Šta je novo?

Winamp 5

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dobro ste procitali - izasla je jedna beta Winampa 5 (pogledati screenshot), link imate..znate vec gde 🙂
Elem, stavio sam ga umesto 2.9 cisto da probam i moram reci da sam zadovoljan. Nije zahtevan mnogo, lepo izgleda....bas je ql 🙂 🙂 🙂

E da 🙂 uz dobar plejer i dobra muzika 🙂

http://www.gamecenter.cz:8888/filecenter2/winamp50beta_full.exe

Program je FREEWARE

kUdtiHaEX je napisao(la):
E da 🙂 uz dobar plejer i dobra muzika 🙂

Zaboravio si da okacis sliku sa tom dobrom muzikom :d

Da da... Black Sabbath... Kakav je lik onaj Ozi. Ladno, scena iz Ozborna (MTV), lik sedi sam u kuci i pocne da zvoni kucni telefon... On se pocne okretati oko sebe, zacudjen 110%, i onda povika: "What the fuck is that??!!??" - znaci lik izgubljen u prostoru i vremenu!

.. izgleda da su na pravom putu posle trojke konachno neshto osvezavajuce 🙂

Fenomenalan, iako je beta... Za razliku od trojke koju sam jednom instalirao, i to neku kao "zvaničnu" verziju kad se tek pojavila na naslovnoj sajta, a koja je bila obično *****, petica je zakon.

Napravljena na osnovi dvojke, izuzetno kompaktna, vrlo malo resursa zauzima (štedljiviji mogu da uključe stari Classic skin umesto novog Modern), ima još bagova/propusta, ali je i tako više nego upotrebljiva!

Potpuno su me oduševili, taman kad sam izgubio svaku nadu u WinAmp...

Još jedan link za dl:
http://fileforum.betanews.com/detail.php3?fid=1066336873

"Zvanična" najava:
http://forums.winamp.com/showthread.php?s=&threadid=152845

Jel' ovaj plavi skin default ili je Kutija to ubacio naknadno? Mislim, ne bih da vredjam Linux, ali me ovaj skin podseca previse na Linux 😀

a jel mogutje imati i staru 2.xx verziju i ovu novu betu u isto vreme ?

Moguće je. Beta je stvarno fina, plavi skin je default. 5mb je najverovatnije zbog tih skinova, pluginova, visualisation i blah blah. Ali stvarno vredi. Jedino nisam probao kako rade neki skinovi sa trojke koji su pucali sa alphom.

Sta to toliko novoga donosi novi winamp, sta recimo 2.9 nema, a potrebno je za svakodnevno pustanje mp3-jeva (i to najcesce u pozadini, posto se muzika slusa uglavnom uz neki rad)?

ha pa ja to pricam mesecima silvere 🙂 isto kao sto kosristim recimo acdsee 3.0 😉 tako cu nastaviti da koristim winamp 2.9

A sto onda ne koristis WinAmp 1.3? 😀

silverglider je napisao(la):
Sta to toliko novoga donosi novi winamp, sta recimo 2.9 nema, a potrebno je za svakodnevno pustanje mp3-jeva (i to najcesce u pozadini, posto se muzika slusa uglavnom uz neki rad)?
hmm... s jedne strane, ovo je ok pitanje... s druge strane, onaj ko tako posmatra nema razloga da koristi WinAmp - Foobar ili Appolo su mnogo bolji za takve korisnike!

Vidim da neki kazu da im ovaj WinAmp5 neki programi prijavljuju kao verziju 2.95?!?! Npr. Zone Alarm. Jel to tacno? Iz ovoga sledi da je petica nasminkana verzija 2.9-ke.

ZoNi je napisao(la):
...

hmm... s jedne strane, ovo je ok pitanje... s druge strane, onaj ko tako posmatra nema razloga da koristi WinAmp - Foobar ili Appolo su mnogo bolji za takve korisnike!

Zasto nema razloga? Winamp je sasvim dobar (odlican) player - mali, free, mogucnost pluginova, relativno cist od bagova, itd. Zasto ga ne bih koristio? Zato sto ima konkurenciju? Ako ne vozim stalno 250km, ne treba mi bmw?
Ono zasto sam povukao pitanje je sledece - polazim od sebe - player startujem , ucitam listu ili dir, pritisnem play, minimizujem ga i nastavim da radim. Dakle, dodatna kolicina psihodelicnih vizuelnih pluginova mi nije toliko presudna, kao sto mi ni skin nije odlucujuci faktor. Trebaju mi non-vizuelni pluginovi za razne efekte odsecanja "praznog", fade in/out, normalizaciju zvuka, itd. i tu recimo 2.9 radi posao kako treba. Sta to donosi petica da motivise korisnika da ga koristi? Dodatna funkcionalnost? Manje zauzece resursa? Ispravke bagova? Bolja kompatibilnost sa OSom? ...
Nemoj da neko pogresno razume, ovo nije kritika winampa, nego pitanje 🙂

Pa i ja sam to uvek govorio Silvere... I zato i koristim WinAmp 2.9, ACDSee 3.1, Office 2000, Nero 5.xxx itd...

byMaX je napisao(la):
Pa i ja sam to uvek govorio Silvere... I zato i koristim WinAmp 2.9, ACDSee 3.1, Office 2000, Nero 5.xxx itd...

MaX pa malopre reche da si preshao na Nero 6 :d Inache Winamp 2.9 stvarno rula. Probao sam raznorazne playere i verzije winampa i 2.9 je stvaro najjachi. Ostale sam "samo" koristio po 15ak min i jednostavno nije to to. Winamp najbolje sluzi onome zashta je i napravljen! Uchitam listu ili dir, minimizujem ga u system tray i gotova stvar!

Pa silver, ako hoces da skidas winamp5, onda ne ovu full verziju, vec ovu bez modern skinova, visualisation i ostalih ninja opcija. Evo version history, pa vidite. A da je 2.95 (koji nije nikada izasao) osnova, to je istina. Mada to ide uz ono Winamp 2+Winamp 3=Winamp 5. Mnogo je stabilniji od one alphe koja je bila izasla pre nekog vremena.

Dobar je ali cu ipak sacektati krajnju verziju do tada 2,9 rulez

...

Zasto nema razloga? Winamp je sasvim dobar (odlican) player - mali, free, mogucnost pluginova, relativno cist od bagova, itd.
pa, ako ti je minimizovan sve vreme, onda je bolje resenje Appolo - manji je, vise je resource-friendly, ima i fade ugradjen, koristi WinAmp pluginove, nije opterecen skinovima... ali, BMW je BMW :beat:

...
Dakle, dodatna kolicina psihodelicnih vizuelnih pluginova mi nije toliko presudna, kao sto mi ni skin nije odlucujuci faktor. Trebaju mi non-vizuelni pluginovi za razne efekte odsecanja "praznog", fade in/out, normalizaciju zvuka, itd. i tu recimo 2.9 radi posao kako treba. Sta to donosi petica da motivise korisnika da ga koristi?

Pa otprilike sve to što si nabrojao, ali u malo lepšem pakovanju. I ja sam se jedno vreme ložio i isprobavao sve moguće skinove, ali mi je na kraju dosadilo pa sam se vratio na najosnovniji Winampov. Meni je novi Modern skin odlično osveženje i sasvim dobra zamena / unapređenje. Kome je preglomazan, može slobodno da ga resize-uje na 75%, tako je otprilike iste veličine kao i stari.

... a onda sam otkrio MMD3 😱 Skin za trojku, ali radi (gotovo) savršeno i na petici. Tip ne da ga je napravio, nego ga je razvalio... Treba mu dati medalju. Najkompletniji skin koji sam ikada video.
http://www.winamp.com/skins/detail.jhtml?componentId=122902

Pobegoh sa teme, ali morao sam da podelim svoje oduševljenje 🙂 Elem, Petica je "samo" unapređena dvojka, odnosno pokupili su neke stvari koje su valjale u trojci i dodali na dvojku. Zauzima resursa možda malko više nego dvojka (pogotovu sa Base skinom), kvalitet zvuka se nije promenio (za to može da se iskoristi MAD plugin, navodno daje bolji zvuk ali ja nisam primetio), takođe u pitanju je beta verzija pa se ne može očekivati da ima manje bagova, mada su oni opet uglavnom vezani za skinove.

Takođe, čini mi se da je podrška za video nešto bolja (ili je to zbog novog skina 🙂 ), plus opcije za Internet radio i TV, a unapređen je i Media Library (mada na njemu ima još dosta da se radi). Takođe, tu je i Pro verzija (koja se plaća!) a koja će ponuditi i mogućnost ripovanja CD-ova, MP3 enkodiranja i direktnog narezivanja na CD (standardna verzija ripuje samo do 2x i enkodira u AAC).

Sve u svemu, može se postaviti i kontra pitanje: a zašto NE preći na peticu? 🙂 Dvojka i onako uskoro odlazi u zasluženu penziju.

Samo ostaje pitanje kada ce staviti multiple playlist u peticu...

Ova Beta dosta obecava, ali ima jos dosta bug-ova koje treba ispraviti. Nadam se da ce finalna verzija raditi OK. Ako se procita History dolazi se do zakljucka da je bazirana na nezvanicnoj 2.95 verziji, a 5MB je zbog Pro verzije koja ima neke dodatne mogucnosti 😉.
Za one kojima je to mnogo i nepotrebne su im dodatne mogucnosti verovatno ce biti i Lite verzija...

SG jesam okacio sa tom dobrom muzikom -Black Sabbath. Ova beta mnogo obecaa a skin koji vidite, tj kolorni mod bolje erceno, sam ja stavio... Enivej, Zoni nemoj opet da pocinjes sa tvojim dzmnj programima za koje niko nije cuo a izgledaju ko pocetnicki rad u VBu 🙂 (sto rece jednom vocko)

Nazad
Vrh Dno