaka u komunikaciji i 80% healtha za SSD koristen 2 sata. Pretpostavljam da atributi iz smarta SSD - a ne odgovaraju onima sa HDD pa zbog toga Sentinel ludi? Transcendov Scope kaze da je sve ok.

Sent from Tunguzija.
Kakav crni Sentinel [emoji23] [emoji23] [emoji23] resi se tog prastarog softvera, imas ssdz, crystal disk info, as ssd... To su pravi softveri za ssd.
 

Devix89

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
12.09.2013
Poruke
1,393
Poena
48
I mislio sam, nego me je pobunilo pa mi je samo trebala potvrda na moju pretpostsavku :) hvala.
Sent from Tunguzija.
 

vddutina

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
31.10.2013
Poruke
622
Poena
18
Ljudi, jeli imao neko problem sa audio sync-om. Znači nije bitno gde god pustim video zvuk vremenom počinje da kasni, za 5 minuta je već jako primetno, i onda negde posle 15tak minuta skroz zabode, tj. zabode na jednoj reči kao pokvarena ploča. Probao i na firefox, i edge i chrome.... bs player, vlc... ma šta god. Brisao drivere, ne vredi. Svašta nešto isprobao sa google disable all enhancments... ne pomaže. E sad to je jedan stari elitebook 6930p, zvučna karta je soundmax integrated digital hd audio. Problem je što ne mogu da udjem u bios zbog passworda, bar dok ga ne odnesem negde da flashujem bios ili dok ne pokušam ovo https://forums.hak5.org/index.php?/topic/31526-hp-probookelitebook-bios-password-reset-utility/

A to mi se ne radi dok ga ne prostudiram još malo, jer mi deluje dosta zamršeno. E sad ako neko ima ideju šta da radim sa zvukom, bio bih mu zahvalan.
 

Vuk40

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2013
Poruke
7,661
Poena
0
Ljudi, jeli imao neko problem sa audio sync-om. Znači nije bitno gde god pustim video zvuk vremenom počinje da kasni, za 5 minuta je već jako primetno, i onda negde posle 15tak minuta skroz zabode, tj. zabode na jednoj reči kao pokvarena ploča. Probao i na firefox, i edge i chrome.... bs player, vlc... ma šta god. Brisao drivere, ne vredi. Svašta nešto isprobao sa google disable all enhancments... ne pomaže. E sad to je jedan stari elitebook 6930p, zvučna karta je soundmax integrated digital hd audio. Problem je što ne mogu da udjem u bios zbog passworda, bar dok ga ne odnesem negde da flashujem bios ili dok ne pokušam ovo https://forums.hak5.org/index.php?/topic/31526-hp-probookelitebook-bios-password-reset-utility/

A to mi se ne radi dok ga ne prostudiram još malo, jer mi deluje dosta zamršeno. E sad ako neko ima ideju šta da radim sa zvukom, bio bih mu zahvalan.
Pusti LatencyMon i vidi gde zapinje.
 

vddutina

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
31.10.2013
Poruke
622
Poena
18
Pusti LatencyMon i vidi gde zapinje.
Capture.JPG
Evo ga.Koliko ja tu kontam da je problem network driver.Sad sam iskljucio wifi i nema problema za zvukom.
Mada ovo je sa iskljucenim wifi.
Capture1.JPG
Isto prijavljuje problem alikad pustim video sve je ok.
 
Poslednja izmena:

dobrivoje

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
29.07.2011
Poruke
809
Poena
18
Javio se neki problemčić, windows 10 pro 64 bit, kada idem mišem neće windows dugme, i desno na kraju dugme za obaveštenja radi, niti windows dugme na tastaturi radi.
Dali može preko podešavanaj da se reši ?
 

dobrivoje

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
29.07.2011
Poruke
809
Poena
18
Probam odmah, uradio deinstalaciju ali neće i dalje , uvek ima kao krajnje rešenje sveža instalacija, mada gledam da to izbegnem.
 
Poslednja izmena:

dejan87dex

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2007
Poruke
11,779
Poena
0
Screenshot (2).jpg

Ljudi koristim Bing wallpapere preko bing Desktop app bukvalno samo zbog toga zato sto vrti prelepe pozadine.
Nervira me sto svaki put kada pokrenem komp tj kad bootuje sistem on izbaci ovaj bar... ne zelim tto a ne moze da se iz app iskljuci, znaci hocu da radi u pozadini normalno zbog promene wallpapera ali da ne izbacuje ovaj dosadan search bar :D Hvala :)
 
Vrh Dno