Šta je novo?

Win Fast TV 2000 XP Expert na Windows 7

Meni sve radi sem zvuka. Njega nema sanse da dobijem. Slike imam, ali tona nigde. Sve zivo sam probao, al vise nemam ideju sta da mu uradim i da proradi.

Nemem slike,samo plavi ekran.Na tv kartu je priključen IPTV,u početku je radio Ok a posle reinstalacije sistema ništa,Aj pomoć!

Možda nekome pomogne oko zvuka u PVR2 Win 7 64-bit.
Elem i ja sam isprobao gotovo sve savete iz ove teme ali bez uspeha. Dakle slike ima, zvuka nema.

Onda sam iz očajanja u Sound/Playback prozoru uradio Disable zvučnika (Speakers) koji mi je postavljen kao default device, i odmah potom ih ponovo uključio (Enable) i zvučnici su dreknuli sa zvukom sa TV kanala.

Izgleda trivijalno, al k'o što rekoh, možda nekome pomogne...;)

Ajd, da se ubacim...jel moze nekako da se namesti sleep timer bez daljinca?

Evo da se pohvalim da mi sa WinFast TV2000 XP Expert u x64 Win7 sve savršeno radi osim tona na snimku koji nedostaje.
Ima li rešenja za ton na snimku?

Ne znam, kako bih vam mogao pomoci oko zvuka, ali meni ova kartica na windows 7 x64 radi sasvim normalno.

Evo da se pohvalim da mi sa WinFast TV2000 XP Expert u x64 Win7 sve savršeno radi osim tona na snimku koji nedostaje.
Ima li rešenja za ton na snimku?

Proveri record devices šta je default device, da li ide na line in ili na microphone. To je i mene mučilo, i ovako sam rešio problem. Pozz

napisi po cijem uputstvu si namestio i sve tako
ili kako si namestio

ovo nije oglasni prostor, nego mesto gde bi ljudi trebalo da pomazu jedni drugima

ova kartica je mnogo dobra samo je tesko za doteratu Uffffffffff naopako...
uglavnom ja sam je stavio na LINE IN i zvuk u win 7 je mnogo bolji.
Takođe treba instalirati najnovije drivere i PVR i to sve...a ima ih vise. e sad ja to radim ovako i mnoooooogo dobra fora...
Preko 'Live Update' !

poziva se :
1. preko tastature na slovo U (barem u mojoj verziji)
ili
2. desni klik na otvoreni PVR pa među poslednjim opcijama Live Update
vazno... kod mene nije htelo da radi dok nisam ugasio antivirus i firewall i to windowsof tek se onda updatuje i resetuje...i sve lepo radi :banana:
ne znam dal je ovo bilo al ako nekom pomogne moze zahvalnica:D

napisi po cijem uputstvu si namestio i sve tako
ili kako si namestio

ovo nije oglasni prostor, nego mesto gde bi ljudi trebalo da pomazu jedni drugima

U opcijama drivera za zvučnu kartu, u records menu-u sam nešto čačkao,
sad se ne sećam tačno ali tu je bio problem 100%.
Izvinjavam se na "oglašavanju" ali posle dugo zaje...je sa ovom kartom konačno
je sve proradilo, da ne pričam o updateovanju drivera, verzijama PVR softwarea i sl.
tako da sam od silnog uzbuđenja napisao uraaa.

Upravo pazario kartu - win je nasao i instalirao neki njegov driver, ja skinuo sa sajta za win7 64bit, instalirao ga, restartovao, instalirao pvr2, restartovao - i RADI SVE BEZ GRESKE- I slika i zvuk...

Nasnimim malo sa video rekordera i pustim i ima i zvuk i sliku...,) :D PS, nista ne cvakajte u Windowsu, sounds i sl...nema potrebe,bar ja nisam

Poslednja izmena:
Cobraman imas drugu karticu... tvoja je Global a ne Expert... i to je ipak dosta razlicito od npr moje... Expert je nacesci na trzistu. inace ima nekoliko modela , zato sam ja i lepo napisao u prethodnom mom postu sta treba PRVO i OSNOVNO uraditi kad se instalira , a tek posle ide nemestanje zvuka onako kako vi zelite... ja nppr idem na CD audio , a zvuk mi ide na Line in... meni se tako sviđa na Windows 7... na XP su mi bila i drugacija setovanja... bitno je da se namesti da radi koliko toliko...

Problem

Molim za pomoc ! :) Imam ovu karticu, kupio sam je pre 5 god, i evo sada na win7(64bit) mi neradi zvuk :( probao sam sva predhodno navedena resenja, neuspeva. Mislim da na 1. strani nisam bas sasvim razumeo post gde se navodi ...
1. Control Panel --> Sounds --> Playback --> Speakers --> Levels --> CD audio da ne bude mutiran i povecaj na 100.

2.Control Panel --> Sounds --> Playback --> Recording --> Desni klik na uokvireno --> Show Disabled devices --> desni klik na cd audio --> enable --> udji u podesavanja za cd audio --> Levels --> cd audio da ne bude mutiran i ne ispod 33 (ili podesi po zelji).

Na win7 u Control panel nema sounds, nego sound ( predpostavljam da je na to mislio)->udjem u sound->playback->recording->NISTA NIJE UOKVIRENO, nema veze idem na DIGITAL AUDIO desni klik i Show Disabled devices->E sada nema nigde CD Audio :O :(
Takodje ni kod 2. podesavanje nemogu nigde da nadjem CD Audio ,molim za pomoc. Hvala <3

Retko svracam na forum, a vidim da ima dosta problema sa ovom karticom. Koristim je vec 7 godina, prvo na XP-u, a sada i na Win7. Iz iskustva evo nekih bazicnih predloga, nadam se da ce bar malo pomoci.

1. Uvek prvo proveriti da li je kablic od kartice do ploce lepo "legao" desilo mi se da tri sarta podesavam i cackam, da bi na kraju ukapirao da kablic nije do kraja legao na karticu. Kada sam ga ubacio ne znam zasto, ali odmah je proradio.
2. Nekompatibilnost zvuka i slike je vidljiva na SBB kablovskoj, i to na nekim kanalima. Na satelitskim retko. Nisam uocio taj problem na IPTV-u. Desava se da prilikom snimanja na PVR zvuk i slika pocinju da se razilaze posle 30-ak i vise minuta snimanja. Los software. Prilikom snimanja na Ulead Video Studio na XP i Corel Video Studio X3 na Win 7 sve radi kako treba. Izbegavati snimanje iz PVR-a. Pri tome podrazumevam da svi koji ovde komentarisu imaju najmanje jednojezgarni procesor 1,7 GHz i da im je pri snimanju sve ostalo iskljuceno + da za vreme snimanja ne diraju ni tastaturu ni mis. Pristojna kolicina RAM-a se podrazumeva. I sa malo jacim procesorima ide teze, a sve ispod 1 GB RAM-a je rizik:trust:
3. Kod nedostatka zvuka pomaze ako se POSEBNO instalira audio driver, ne onaj koji ide uz plocu i chipset. Ne znam zasto, ali meni je zvuk na Win7 propradio tek kada sam to odradio.
4. "Cannot capture video stream" je moguce da se javlja posto postoji limit kod MPEG-2 codeca. Skinuti PowerDirector9TrialReset4Codecs.bat startovati pa opet probati. Radi 30 dana pa opet reset.
5. "Cannot Find Available BDA Device" Bice da je problem source. Promeni izvor signala. Ili ti je to uvaljeno preko nekog softvera za gledanje ili snimanje.
6. U k-lite mega packu ima drivera koji znaju da naprave problem. E sad, pre par dana sam to video na netu, ali nisam sacuvao link. Ako nadjem dobacicu.

O ovim karticama ima nekoliko knjiga na forumu posvecenom samo TV karticama tv-cards .... Malo Googlanja pomaze :p

Pozz

Operativni sistem mi je windows 7 64bit, i skinuo sam najnoviji drajver i program za karticu, i sve mi radi normalno ali jedini problem je daljinski.
Daljinski je ispravan, i radi, ali samo na windows xp-u..
pa me zanima da li neko mozda zna do cega je problem? jel treba nesto da podesim u kompu ili sta?

a jel si probao u wizardu da uključiš remote? pošto u xpu automatski uključuje a pod 7icom ne..
desni klik na wizard u sistreju, settings.

Posle duzeg zavitlavanja sa drajverima za EXPERT model digo sam ruke od 7-mice i instalirao "good old" XP gde sve shljaka kako treba.

...ili nisam imao zvuk ili nije radio daljinski a i ovaj PVR2 ja bugovit do yaya...

biće da nisi uspeo da podesiš karticu da šljaka a ne da su drajveri i PVR loši jer ja imam experta 4 godine već i 7icu (x64) godinu i po dana i radi sve ok od prvog dana...

ako si skidao sa lidtekovog sajta drajvere i instalaciju za PVR, za tvoju 7icu (32bitnu ili 64bitnu) onda jednostavno MORA da radi, ako ne, onda je to do tvoje verzije 7ice (koja je zabagovana) jer trećeg nema :)

živeli..

biće da nisi uspeo da podesiš karticu da šljaka a ne da su drajveri i PVR loši jer ja imam experta 4 godine već i 7icu (x64) godinu i po dana i radi sve ok od prvog dana...

ako si skidao sa lidtekovog sajta drajvere i instalaciju za PVR, za tvoju 7icu (32bitnu ili 64bitnu) onda jednostavno MORA da radi, ako ne, onda je to do tvoje verzije 7ice (koja je zabagovana) jer trećeg nema :)

živeli..

upavo tako. imaš i temu koja se bavi ovom kartom i pogledaj moj post gore iznad sve sam lepo objasnio, a i ostali članovi.

Poslednja izmena:
Molio bih za pomoc,
Hteo bih da kupim TV karticu iskljucivo iz razloga prebacivanja sa VHS-a na PC(radi sa snimcima sa kamere), pa me interesuje imali ova kartica ugradjen MPEG-2 enkoder? Bio bih zahvalan na odgovoru i ako postoji neko bolje resenje molio bih da mi iznesete.

ne bih da ti kvarim pitanje, ali uz moderne brze procesore, ne treba ti hardwerski encoderi... softwerski mpeg2 i mpeg4 enkoderi razvaljuju na svemu sto je brze od 2ghz, a verovatno i manje , samo ne znam koliko manje

xWoLf,
Nekvaris mi pitanje moj Procesor je AMD Athlon II X3 425 @ 2700MHz, negde sam procitao da je jednostavnije uraditi sa tv karticom koja ima ugradjen MPEG-2 enkoder pa sam pitao da li Win Fast TV 2000 XP Expert ima ugradjen.

Da li neko moze da mi kaze koja je razlika izmedju Leadtek WinFast TV2000 XP Expert i Global i drugo da li je mozda bolje za prebacivanje sa VHS-a na PC koristiti USB VideoMate C200 Plus USB Capture Stick.

Da li neko moze da mi kaze koja je razlika izmedju Leadtek WinFast TV2000 XP Expert i Global, pitam zato sto Expert-a nema da se kupi nigde. Da li kupiti Global ili neku drugu TV kartu. Bio bih zahvalan na pomoci.

Imam Leadtek TV2000 XP Global i imam problem, dobijam losu sliku sa VHS-a. Da li moze neko da mi pomogne vrlo mi je bitno. Hvala na odgovoru.

Prilozi

• Image_0318-1251(CVBS).jpg
    Image_0318-1251(CVBS).jpg
    69.5 KB · Pregleda: 78
  • Image_0318-1252(CVBS).jpg
    Image_0318-1252(CVBS).jpg
    72.5 KB · Pregleda: 81
  • Image_0318-1252(CVBS)[1].jpg
    Image_0318-1252(CVBS)[1].jpg
    73.2 KB · Pregleda: 78
Nasao sam gde je problem. U Win Fast Wizard - Video Source Composite in, ali neznam koji video format PAL_ B,D,H,I,M,N koji PAL ako moze odgovor.

Nazad
Vrh Dno