Šta je novo?

WIN XP sleep?

• Začetnik teme Začetnik teme Arthur
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Arthur

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
609
Od skora sam presao na XP i interesuje me da li je moguce naterati ga da posle odredjenog vremena, ili u odredjenom trenutku ugasi kompjuter? Tipa, ostavim 30 sati muzike na winampovoj listi, i da on sam crkne za neka dva sata, na miru da zaspim.
I interesuje me sve na tu temu, podesavanje vremena izvrsenja nekih programa, zatim podsetnici i tako to... jasno je valjda... ctp;

Imas Benchmark Shutdown program, na glavnoj stranici sajta pod download, koji ti moze uraditi ono sto ti treba.

Ajd'

1. Za takve stvari postoji stand-by u power managmentu. Udjes u kontr. panel, ili desni klik na desktop pa propertis, pa skrin sejver i klik na power u donjnem desnom uglu. imas opcije stand-by gde racunar ubaci u memoriju sve procese koji trce (u zavisnosti od masine tj. podesavanja ACPI-ja u BIOS-u moze da ti radi samo ventilator napajanjna a i ne mora) masina se 'gasi' i prelazi u stanje mirovanja. winamp ne smes da stavis u repeat mod jer tek kad stane poslednja pesma win. provaljuje da nista ne radi i ceka na onaj broj minmuta koji si podesio u power menadzmentu.
2. Sledeca opcija ti je hibernacija gde sve procese nagura u nekih 500 MB rezervisanog prostora na windovsovoj particiji (obicno c:\hyberfil.sys) i ugasi racunar u odnosu na stand-by gde memorija ima svo vreme napajanjne.
3. Schedule task u kontrol panelu sluzi da u tacno odredjenom trenutku obavi operacije koje mu zadas. opcija ti je u komandnom promptu shutdown koju treba da napravis kao .bat fajl i navedes putanju, ali o tom drugom prilikom...

Nazad
Vrh Dno