Šta je novo?

WIN7 muke sa drajverima

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Ssistem je posle par godina mnogo bio usporio....

Probao sam WIN10 ... nije mi legao....

Vratio sam WIN7 . Ultimate.

Imam stari HP6 koji mi je preko PCI kartice radio pre .....

sada mi pokazuje sa žutim trouglićima:

PCI Parallel port
PCI Serial port
PCI Serial port

matična je gygabite P61-S3 sa 8GB rama...

imam image od diska, sve kao povuklo, ovo nema.

Kad ovo nemam , ne radi mi ni štampač, ne vidi ga...

Bauljem po netu, ali ne snalazim se, kojifrajveri mi tu trebaju?

Koja je ta PCI kartica ?
Ustvari možda je najbolje rešenje da skineš najnoviji DRP 17, verovatnoća da će naći drajvere je ogromna

Vrati se ti na win10, naviknuces se...
Toliko o win7 i bezgresnosti, win10 lezi starijim masinama.
Narocito sa malo ram memorije, moze da iskoristi i 1 GB a da se to ne oseti u radu.

Ma drp.su skineš online verziju i sam će naći drajver za to što ti treba. Samo pazi da ne apdejtuje ostale drajvere (ako ne želiš) i instalira programe.

Našao sam DRP 15, nisam našao DRP 17, ali rešio je problem, proradio štampač.

Neke mi je i UPDateovao.

Prošao mi i neki malware, sad mi stalno preusmerava na neke gluposti, otvara neke reklame, sad moram to da "čistim"...

Razmišljao sam, pošto imam ovde 3 HDDa, da na onoj "staroj" instalaciji koja mi je koćila i zezala, (nisam je obrisao, ovo je na drugom hardu) uradim onu besplatnu nadgradnju na WIN10, nudi mi stalno.... tj. ako uspem da butujem tu particiju, jer je zaglavljivala na nekim updates, nemam pojma....

Da li mogu tako da napravim DualBoot?

Pa čak i TrioBoot, na trećem da nabacim XP ? (za neke igre koje nikako ne uspevam da pokrenem na WIN7, a ostao sam zarobljen u vremenu :) :) )

Koje igre? daj ovamo nazive...vrlo brzo ces ti ponovo na win10.;)

Ma prvo da se rešim ovh reklama i preusmeravanja.,.....

Gde to da tražim, šta da deinstaliram?

E vidis to je vec zaguljeno, te spravice sa kriju na vise mesta...
Zato nikad ne skidaj te programe za update, pune su tog.
Na sta te preusmerava? trazi u uninstalleru program koji nije bio ranije tu, mozes I da odredis po datumu instalacije.
Skini Malwarebytes I procesljaj, zatim pobrisi browser shortcuts I napravi nove.

Vrati se ti na win10, naviknuces se...
Toliko o win7 i bezgresnosti, win10 lezi starijim masinama.
Narocito sa malo ram memorije, moze da iskoristi i 1 GB a da se to ne oseti u radu.

nije bas tako vuce,evo onaj lap oko kojeg smo petljali sa gpu drajverima,do juce imao 2gb i gusenje na hromu,par tabova i to je to,compressed memory konstantno swapovanje a i sam znas koliko je slab cpu na toj masini...juce i danas na 4gb - druga prica potpuno...

stoji da je memory management najbolji i da bi ga trebalo bas na osnovu toga preporucivati,tu se apsolutno slazem jer je isti laptop sa 2gb bolje radio na win10 nego na win7 i po tom pitanju,ali 1gb je stvarno premalo za svaki moderniji win i bilo kakvo relevantno koriscenje istog,i to je prosta cinjenica...

Ej, ne treba ti ništa od ti programa gore, možeš to na dosta lakši način da uradiš.
Uđeš u device manager i nađeš tamo za tu karticu Hardware ID i taj deo ukucaš ovde u polje vendor. Kad ti nađe rezultat, klikneš na njega, i doći ćeš do svih mogućih drajvera od tog proizvođača. Onda to stranicu pretražiš sa Device ID, tu negde imaš i link za download drivera ;)

nije bas tako vuce,evo onaj lap oko kojeg smo petljali sa gpu drajverima,do juce imao 2gb i gusenje na hromu,par tabova i to je to,compressed memory konstantno swapovanje a i sam znas koliko je slab cpu na toj masini...juce i danas na 4gb - druga prica potpuno...

stoji da je memory management najbolji i da bi ga trebalo bas na osnovu toga preporucivati,tu se apsolutno slazem jer je isti laptop sa 2gb bolje radio na win10 nego na win7 i po tom pitanju,ali 1gb je stvarno premalo za svaki moderniji win i bilo kakvo relevantno koriscenje istog,i to je prosta cinjenica...
Chrome nesto tu zeza, vise ljudi se zalilo na taj problem.
Svakako je 1 gb premalo, ali instalirao sam na nekoj intel masinici sa 1 gb ram I lep je radila.
Nista zahtevno surf, filmovi, youtube u 1080p iznenadjujuce da nije "stucala".

Poslednja izmena:
Nisam rekao da je nemoguće, nego da je malo. Od Viste sam imao 2GB ili više.

Nekako sam uspeo bar sa mozilke da smaknem ono dosadno.....

Skini neki program koji detektuje sam drivere. Driver Booster npr...

Sa jednim slicnim programom je navukao bedu na vrat...
Pa nije valjda toliki problem pronaci par drajvera?

Nazad
Vrh Dno