Šta je novo?

WinAmp 5.1 izasao

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp51_full_emusic-7plus.exe
http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp51_lite.exe
http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp51_full_51bundle_emusic-7plus.exe
http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp51_pro.exe

Latest Changes:
New: CodingTechnologies AACPlus encoder
New: Grand Prize Winner of the Internet Surround Music Project
New: SHOUTcast Wire - A Media RSS Browser and Subscription Service
New: Predixis Smart Playlist Generator
New: AOL Radio featuring (((XM))) Free Sampler
New: CD Ripping now available at 8x in free version!
New: Microsoft WMA encoder
New: Over 200 new Milkdrop presets
Update: in_vorbis now returns bitrate in getextendedfileinfo
Fixed: WMA stuttery playback
Fixed: out_ds copy button on status tab now works all the time
Fixed: Much improved ripping and playback with Sonic engine
Fixed: Video window now resizable regardless of Sidecar
Fixed: Length of long mp3's now reported properly
Fixed: Silent install switch now works properly
Fixed: Simultaneous CD Playback and Ripping
·

Koju verziju koristite, nikad mi nije bilo jasno koja je razlika izmedju PRO i FULL

Koristim 2.95 sa potrebnim pluginima i sa njega se nepomeram, bar ne do verzije 50.01 :bottle:

Sta ja znam instalirao sam ga neki dan, sve u svemu ne razlikuje se nesto od 5.09c koji sam poslednji koristio.
Ovo je neki kao Surround Edition, sta li?
U principu Winamp kao Winamp!

Instalirao juche lite verziju, nisam pojma imao da to postoji do juche... Winamp sam ranije batalio jer mi je bio previshe glomazan i koristio sam XMPlay koji je lagan kao pero, ali ova lite verzija nije daleko od toga tako da cu da je furam neko vreme. :)

Nisam ga skoro koristio, kao Proday koristim stare dobre winampe iz serije 2.xx . Ovi 5.xx mnogo bre smaraju mashinu, usporeno premotavaju, mnogo im treba da puste sledecu pesmu itd.

Doduse, ne znam da li se nesto promenilo od verzije 5.08 koju sam zadnju probao...
Ajd obradujte me...

Nije se nista bitno promenilo, ne mogu da te obradujem!

Meni verzija 5.0 sasvim odgovara
U novoj 5.1 nevidim nista sto bi mi trebalo a nema u 5.0

@mirzallica

Ne znam da li 2.95 ima razne Enqueue Options i Engueue List i slično, za 5 Lite sigurno znam. Ja sam koristio dugo običnu 5-icu i mučio moju kantu (duron850), a od pre mesec dana koristim Lite. Šta reći sem - bravo. Probao sam i neke druge playere, ali sa WinAMP Lite mi je korišćenje procesora 0-1% dok je sa WA5 Full bilo 15-50%(zbog nalickanog interfejsa koji ni ne gledam)!!!

Poslednja izmena:
Nick je napisao(la):
...Probao sam i neke druge playere, ali sa WinAMP Lite mi je korišćenje procesora 0-1% dok je sa WA5 Full bilo 15-50%(zbog nalickanog interfejsa koji ni ne gledam)!!!
Winamp v.5.1 (a i sve verzije od 5.0) ima Classic look, tako da je potrošnja resursa kao i 2.xx! ;)

Pa modern look sigurno nije jedina stvar koja guta resurse. Ja sam koristio 5.093 full sa classic skinom pa mi je i dalje muchio celerona... Lite verzija je super.

auh, al ga popljuvaste! :D
Razlika izmedju normalne i pro verzije je u ripovanju. U obicnoj je ripovanje do sad bilo ograniceno na 2x, a od 5.1 je do 8x (kolko sma ja citao). Sa pro 5.1 mi je sad oko 17x (2600+), a bilo je oko 9 mislim. I dobili smo AAC plus, koji je jos brzi, a zvuci odlicno i na 64kbps. BTW, sa pro verzijom i MMD3 skinom, zaucece proc-a (uz upaljenih 7-8 prozora FF-a i sl) mi je 0-4%, ali uglavnom 1-2%
PS Mislim da lite po defaultu ne podrzava npr. ogg (sem ako je instaliran externi kodek)?

joriq je napisao(la):
Mislim da lite po defaultu ne podrzava npr. ogg (sem ako je instaliran externi kodek)?
da... U Lite nije ubacen ni WMA ni OGG po defaultu... medjutim, to se lako resava - treba skinuti dva DLL fajla i ubaciti ih u Plugins folder...

evo ih ovde...

Prilozi

• ogg-wma.zip
    260.2 KB · Pregleda: 86
Napokon ispravljen bag sa playlistom i glavnim prozorom kada se uključi Always on top. Pre se dešavalo da kada razne aplikacije preuzimaju fokus, playlista ili glavni prozor jednostavno nestanu (tj. preklopi ih aplikacija koja je uzela fokus). ,) Već par verzija im se provlačio taj bag.

ZoNi je napisao(la):
evo, ja sam danas presao sa Billy-ja na Winamp 5.1 Lite... izvanredno radi! :)

ZoNi, posto sam primijetio da si koristio i Evil Player, zanima me kakav je kvalitet zvuka novog Winampa u odnosu na njega? Da ga ne skidam ako nije bolji.

Glupi bag još uvek postoji. Ali samo kada se uradi Show Desktop. :mad:

Ne mogu da verujem da to ne mogu da isprave već 6 meseci.

Septimus je napisao(la):
Zoni danas tvrdi jedno, sutra drugo :-devil-:
naravno... probam razne programe, trazim onaj koji mi najvise odgovara... cim nadjem (meni) bolji, stari odmah ide u penziju! Nema milosti :D

@ BlackNeo: pa, nisam siguran... ne obracam ja mnogo paznju na to... cak ni ekvilajzere ne koristim...

mada, posto i EP koristi BASS engine, trebalo bi da je bolji nego Winamp... ma, mali je i ne instalira se - skini i probaj, sto da ne...

OK, ostajem onda na Evil Playeru 1.04. Hvala.

kome winamp 5 gushi sistem, neka ukljuci klasicni skin
koriscenjem lite verzije gubite mnogo - nemate media library :)

Uh kao da mi je media library velika stvar u zivotu.
Ludim za media library!

Poslednja izmena:
media library je dushu dao za organizaciju i pretrazivanje muzike. postoji i lista online radio stanica koju bas dosta praktikujem u poslednje vreme.

i ja sam se u pocetku pitao - koji ce mi ovo chudo, ali sada ne mogu bez toga :)
isprobajte, poigrajte se pa brisite ako vam se ne svidja, samo nemojte napamet da pricate...

dr.Tiristor je napisao(la):
Uh kao da mi je media library velika stvar u zivotu.
Ludim za media library!
cemu ovakav ton?

Sa media l. je najlakse i najbrze pretrazivanje mp3ca po hardu...
Mada, stvarno jako smara sporost podizanja petice winampa...

operic je napisao(la):
cemu ovakav ton?

Ma nije to bre neki ton, nisam nista lose mislio, samo kazem da mi je to totalno nepotrebna funkcija koju nikada ne koristim.
On line radio slusam preko real-a ili WMP-a, tako da mi ovo stvarno ne treba. :wave:

evo samo i ja da se upisem kao korisnik media library-a. jaako korisna stvar. ja recimo imam hiljade pesama trenutno na hardu i kada god treba da nadjem i ubacim neku pesmu u playlistu koristim ML. neuporedivo je lakse i prakticnije nego da se ide na add files ili slicno... mogu i da se prave filteri za prikazivanje sto je takodje korisno (recimo ja obavezno dodajem mp3 filter). a i rad sa playlistama je laksi , iako to i nisam mnogo koristio...

Jel podrzava novi Winamp reprodukciju 24 Bit/96 KHz Stereo PCM-ova?

Poslednja izmena:
5.1 se dosta sporo podize, kazu da je razlog Sonic burn skripta koja moze da se izuzme iz instalacije..Kod mene ni to nije pomoglo, prazan winamp se podize za 3-4 secs..

Nazad
Vrh Dno