Šta je novo?

Winamp je spyware

Kažite dragička.

I AIMP ima toolbar!
Koje je*eno ******!

Da li je moguće da je nemoguće naći neki player koji NEMA ništa od dodatnih (reklamnih) programa u sebi?!

Za one koji ne veruju neka ekstrahuju AIMP instaler sa 7-zip i neka pogledaju u temp folder.

Sa mog bloga sam izbacio
GOM Player (potpuno izbačen - ASK Toolbar),
KMPlayer (postavljen link za verziju bez toolbar-a, inače sadrži ASK toolbar)
Winamp (link vraćen na verziju 5.5.6 koja nema OpenCandy),
RealPlayer (spyware, umesto njega sam ubacio Real alternative)
BSPlayer (izbačen zbog toolbar-a)

Aman više!

Poslednja izmena:
znaci toga ima samo ti ne umes :d
gore u title bar ili sta mu je to vec pored options imas ikonicu utilities
kliknes i u meniju imas online radio browser

Da li je moguće da je nemoguće naći neki player koji NEMA ništa od dodatnih (reklamnih) programa u sebi?!

foobar2000 :)

Ako ti se ne dopada default izgled izaberi neki skin odavde i ako ne budeš znao kako da ga primeniš ja ću ti pomoći.

Ne znam, citao sam nekoliko review-ova gde su uporedjivali recimo media monkey, winamp, itunes i tako te jake player-e, i sve sam ih probao, ali opet sam se vratio na winamp. Ipak, godinama radim u njemu, i znam ga napamet. Plus, manipulisanje bibliotekom mi je kod njega nekako najbolje odradjeno. Ipak, meni ne treba samo player koji cu da upalim i da ubacim 10 pesama da se vrte,posto imam biblioteku sa 30k+ fajlova pa mi je pretraga na prvom mestu. A da ne pricam o dodatnim plaginovima... A to sto je neko spomenuo za bloatware, pa sve to moze da se eliminise, kao i kod nero-a.

Pa upravo je rad sa ogromnim brojem pesama najjača strana foobar-a. Winamp ima ok library ali bledi u poređenju sa foobar-om (koji može imati i coverflow ukoliko to želiš).

Ja koristim TECH skin koji jeste malo teži za mašinu od čistog fubara i nekih light skinova ali ima sve moguće opcije. Imate u atačmentu kako to izgleda kod mene (nije na kineskom naravno :D).

Prilozi

• foobar2k.PNG
    foobar2k.PNG
    265.7 KB · Pregleda: 110
skini zadnji aimp i instaliraj komplet sve (stavi osnovni skin za svaki slucaj)

Prilozi

• aimp.jpg
    aimp.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 58
Koliko sam ja razumeo ti toolbar-ovi se instaliraju sano ako klikćeš Next umesto da odabereš Custom instalaciju.

Ja sam probao AIMP2, koristio ga par meseci, i mogu da kažem da je OK. Međutim, ni ja nisam uspeo da pustim internet radio preko njega dok se to na Winamp-u svodi na jedan klik. Verovatno je navika, ali ja sam se vratio Winamp-u.

Ја користим iTunes само због библиотеке, која је боље уређена него било где. Али ме нервира што је програм толико ружан и спор.

Foobar сам пробао безброј пута и никако нисам успевао да се снађем да подесим неке најједноставније ствари (да ми "Pause" тастер на мишу ради увек, а не само ако је програм подигнут, да се групише по "Album artist" пољу, а нисам никако успевао ни навигацију по омотима албума да одрадим).

WinAmp има очајну библиотеку, као и AIMP, па их због тога не користим. Ја нигде нисам нашао нешто слично CoverFlow-у, или прегледу из WMP11 (који је по мени најбољи плејер, али не могу да га инталирам нормално на W7).

Probao sam ovaj XMPlay i nigde ne mogu da nadjem opciju za internet radio. Ako je nema, brisem ga odmah.
Kakva ti opcija treba?:) Skini playlist fajl ubaci ga i slusaj internet radio.;) Ili Open File(s) pa u polje URL unesi link. ;)

Nije to do Foobara ili Winampa vec MP3 dekodera koji se koristi.;)

Kažite dragička.

I AIMP ima toolbar!
Koje je*eno ******!

Za one koji ne veruju neka ekstrahuju AIMP instaler sa 7-zip i neka pogledaju u temp folder.

Sa mog bloga sam izbacio
GOM Player (potpuno izbačen - ASK Toolbar),
KMPlayer (postavljen link za verziju bez toolbar-a, inače sadrži ASK toolbar)
Winamp (link vraćen na verziju 5.5.6 koja nema OpenCandy),
RealPlayer (spyware, umesto njega sam ubacio Real alternative)
BSPlayer (izbačen zbog toolbar-a)

Aman više!
XMPlay? :) Sam XMplay je manji od neko toolbara (300KB). :D

Poslednja izmena:
Ja to nemam. Skinuo sam sa njihovog sajta najnoviju verziju. Koja je tebi verzija? Kod mene 2.51. Sada vidim kod njih na sajtu da je najnovija verzija jos iz februara meseca 2.60, ali za download ima samo 2.51. :laugh: :party:

EDIT: Nasao sam novu verziju i u njoj ima radio. Ono sto me sad zanima je kako se traze stanice, tj. hocu tu i tu stanicu, gde je Search opcija? Ili, kako da trazim sta se trenutno pusta...npr. hocu da mi prikaze stanice koje trenutno pustaju I. Maidene?

Poslednja izmena:
probao sam SVE shto ste preporuchili, i SVE je krsh. shto se tiche user interface-a programa. ne znam za vas - meni je to najbitnija stavka u plejeru.

Nema nikakav open candy u winamp lite...

Истина, сад сам проверио и нема ништа од ОпенКендија.

Гаро, ХМплеј је мали али је портабле па не ради "асоцијацију" и морам сваки пут да га покрећем што је по мало смор, без љутње.

Ja to nemam. Skinuo sam sa njihovog sajta najnoviju verziju. Koja je tebi verzija? Kod mene 2.51. Sada vidim kod njih na sajtu da je najnovija verzija jos iz februara meseca 2.60, ali za download ima samo 2.51. :laugh: :party:

Верзија 2.51 је последња верзија без тулбар-а.
Тестирао сам га и рећићу да је звук феноменалан и да немаш потребу да га мењаш.

Ако хоћеш баш задњу верзију кликни овде

Poslednja izmena:
Гаро, ХМплеј јер мали али је портабле па не ради "асоцијацију" и морам сваки пут да га покрећем што је по мало смор, без љутње.
Gresis, radi asocijaciju. ;)
Zasto moras svaki put da ga pokreces?:trust:

Gresis, radi asocijaciju. ;)
Zasto moras svaki put da ga pokreces?:trust:

Код плејера који не раде асоцијацију мораш сваки пут мануелно да покрећеш песму.

Како може да ради асоцијацију ако је портабле плејер?

Код плејера који не раде асоцијацију мораш сваки пут мануелно да покрећеш песму.

Како може да ради асоцијацију ако је портабле плејер?
Mislis na associated filetypes?

Ради. :d

Сад ми остаје још један мали задатак.
Искористићу Инстал креатор (бесплатан) да направим инсталер који ће да ми сам инсталира овај плејер у програм фајлес. :)
После ми остаје да асоцирам фајлове и цепање :)
А линк ћу да поставим и на мој блог јер нема додатне програме у себи а лаган је као перце, нема ни пола мегабајта :)

Хвала

Ради. :d

Сад ми остаје још један мали задатак.
Искористићу Инстал креатор (бесплатан) да направим инсталер који ће да ми сам инсталира овај плејер у програм фајлес. :)
После ми остаје да асоцирам фајлове и цепање :)
А линк ћу да поставим и на мој блог јер нема додатне програме у себи а лаган је као перце, нема ни пола мегабајта :)

Хвала
Naravno da radi.:eyebrows:
Sto ne napravis self extracting archive?
275KB sadrzi EXE fajl, sto je dovoljno za pustanje mp3, wav,ogg (i jos nekih tipova), default skin, LAME i OGG enkodere. :)

Naravno da radi.:eyebrows:
Sto ne napravis self extracting archive?
275KB sadrzi EXE fajl, sto je dovoljno za pustanje mp3, wav,ogg (i jos nekih tipova), default skin, LAME i OGG enkodere. :)

Могао бих да направим архиву са РАР-ом али га не користим (мада је најмањи проблем инсталирати га), некако сам навикао на Install creator.

Ја га волим :)

Napravio sam instalaciju za XMplay i postavio je na Rapid.

Download

Neka se javi ko je skinuo XMplay koji sam postavio. Znam da je skinuo neko odavde jer sam link objavio samo ovde i nigde više :)

XMPlay izgleda simpaticno, ali mi je minus sto izgleda ne moze da pusta FLAC (mozda postoji plugin?).

Nazad
Vrh Dno