Šta je novo?

win 7 i problem sa baterijom

dacha123

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2010
Poena
210
Ima li resenja,famozna ikonica sa crvenim x-om i poruka consider replace your battery ?
toshiba je u pitanju
xcwnvqloq8ce.jpg

Poslednja izmena:
verovatno je otisla baterija,
licno sam imao problem sa Win7 i baterijom - ali su me ubedili da 7ica samo bolje ocitava status baterije.

ali kako tako iznenada znaci jedan dan moze da izdzi minimum sat i po a drugi ne moze ni celih 15 min ne kontam.....
a procitah masu postova o tome kako su ljudima skroz ok funkcionisale baterije na xp i visti ali na win 7 poludele ...

jel imas neki savet gde da nadjem novu ,pratim oglase neki kinezi i sl....verujem da je orginal skuplja od vrednosti samog laptopa :D

uh, prati oglase, zovni ovlasceni servis - narocito ako ti je laptop pod garancijom.
inace sam video da cene idu i do 90€ za bateriju, cak nisu ni orginal...

ma....jos stojanku onda pa neki netbook i ovako imam krshtop a ne laptop a210-19a

@ dacha123

Na slici pishe da je 66% struje u bateriji dostupno znachi 2/3 od maximalnog kapaciteta,lepo prebaci bateriju u Power saver (shtedljivi) mod i teraj da vidish koliko moze traje.
Baterija NIJE josh za bacanje.

Poslednja izmena:
a *** zaboravih da kazem da sam slicicu kao primer skinuo sa drugog sajta, medjutim nebitno ista stvar je i kod mene s time sto se kod mene napuni i do 100% ali .... kako iskljucim punjac ono se spusti na 99 ili 98 a onda tera punom parom do 0 i na kraju se ugasi laptop...a kada pokusam opet da ga upalim tako praznog na suvo....ni da bipne :D

znaci gotovo, pokopaj je u dvoristu sa svim pocastima :)

A za svaki slucaj da probas opet sa XP-om cisto pre nego uzmes novu ?

a *** zaboravih da kazem da sam slicicu kao primer skinuo sa drugog sajta, medjutim nebitno ista stvar je i kod mene s time sto se kod mene napuni i do 100% ali .... kako iskljucim punjac ono se spusti na 99 ili 98 a onda tera punom parom do 0 i na kraju se ugasi laptop...a kada pokusam opet da ga upalim tako praznog na suvo....ni da bipne :D

HA,HA,XA,HA,XA EEEEEeeeeEEee choveche...
skinuo sliku s drugog sajta a ja se ubih da prevedem.Onda je rikavela nema shta,mada ima josh ona fora sa ozivljavanjem baterije:
1) umotash bateriju u novinski papir 3-4 sloja,
2) stavish u zamrzivach na 3-7 dana,
3) posle toga izvadish i ostavish da dostigne sobnu temperaturu,
4) raspakujesh iz novina i stavish na punjenje znaci NE pokushavas da pokrenes laptop s njom dok je ne napunish.

Ovo bi navodno trebalo da ozivi bateriju,NISAM LICHNO PROVERIO foru sam prochitao na netu.

da da .... procitao sam i ja ima je kod mob telefona , medjutim meni cudno sto nisam jedini koji se zali na ovakve simptome .....i znaci do pre par dana od kada se ovo ****** pojavljuje 100% je drzala bar 1:30 na high perform a ao spustim osvetljenost i jos par gluposti bude 2 - 2:10 a sada.... 10 minuta

Lik tvrdi da fora funkcionishe za baterije od laptopova ukucaj REVIVING LAPTOP BATERY u google.

Ovim se ogradjujem od eventualnih negativnih posledica >> sve radish na sopstvenu odgovornost >> ALI sam spreman da podnesem sve pozitivne konsekvence u slucaju da procedura uspe. :d

Ne razumem u cemu je ta fora da kao 7-ca unistava bateriju na laptopu??Citao sam to na jednom sajtu radnje koje prodaje i lik je odogovorio ono u fazonu da su bajke na drugom spratu.Ne razumem iskreno kako 7-ca moze da unisti bateriju a VISTA ne.Jel to ima neko razumno objasnjenje ili je neko samo bubnuo i ostao ziv?Meni je pre logicno da baterija traje koliko traje i gotovo a ne da 7-ca je unistava.

ali druze ajde objasni cinjenicu da na visti ona ljudima drzala pa ajde nek bude sat ali bar sat .... a na 7ici odma gasi....ja sam procitao neko objasnjenje da je greska u sistemu sto lose ocitava trenutno stanje baterije i onda gasi tj ako ga namestis drugacije baca komp u hibernaciju sto je sa neke strane razumno objasnjenje,jer niko nije rekao da je unistava ali da izbacuje ovu gresku jeste ,mrzi me da radim reinstal a rado bi testirao laptop i vratio na vistu samo iz ovog razloga...nisam neki strucnjak za te stvari zato i trazim pomoc ali sa nekih sajtova skontao sam da i baterija ima neku svoju vrstu biosa i da je 7ica na neki nacin ostecuje ,sta i kako stvarno mi nije jasno ali nisam ja prvi koji je ovo izmislio znaci na ms sajtu imas 11 partova sa brdom komentara koji se ticu date greske i to slucajeva da je vecina kupila nov komp i posle 2 meseca replace your battery tako da......logika jeste jedno ali realnost je drugo!

Ma u redu.Nisam ja rekao da izmisljas.I ja sam video da ljudi pricaju o tome ali mi je iskreno prilicno neverovatna prica.Evo ja bas koristim dell koji je predvidjen za VISTU i imam ga vec 2 meseca i nisam primetio probleme sa baterijom.Drzi mi negde oko 1h i 50 min na high sve dok kad smanjim osvetljenje onda drzi negde oko 2 h i 25 min.E sad dal je to OK za moju bateriju nemam pojma.Valjda je OK jer u proseku svima drzi oko 2h.Posto je baterija 6-to celijska mislim da je to to.Ne znam za druge modele ali govorim da u mom slucaju nisam primetio da stoji ta prica.

i nikad ne primetio! ali kazem sta je meni neverovatno....baterija mi nije crkla postepeno ono daa je drzala 2 sata pa sat 50 pa sat 40 i sl.... ne drzala je bar sat i 30 a sa slabim osvet drzala i 2 ....a sada da ne moze ni celih 10 min na high.....stvarno jeste neverovatno...

Ne znam sta da kazem zaista.Malo sam posle ove teme precesljao net i nasao sam jednu temu na kojoj cak ima lista lapova koja ima problem na bateriji na 7-ci.Cak sam i mog dell-a video tamo na listi :) Ne znam prijatelju stvarno ali kod mene to nije slucaj.Lap je kao sto sam napisao predvidjen za VISTA OS i na sajtu mog dell-a cak za 7-cu i nema drivera ali ipak sve nadje i trce ovi sa VISTA.Drzi mi kad surfujem na USB dongli na slabijem osvetljenju na 2h i 25 min dok sam danas bas testirao bez dongle i izdrzala je reko 3h mada nisam surfovao nego samo citao neke knjige.Nisam primetio da je pao kapacitet baterije i baterry care kaze da ima 5200 mWh sto je OK s obzirom da je baterija 5700 mWh.Verujem ti druze da je istina samo eto na moju srecu u mom slucaju nije istina :)

e ni ja nemam nista da dodam :D samo kazem ti i meni tako sve super funkcionisalo a onda odjednom ..... a buduci da mi nesto treba 32 bitna verzija verovatnoc u da uradim reinstal sistema samo da vidim ima li kakve promene :)

Isto se i meni desilo pre mesec dana, a razlog je - baterija. Svi novi lapovi imaju pametne baterije i kontroler koji prati stanje baterije. Win7 to samo očitava i nema nikakvog uticaja na bilo šta.

Pokreni powercfg -energy iz CMD i otvori HTML koji ti ponudi kad prođe test od 60s. Imaćeš informaciju koliko je još kapaciteta ostalo u bateriji. Powercfg servis prijavljuje grešku u bateriji kada kapacitet padne ispod 40%. Ja sam malo razočaran u bateriju HP 4310s, jer nije trajala niti godinu dana, ali sledeće moram priznati: notebook se koristio intentivno na terenu poslednjih godinu dana, a ponajviše na putovanjima i to kroz razne afričke zemlje, vlaga, 3G iz džungle i slične avanture, tako da u neku ruku i nije čudo. Od prvog dana radi na dva OS-a, XP i 7, i dalje ima preko sat vremena (rapidno je stanje počelo da se pogoršava pre jedno 2 meseca), ali konstantno stoji X preko ikonice i ne prikazuje više vreme.

Nema sigurno nikakve veze sa 7micom, jer meni radi na 7mici od prvog dana i do skoro nije bilo ni najmanjih problema.

Zamrzivač nije pomogao. ;) Dva dana je stajala umotana u vakuum kesu.

e sad to su sve price rekla kazala i oni ne kazu da su svi modeli imali problema ali moj krshware je grchki model a garancija na bateriju je 6 meseci a ja sam samo 8 koristio shugavu vistu....nije vise ni toliko bitno ali....malo neobicno

Ne znam sta da kazem zaista.Malo sam posle ove teme precesljao net i nasao sam jednu temu na kojoj cak ima lista lapova koja ima problem na bateriji na 7-ci.Cak sam i mog dell-a video tamo na listi :) Ne znam prijatelju stvarno ali kod mene to nije slucaj.Lap je kao sto sam napisao predvidjen za VISTA OS i na sajtu mog dell-a cak za 7-cu i nema drivera ali ipak sve nadje i trce ovi sa VISTA.Drzi mi kad surfujem na USB dongli na slabijem osvetljenju na 2h i 25 min dok sam danas bas testirao bez dongle i izdrzala je reko 3h mada nisam surfovao nego samo citao neke knjige.Nisam primetio da je pao kapacitet baterije i baterry care kaze da ima 5200 mWh sto je OK s obzirom da je baterija 5700 mWh.Verujem ti druze da je istina samo eto na moju srecu u mom slucaju nije istina :)
Isti laptop,ista baterija,identicni podaci...:)

Nisam citao sad od vrha, uglavnom, imao sam taj problem na hpu, pisao sam i ovde o tome, guglao, jedino rjesenje je bio servis, tamo joj nisu mogli nista, i stavili su potpuno novu. Ne bih da te obeshrabrujem, ali mislim da ti ne gine nova.

Nadjoslte li mozda resenje u medjuvremenu? Isti simptomi...kod cure. Toshiba, imala je XP, crko joj je hard disck,dala je na zamenu,stavili jos Win 7 i komp radi dok je na punjacu,cim ga skine radi od 10 min. A pre zamene hard-a radio je i po dva sata bez problema. Javlja istu gresku.

probaj sa programom aida (ex everest) da ocitas nivo potrosenosti baterije. ako je baterija potrosena vise od 75% onda joj nema pomoci i svejedno je koji OS stavis

Nazad
Vrh Dno