Šta je novo?

Winamp je spyware

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
С обзиром да овај популарни аудио плејер у новој верзији садржи OpenCandy можемо да га назовемо шпијуном.

OpenCandy "ради" тако што нуди инсталацију додатних програма.
Како би OpenCandy понудио баш програм за који би се заинтересовали, он скенира ваш систем и ваше инсталиране програме као и локацију одакле сте и по тим подацима он вам даје понуду.
OpenCandy такође скупља неке ваше базичне (?!) информације (наводно не скупљају личне информације).

Бежите од Winamp-а, а ако морате да га користите онда скините верзију 5.56.2512 са линка испод.

http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp556_full_emusic-7plus_en-us.exe

Имате алтернативу, користите Foobar2000, AIMP или SongBird.

http://en.wikipedia.org/wiki/OpenCandy

Uzas.:mad:
Mada ga ne koristim vec godinama, otkad sam "provalio" XMPlay.:)

Winamp polako ali sigurno gubi na popularnosti, zato i pribegavaju ovakvim stvarima.Ja ga lično ne koristim od neke 2003-2004 godine.

Garo, ja koristim K-lite mega codec sa MPC HC u paketu i dovoljno mi je.

@DariusIII uvek mogu da se nađu alternative.

Kao što sam napomenuo koristim K-lite, koji ne sadrži reklame (a mnogi pa i ja sumnjamo da je i K-lite spyware) i "cepam" i audio i video.

K-lite podržava .pls stream (ako se ne varam to je Winamp radio stream format) pa možeš njega da koristiš.

Poslednja izmena:
Uzas.:mad:
Mada ga ne koristim vec godinama, otkad sam "provalio" XMPlay.:)
svaka čast za ovaj programčić,odličan je skinuo sam sad i izbrisao winamp.e sad me zanima zašto mi se uvek na destopu kad pokrenem ovaj player pojave ove zezalice
slika.jpg

jel može to nekako da se spreči(da se ne pojavljuju)?

Evo sad sam skinuo Winamp sa njihovog sajta, instalirao poslednju verziju i nema ni traga od OpenCandy-ja ni na HDDu ni u registry-ju. ?

Garo, ja koristim K-lite mega codec sa MPC HC u paketu i dovoljno mi je.
Ako je ovo meni upuceno, pa i ja koristim K-Lite Mega Codec sa MPC HC ali ne za audio.;)
svaka čast za ovaj programčić,odličan je skinuo sam sad i izbrisao winamp.e sad me zanima zašto mi se uvek na destopu kad pokrenem ovaj player pojave ove zezalice
slika.jpg

jel može to nekako da se spreči(da se ne pojavljuju)?
XMPlay nema installer (sto je po meni super) vec je portable. Ti si to raspakovao na desktop koliko vidim, i zato ti se uvek pojave ti fajlovi (library i sl). Napravi u Program Files recimo folder XMPlay, tu stavi sve fajlove, pokreni XMPlay, u Options (Integration) cekiraj Desktop Shortcut i imaces ikonicu na Desktopu.
Inace ti fajlovi su potrebni za normalno funknionisanje programa.

hvala za odgovor,ali ništa nisam skontao:),šalim se probaću da uradim ovako
edit: uspeo sam,hvala puno

Poslednja izmena:
OK, vidim da je tu, ali jednostavno pri instalaciji Winampa sam samo video da je testirao da li ima internet konekciju tako što je pingovao neku adresu. Ping nije prošao i nisam video da je posle toga pokušao da šalje neke podatke bilo gde.

OK, vidim da je tu, ali jednostavno pri instalaciji Winampa sam samo video da je testirao da li ima internet konekciju tako što je pingovao neku adresu. Ping nije prošao i nisam video da je posle toga pokušao da šalje neke podatke bilo gde.

Па то је то брате!!!

Видиш и сам да контактира сајт.
Значи шпијун...

Веруј ми да ово неби поставио тек тако а да нисам проверио.

A odakle će da mi izvuče te lične informacije što će da pošalje?

:zgran:

Откуд ја то знам :wall:

A sta ce to da izvuce?! Da ja koristim Photoshop, da igram te i te igre, da slusam tu i tu muziku i gledam te i te filmove?! PA sta? Sam cu to da im kazem ako im treba. Ne vidim zasto su svi preplaseni da ce neko da im se pojavi na kucnom pragu jer je neko saznao da koriste CorelDRAW. Probao sam ovaj XMPlay i nigde ne mogu da nadjem opciju za internet radio. Ako je nema, brisem ga odmah. Probao sam i onaj foobar i to je jedno tesko sr*nje. Jednostavno Winamp je najbolji i tu nema diskusije. Ja kada ga instaliram, odaberem samo stvari koje me zanimaju, ne guram next next kao *****, i tako izbegnem gomilu stvari koje mi ne trebaju. Evo pretrazih sve diskove i nigde nema tog OpenCandy-a o kome pricate. Kazem opet, to verovatno ima kod ljudi koji ne umaju da izaberu Custom opciju pri instaliranju nekog programa vec samo guraju Next dok im se ne smuci.

Foobar tesko ******? :wall:

Kada bi ljudi malo vise objektivnije ocenjivali softver, sve bi bilo ok. A ovako, svako po svojoj sopstvenoj oceni i ukusu oplete kako je to i to ******.

Dobro, ajde mi ti objektivno reci po cemu je to foobar bolji od winampa.

E onda u redu. Nisam znao. Probao sam ga nekoliko dana, ali nisam znao za ovo, inace bih ostao na njemu.

Zaboravish Winamp i instalirash AIMP2. :D

I pridruzhujem se da je Foobar odlichan player. :)

edit: cu da probam taj XMplay

Poslednja izmena:
Koristio sam i AIMP2. Ali i dalje me zanima zasto je i on bolji od Winampa. Mislim, slazem se ja sa idejom da izadjemo iz mainstreama po svaku cenu i da se hvalimo kako mi koristimo nesto drugacije od programa, ali ako vec menjam neki program nekim drugim, zelim barem da znam zasto sam to uradio. Ja mogu ovde da se pojavim i da kazem "chrome je bolji od FF-a ili Opere" i da ostanem ziv, a da pri tome ne kazem ni zasto to mislim. Ili da kazem "VoIP Buster je bolji od Skype-a". Ja za sve ove godine nisam nasao ama bas jednu manu Winampu. I kao sto kazu "Don't fix it, if it ain't broken".

Koristio sam i AIMP2. Ali i dalje me zanima zasto je i on bolji od Winampa. Mislim, slazem se ja sa idejom da izadjemo iz mainstreama po svaku cenu i da se hvalimo kako mi koristimo nesto drugacije od programa, ali ako vec menjam neki program nekim drugim, zelim barem da znam zasto sam to uradio. Ja mogu ovde da se pojavim i da kazem "chrome je bolji od FF-a ili Opere" i da ostanem ziv, a da pri tome ne kazem ni zasto to mislim. Ili da kazem "VoIP Buster je bolji od Skype-a". Ja za sve ove godine nisam nasao ama bas jednu manu Winampu. I kao sto kazu "Don't fix it, if it ain't broken".

Sve zavisi od toga sta ocekujes od plejera.
Ako si zadovoljan Winampom, nema razloga da prelazis na nesto drugo.

Pa i ne prelazim, ali me zanimaju vasi razlozi zasto mislite da je neki drugi plejer bolji.

ma videla zaba da se konj potkiva... :D
ja isto koristim winamp i nemam neke zamerke... pokusao sam da koristim i aimp i foobar, ali nije to to.

Evo ja ću reći zašto sam prešao na AIMP2, a ranije sam godinama koristio Winamp...
Prvo sam instalirao, AIMP2 čisto da ga probam, i player mi se svidio, jednostavan za korištenje, ima sve ono što meni treba, zvuk mi se čini bolji nego kod winampa (ali to je subjektivno viđenje, znam da će sad neko to prokomentarisati), AIMP2 je samo audio player (winamp se gura i u video playere), pušta i internet radio i može snimati sa radija i ima online radio pretraživač (druga slika), znatno manje resursa uzima u odnosu na winamp pa se i brže pokreće (bitno kod nekih matorih konfiguracija), u playlistama mi vidljivo razdvaja izvođače, pa je lista preglednija, ne znam, možda to može i winamp ali kod AIMP2-a je to podrazumjevano, jako dobar DSP menadžer (treća slika) sa mogućnošću ubacivanja i winampovih pluginova, Jako dobar tag uređivač,mada od ranije koristim specijalizovani program za tagovanje muzike, jako dobra audio biblioteka (možda jedina u kojoj sam se uspio snaći :D ) Dosta skinova, ja preferiram All-in-one (prva slika), ima svoj gadget za vistu i sedmicu (četvrta slika)... znači ima sve ono šta se očekuje od jednog audio playera i nije opterećen sa suvišnim stvarima pa onda pri instalaciji slobodno udri next :p
Što se tiče winampa mislim da polako počinje obolijevati od "Nero sindroma" i to me najviše i pokrenulo da ga batalim...

Main Menu --> Utilities--> Online Radio Browser

Pa i ne prelazim, ali me zanimaju vasi razlozi zasto mislite da je neki drugi plejer bolji.

Winamp sam koristio dok je bio klasicni plejer. Sada je postao, kao sto prvi post kaze, bloatware.
http://en.wikipedia.org/wiki/Software_bloat

To je ukratko.

Foobar gotivim zato sto mi radi ono cemu je i namenjen. Da pusta muziku. Dakle, jednostavnost.

Mala instalacija, bez nepotrebnih gluposti, ne zauzima puno memorije, niti ima ispade sa internetom kao Winamp.

Mene je jos privukao i izgled. Volim tu ulepsanu jednostavnost. Mogu da ga sredim onako kako meni odgovara, a mogu i da ga ostavim po default-u, i opet ce izgledati lepo, meni.

Tab plejliste, po meni savrseno resenje ;)

Strucnjaci kazu i da "bolji zvuk" izlazi iz Foobar-a.
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=17728&hl=

Pozdrav

Ne znam, citao sam nekoliko review-ova gde su uporedjivali recimo media monkey, winamp, itunes i tako te jake player-e, i sve sam ih probao, ali opet sam se vratio na winamp. Ipak, godinama radim u njemu, i znam ga napamet. Plus, manipulisanje bibliotekom mi je kod njega nekako najbolje odradjeno. Ipak, meni ne treba samo player koji cu da upalim i da ubacim 10 pesama da se vrte,posto imam biblioteku sa 30k+ fajlova pa mi je pretraga na prvom mestu. A da ne pricam o dodatnim plaginovima... A to sto je neko spomenuo za bloatware, pa sve to moze da se eliminise, kao i kod nero-a.

Nazad
Vrh Dno