Šta je novo?

Win XP na Acer Aspire 5755

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
575
Da li se na laptop Acer Aspire 5755 moze instalirati Widows XP? Prijatelj drzi servis mobilnih telefona pa mu je za rad potreban Win XP. Ima li neko da je probao i uspeo da instalira XP?

Cekaj, zbog cega uopste ne bi mogao XP da se instalira?

Ne znam? On kaze da nema drajvera, ja nisam probao...na njemu je trenutno sedmica. Ne bih da probam ako ne moze?

Ne znam? On kaze da nema drajvera, ja nisam probao...na njemu je trenutno sedmica. Ne bih da probam ako ne moze?

Skini .iso od XP SP3 koji vec ima updateove recimo do maja-juna ove godine. Drajveri ti najverovatnije nece trebati, eventualno samo za zvuk.
Ako ti treba link za torrent, javi se na pp. ;)

On kaže da nema, a ti nisi probao..
Nisi ni googlao?
Zašto?

Može, naravno da može.

Zato sto on na njemu drzi programe za koje placa nekakvu podrsku(support) koji mu rade neke kalkulacije za otkljucavanje mobilnih telefona(ako sam ga dobro razumeo)? I ako ih izbrise nece moci ove godine ponovo da ih instalira...on ne da da mu reinstaliram sistem dok ne saznam da li se sigurno moze instalirati XP?

To je kolko-tolko savremen laptop. Znaci nije neki brendirani specijalac od pre 10 godina.

Ne bi smelo da bude problema sto se tice drajvera.

Zato sto on na njemu drzi programe za koje placa nekakvu podrsku(support) koji mu rade neke kalkulacije za otkljucavanje mobilnih telefona(ako sam ga dobro razumeo)? I ako ih izbrise nece moci ove godine ponovo da ih instalira...on ne da da mu reinstaliram sistem dok ne saznam da li se sigurno moze instalirati XP?

U sedmici imaš opciju system image, takodje imaš i acronis i ostali third party softver za pravljenje system image-a.

Dakle napraviš bekap trenutnog sistema i možeš da instaliraš xp ili šta poželiš, ako eventualno ne uspe (a nema razloga da ne uspe) vraćaš sliku sedmice sa svim programima i on nastavlja dalje sa svojim biznisom.

Što se guglanja tiče na prvoj stranici rezultata ćeš naći sve drajvere, na primer na driver pack solution sajtu imaš i sve xp drajvere za taj model.

Poslednja izmena:
Sve je to u redu i nije mi tesko naci drajvere ako postoje, ali posto nije moj lap, hteo sam prvo da vidim da li je neko vec instalirao XP na tom modelu?

I da, napravicu sliku sistema pre nego instaliram XP.

Poslednja izmena:
^Naravno hvala na pomoci i tebi i ostalima. Hteo sam prvo da zavrsim sistem, pa da se zahvalim, ali moze i ovako. :)

Nazad
Vrh Dno