Šta je novo?

WinAmp vs Aimp

IgorJ83

Cenjen
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poena
151
Pozdrav, upravo sam instalirao Aimp, da vidim da li moze da parira ovom dosadnom WinAmp-u i sto se tice izgleda, preglednosti i funnkcionalnosti bas me lepo iznenadio. Jedino sto me nervira jeste da imam blagu distorziju zvuka, nista strasno ali dovoljno da iritira. Imam Win 7 i imao sam problema sa namestanjem Sound Blaster Live ali sam uspeo pa verovatno ima neke veze sa tim. Ako je neko imao slicno iskustvo neka se javi hvala!

Ne pojacavaj volume do kraja, vec do nekih 80%. Isto to uradi i u Mixeru. Ni meni nije jasno zasto se zvuk izoblicava na 100%, al ko ce ga znati.

Ako ti to ne pomogne, onda je verovatno problem u engine-u samog programa.

moj glas ide za winamp.
pre svega zato sto ima media library, bez koga ne bih mogao da zamislim koriscenje playera.
osim brzog pronalazenja po nekom kriterijumu, media library ima i online services, tj odlican izbor online radio stanica, bez kojih takodje ne bih mogao da zamislim jedan player :)

Imas audio library (moracu malo da ceprknem kako to radi), mada realno nisam nikad ni koristio media library na winamp-u.

Meni je winamp počeo isključivo da služi za gledanje Family Guy streamova pred spavanje. Za sve ostalo AIMP mi je nekako brži i jednostavniji za upotrebu i generalno više mi se dopada.

Aimp definitivno.

Za ovu distorziju u nekom audio plejeru prvi put cujem. A winamp nema multi plej liste.

Za ovu distorziju u nekom audio plejeru prvi put cujem. A winamp nema multi plej liste.
sta ti znaci da nema multi playliste?
u media library imas opciju playlists i tu mozes da ucitas koliko hoces playlisti i da biras koju ces da pustis... ako si na to mislio...

sta ti znaci da nema multi playliste?
u media library imas opciju playlists i tu mozes da ucitas koliko hoces playlisti i da biras koju ces da pustis... ako si na to mislio...

htedoh reci tabbed playlist

Da, u pravu si za media library, al u aimpu ne moras da se cimas sa bibliotekom da bi imao vise plej lista. Sve su poredjane u tabovima, jedna do druge (ako ih imas vise od 1 naravno).

rad sa bibliotekom (media library) uopste nije cimanje, vec nesto bez cega ne bih mogao da zamislim winamp, kao sto vec rekoh :D

uostalom, i nema cimanja i neke velike razlike, u aimpu ti stoje odmah ispod playera i izaberes tab, a u winampu su sa leve strane i jednim dvoklikom pustis koju zelis

@operic
Ne znam kada si zadnji put koristio AIMP, ali je u medjuvremenu dobio Library i radio stanice :) .

Recimo da otkako sam probao Aimp vise ni ne pomisljam da uopste i ikada koristim Winamp
Svidja mi se sto je Aimp open source,sto je dosta vise lightweight nego Winamp i trosi manje resursa,a u samom paketu dolaze vise nego upotrebljivi tager i sound konverter i jos korisnih stvarcica a to sve upakovano u svega nekih 6MB plus moze da koristi i Winamp pluginove(recimo meni Enhancer radi bez ikakvih problema)
Jedina moja sitna zamerka je sto se za lastfm mora koristi i onaj njihov klijent pa preko njega scrobluje pesme-bolje bi bilo da je sve to ugradjeno u sam player bez potrebe za dodatnim softverom,no sta je tu je :)

Poslednja izmena:
Samo sto nije open source :) .

Moja greska,izvinjajem se-dakle freeware je :D
Bice da sam pomesao sa FDM-om,znam da je jedno vreme bio freeware pa su presli na gpl licencu :)

Winamp zbog shoutcast radio stanica. Jedno vreme sam koristio oba, ali sada samo winamp.

Koristim AIMP vec par godina i ne razmisljam o povratku na winamp.

Ja glasam za Aimp.Od kada sam ga probao samo njega koristim.Preporucio bih Big Bento skin sa zvanicnog sajta(za one koji vole winamp)!

I koja je prednost jednog u odnosu na drugi, osim da se nesto vise voli, kao i diskusija mpc-hc vs kmplayer ?

2 cents
AIMP - lepsi default skin, brze se pokrene od winamp modern, deinstalacija traje <sekund :)
Winamp - sve ostalo

OD kad sam probao AimP nije mi palo na pamet da se vracam na winamp iako sam mislio nema sanse da menjam naviku koriscenja winampa dugi niz godina.

za aimp vs winamp nemogu da navedem neke bitne prednosti ali

za MPCHC mogu 20 prednosti u odnosu na kmplayer bar sto se tice hd filmova al da ne idemo u off topic

Poslednja izmena:
Aimp2, troši ispod 10 mega memorije. Beat that!

Winamp zbog shoutcast-a.

Jesi li na ovo mislio

aimp2.gif

aimp

Nazad
Vrh Dno