Šta je novo?

Windows 10 - automatic repair

fluxy

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2007
Poena
330
Tokom koriscenja windowsa iskocila mi je greska tipa "restart to repair drive errors".
S obzirom da laptop ne gasim cesto, ignosrisao sam poruku i nastavio sam sa normalnim koriscenjem narednih nekoliko dana sve dok mi racunar nije potpuno zamrzao.
Restartovao sam ga i od tada dobijam poruku: automatic repair; your pc did not start correctly...
Pokretao sam scandisk koji je pronasao da je 24kb na bad sectorima. Na kraju je bila poruka "Chkdsk failed to transfer logged messages to the event log with status 6"
Pokusao sam da sredim mbr:
“bootrec /fixmbr”
“bootrec /fixboot”
“bootrec /rebuildbcd” ali bezuspesno
Ima li neko ideju ili neki tool kojim bih mogao da sredim ovaj problem samo koliko da bootujem os i spasim podatke. Laptop je u pitanju pa me malo mrzi da ga otvaram. Kontam da je sam os na onim bad sectorima. Ima li tu ikakve pomoci ili da sto pre uzimam srafciger u ruke

Ne treba ti funkcionalan instalirani windows da bi spasao podatke.
Napravi butabilni fleš sa Sergei Strelec (prvi rezultat google pretrage) i sa njim možeš prekopirati podatke ako su neoštećeni, ili ako su oštećeni podaci tad radiš data recovery, na njemu imaš alate i za to.

Možeš i sa nekim live linuxom kao što je Mint digneš ga sa fleške ili diska i prekopiraš podatke.

Sve što su kolege navele za spašavanje podataska je o.k. Ja bih samo dodao, da iz mog skromnog iskustva, automatic repair baš i radi. Zato stalno preporučujem backup sitema sa sve podacima. Tako se spašavam već par godina, a win je postao desetka preko sedmice. Nikad ga nisam novog instalirao zbog raznih podešavanja koje imam. Verovatno neću još 2-3 godine, a za posle videćemo.

Nazad
Vrh Dno