Šta je novo?

WIN 10 problem

ele

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2012
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 9900K FUMA 2
Matična ploča
GIGABYTE Z390 AOURUS PRO
RAM
32GB 3600MHz
GPU
RTX 3080
Storage
2TB
PSU
750W
Kućište
SHINOBY
Monitor
ALIENWARE AW2521H 360hz
Miš & tastatura
Mionix Avior 7000
Ostale periferije
Razer ostalo
Mobilni telefon
S21 ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, imam jedan problem tj ima burazer na kompu problem, postavljam u njegovo ime, ako sam zeznuo mesto teme izvinjavam se. Dakle:
Pri paljenju kompa neće da podigne sistem, jedno vreme je izbacivao grešku "video_tdr_failure atikmpag.sys",ali onda je i to prestalo i sad mi izbacuje ekran u bojama. U bios ne mogu da udjem, isto, mesa sliku(slova uvećana, većinom roze boje). Nekad zna da me ubaci u Windows recovery, i tu sam pokusao da vratim na jučerašnji dan, da obrise sve sem ličnih podataka, ništa. Na drugom kompu hard radi i podize sistem. Sumnjam na grafu koja je jos pod garancijom. Komp je star 2 god mada ne znam koliko je bitan taj podatak konfa je:
Athlon x4 750k
4gb ram
R7 250x
Evo i slike kako to izgleda pri paljenju kompa, na drugom kompu sve radi kako treba znači problem sa windowsom nije.
IMG-20160715-WA0001.jpg

IMG-20160715-WA0000.jpg

Druga slika je kako trenutno izgleda kada se podize sistem. Svaki normalni predlozi za rešavanje problema su dobrodosli.

Jer je desetka dežuran krivac trenutno. :D

На другом компу ради? Јесу ли исти или бар довољно слични да ради или је можда све инсталирано на том другом?

windows 10 je ubio grafu....

Pobogu zasto onda taj naziv teme? :d
A nabrzaka sam da mu sto pre pomognem, pa reko ajde ovde da je ubacim, mozda je i do win, medjutim posle mi rece da je ubacio hard na drugi komp i da sve radi lepo.
U medjuvremenu mu je digao sistem i sad se igra sa drajverima dao sam mu da proba nesto da odradi, jer sam citao da moze i do toga da bude problem. Cekam da mi javi sta je uradio.

Poslednja izmena:
На другом компу ради? Јесу ли исти или бар довољно слични да ради или је можда све инсталирано на том другом?
Taj drugi komp je mator jako i ne moze nista na njega da se proba niti da se ubacuje jer je stara plojka a napajanje jos starije i ne moze da ubaci grafu da proba. Sve je instalirano na tom hardu sto je ubacio na stari komp da vidi da li je sve ok sto se tice win ali ga je svaki put na starom kompu podigao iz prve, a na ovom boljem muku muci da mu podigne sistem.

Do grafičke je gotovo sigurno, grafičku ubacite u drugi računar i testirajte.
Imate probleme i u biosu, što će reći pre windowsa ili bilo kog drugog operativnog sistema koji se može instalirati na računar...
Sa biosom nema problema sigurno, ili je problem do drajvera ili je grafa pocela da brljavi, ako nije do drajvera cekam da mi javi pa ce da ide sutra da ostavi na reklamaciju. E sad jel zna neko kako da zna da li je crkla, sta da odnese tamo i ovi mu iz servisa nakon 15 dana kazu mi smo je ubacili radi i vrate mu? Mislim desi se i njemu 1 od 20 pokusaja da mu ne brljavi i da udje u win.

U bios ne mogu da udjem, isto, mesa sliku(slova uvećana, većinom roze boje).
Ja sam razumeo da je prikaz slike faličan u biosu/i/ili pre samog početka butovanja windowsa?
Na slikama je boot logo matične?

Ovo na slikama koje si okačio je čist hardverski problem, bilo da je do grafičke, bilo da je do monitora, kablova, matične ili nečeg petog.
Skinite live linux bilo koji pa ga butujte sa fleške, ako i iz njega imate takvu sliku eto još jedne potvrde da je hardver u pitanju.

Poslednja izmena:
Ja sam razumeo da je prikaz slike faličan u biosu/i/ili pre samog početka butovanja windowsa?
Na slikama je boot logo matične?

Ovo na slikama koje si okačio je čist hardverski problem, bilo da je do grafičke, bilo da je do monitora, kablova, matične ili nečeg petog.
Skinite live linux bilo koji pa ga butujte sa fleške, ako i iz njega imate takvu sliku eto još jedne potvrde da je hardver u pitanju.
Da da u bootu, sad mu podize normalno sistem ali cim instalira drajvere za grafu restartuje mu i brlja o5, bez drajvera radi normalno. Sad ce da skine neke stariji drajver pa ce da proba.

Drajveri za grafiku igraju ulogu u windowsu.
Kod vas je slika falična odmah prilikom pokretanja računara, dakle problem nije niti može biti u drajverima, već samo do hardvera (grafička neispravna/poluispravna kao najverovatniji uzrok).
Odnecemo je u servis pa cemo videti :) Hvala cheers

Nazad
Vrh Dno