Šta je novo?

WinAmp 5.1 izasao

jos jedan glas za media l. idealno kad ne mozete bas tacno da se setite naziva pesme
vec samo prva 3-4 slova, pa kad ugledate izfiltrirane pesme kazete- "to je to" i ne buljavite trazeci je.

Svaka cast winampu u vreme '98 ili kad se to vec pojavilo, ali taj program je neuporedivo losiji od WMP9 ili 10 (ko sta voli, meni je 9 malo bolji), i to pre svega po kvalitetu reprodukcije (WA tek sa plug-inovima mozda moze da pridje WMP) a onda i po funkcionalnosti istog, pre svega biblioteka je ocajna u WA... tako da ne znam zasto ljudi i dalje koriste isti u tolikoj meri...

Ja sada koristim Winamp 5.1 Lite i prezadovoljan sam sa njim,malo zauzima resursa i prava je ljepota koristiti ga :)
Poz...

Mogli bi najzad da se sete i ubace pluginove za WMA i OGG u Lite distribuciju...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Mogli bi najzad da se sete i ubace pluginove za WMA i OGG u Lite distribuciju...
slazem se... to bi vrlo malo povecalo instalacioni fajl... mada, s druge strane, mnooooogo ljudi nema pojma sta je to wma ili ogg...

u svakom slucaju, upload-ovao sam oba ta DLL-a ovde:
http://zoni.gwgaming.net/dl/

A jel znate na kom win-amp_u se moze izgurati 5.1 sistem ??? Ja koristim 5.0.3 i nece da mi radi mp3 muzika na svim satelitima!?

eglisic je napisao(la):
A jel znate na kom win-amp_u se moze izgurati 5.1 sistem ??? Ja koristim 5.0.3 i nece da mi radi mp3 muzika na svim satelitima!?

To ti zavisi od drajvera za zvucnu karticu...
Ja imam audigy keca, ne pamtim od kada, ali ni sa jednim winampom nisam imao tih problema...

ZoNi je napisao(la):
slazem se... to bi vrlo malo povecalo instalacioni fajl... mada, s druge strane, mnooooogo ljudi nema pojma sta je to wma ili ogg...

u svakom slucaju, upload-ovao sam oba ta DLL-a ovde:
http://zoni.gwgaming.net/dl/
Ma nije mi to problem, ja sam ionako isčupao te pluginove iz full verzije pa ih samo raspakujem u winamp\plugins kad instaliram Lite, ali bi bilo elegantnije da je u samoj instalaciji :)

ja koristim 5.08 winamp, ali ne koristim ml, smara me da cekam da mi izlista sve pesme...a ni u MP!) ne koristim to cudo...
Sto se tice vinampa, ako trazis neku pesmu, ubacis kompletnu muziku na listu i stisnes del na numerickoj tastaturi(pazi da numlock bude ukljucen), i onda dobijas istu opciju da trazis pesmu sa pocetnim slovima i sl.

samo da da dodam na celu diskusiju u vezi opterecenosti procesora i brzine dizanja winampa: na integrisanoj ploci i celeronu 466 Mhz je winamp sa modern skinom opterecivao oko 70% cpu-a a sa classic skinom 3-8 %, i naravno brze se podizao...

Mare je napisao(la):
Svaka cast winampu u vreme '98 ili kad se to vec pojavilo, ali taj program je neuporedivo losiji od WMP9 ili 10 (ko sta voli, meni je 9 malo bolji), i to pre svega po kvalitetu reprodukcije (WA tek sa plug-inovima mozda moze da pridje WMP) a onda i po funkcionalnosti istog, pre svega biblioteka je ocajna u WA... tako da ne znam zasto ljudi i dalje koriste isti u tolikoj meri...

Windows Media Player koji smara masinu najgore definitivno ne moze da bude najbolji... a funkcionalan je boze sacuvaj. Nikad gori interfejs nisam video. Cak i onaj Zonijv Billy je bolje uradjen od WMP.

A jel ima neko sa 5.1 problem sa CDDB-om? Nisam siguran jesam li imao problem sa ranijim verzijama, ali sad ne upisuje imena pjesama, i kad kliknem na "CDDB", ohmah ispise "success!", ali nista ne izbaci! :p Ili je opet do glupog Zone Alarma??

kUdtiHaEX, meni je WMP uglavnom bolji od WA :D
naravno, 10ka je bolja od 9ke ;)
ukusi se razlikuju

momsab je napisao(la):
kUdtiHaEX, meni je WMP uglavnom bolji od WA :D
naravno, 10ka je bolja od 9ke ;)
ukusi se razlikuju

Takodje, mada vise ne koristim WMP, nego Evil Player, odlican mali program, daje super zvuk.

ja sam odaaavo prestao da se smaram sa winampom.otkako sam prvi put probao iTunes nisam mogao da se odvojim.X puta mi je bolji od winampa.

O ukusima ne vredi raspravljati... Svako hvali sta se njemu najvise svidja.

Pa nije bas tako. Mislim ko je toliko glup i lud da koristi nesto sto ne valja (recimo Norton Antivirus :)) i jos da ga hvali? :)

Moje licno misljenje je da je Windows Media Player, bilo 9 ili 10 (cekajuci v11) preglomazan. Da ne spominjemo da kod pustanja video zapisa kod najmanjeg problema zakaze totalno (ko je spomenuo nedostatak nativne podrske za subtitlove?).
Mislim meni ipak ne treba plejer koji trosi min. 20 mb rama i ceo ekran samo da bi pustao muziku... Ja kontam da programi tog tipa moraju biti kompaktni, mali, brzi, male zahtevnosti po pitanju sistemskih resurasa a nekako mi se cini da WMP to definitivno nije. Otud i moj negativan stav prema njemu.

Ja koristim Winamp otkako postoji. Jeste da me nervira trpanje svega zivog u njega ali i dalje ostaje moj favorit. Ja ne ludim za skinovima, mambo-jumbo efektima i iskacucim mocnim rendzerima. I dalje koristim classic skin bez ikakvih dodatnih pluginova, samo main, pl i eq prozori i to je to.

Zar vec to sto po default-u u WA moze covek da skace 5 sekundi napred nazad nije vecini dovoljan razlog da koriste WA za pustanje muzike umesto WMP-a? Isto za filmove...Ja bez tog skakanja ne mogu da zivim, ne znam kako drugi mogu:)

Pa imas kursor misa pa skoci gde hoces ;-)

ja isto koristim WMP ( ranije sam win amp) i ne zauzima mnogo resursa, znam da kada sam ga pre jedno godinu, dve poredio sa win-ampom da su isto zauzimali, i ovako vise ne grebujem u mp3 nego wma, a za zauzimanje celog ekrana ctr+2 i skin revert i to je to. mozda je winamp bolji za play liste, (cak mislim da WMP ima super tu stvar) ili nesto drugo. ali za ljude koji samo pustaju muziku po albumima, kao ja, stvarno ne znam koji ce mi patak win amp.
OK je win amp, ali WMP je stvarno po defaultu popljuvan, a ne zasluzuje. radi svoj pos`o OK.

Ma vazi da isto zauzimaju :) Evo Winamp koji vec 3 sata pusta muziku zauzima 3.5 mb (5.0.8) a WMP 10 tek pokrenut - 18 :)

evo meni sa revert skinom zauzima u proseku 9.500mb najvise. a kada je u full modu cak i manje oko 7.5 do 8.5 ali bez onih vizuelizacija. wmp 10.
mozda ovi noviji winampovi manje zauzimaju sto je super, ali pre godinicu i vise bilo je isto.

Upravo gledam, WMP 10 minimiziran u task baru zauzima oko 8 Mb u toku reprodukcije što je, po mom mišljenju, veoma prihvatljivo. WinAmp 5.1+DFX neminimiziran uzima oko 13Mb. Mislim da ću se ponovo vratiti na WMP 10 jer bez bilo kakvog plugina daje sličan kvalitet zvuka kao Winapm +DFX.

Kod mene 5.1 radi satima, zauzima oko 9.5 MB.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ma vazi da isto zauzimaju :) Evo Winamp koji vec 3 sata pusta muziku zauzima 3.5 mb (5.0.8) a WMP 10 tek pokrenut - 18 :)
Winamp 5.1 bez ikakvih dodatnih pluginova, i sa 7500+ pesama u media library drži oko 17 MB
Ali koga briga...

Meni se mistično sad spustio na samo 1.6 MB.

Vrh Dno