Šta je novo?

Win 10 ili Win 7 ????

Nije to veliki problem, secam se bas davno instalacije win7 na athlon xp 2800+ i HD3850 AGP.
U kombinaciji sa nForce2 chipset-om na cuvenoj ABIT NF7-S2 e to je bilo grudvanje sa grafickim drajverima.
 
Iz cistog mira mi prestao da radi ulaz za slusalice na Windows 10 , zvucna realtek alc269 na laptopu toshiba c660 , probao microsoft driver i realtek , ne vredi , podigao ubuntu na usb i ubo slusalice radi perfektno , dakle ovaj insider build 15031 ima random bugove , vracam se na Windows 8.1 do izlaska novog insider builda , taj build je pusten 8 februara evo tek posle 10 dana mi se to desilo , ja iako volim desetku smatram da bi trebalo da obrate paznje na neke bugove a ne tek tako da izbacuju buildove , oni testiraju par dana build pa ga izbace , ko babe na pijacu kad proberu jabuke za minut i ubace u kesu , dakle po tom pitanju nisu ozbiljni , treba duze vreme da testiraju build pre objace , naravno sad ce se javiti 10-oro koji ce reci da imaju zvucnu alc269 na laptopu i da imaju taj build i da nisu imali problema , to je random problem moze da vam se desi i za par meseci lupam , kad ne radi na Microsoft driveru slusalice onda je u Windowsu problem , na Ubuntu radi perfektno pokusao sam ovo sa 16bit da stavim ali ne vredi:

Koja je logika da se vratiš na 8.1 umjesto na zvaničnu (i stabilnu) verziju 10-ke? :d
Uostalom, sam si instalirao beta build da ga testiraš i uočene bagove treba da prijaviš Microsoftu, a ne da kukaš k'o baba na pijaci. :p
 
Koja je logika da se vratiš na 8.1 umjesto na zvaničnu (i stabilnu) verziju 10-ke? :d
Uostalom, sam si instalirao beta build da ga testiraš i uočene bagove treba da prijaviš Microsoftu, a ne da kukaš k'o baba na pijaci. :p

Ne znas ostatak price...ne radi ni na win 8.1 ali i ono glavno ne radi na win7.
Samo na linux-u radi.
 
Nazad na temu: ko zeli da ima skoro apsolutnu kontrolu nad operativnim sistemom - windows 7. Windows 10 jeste noviji i konacno je pokrpljen i radi dobro ali ipak mu nedostaju opcije koje ima windows 7. Te opcije se dobijaju sa enterprise LTSB verzijom windowsa 10 do koje legalnim putem fizicko lice i ne moze da dodje. Bilo kako bilo, windows 10 home/pro radi sasvim dobro. Prednosti wina 10 u odnosu na 7? Ako izuzmemo directX 12 (sto i nije neka prednost s obzirom na rasprostranjenost doticnog u igrama jos uvek) prednosti wina 10 nad winom 7 tj winom 8.1 ne postoje.
Da browseri ne ukidaju podrsku za XP velikoj vecini ljudi bi taj operativni sistem bio sasvim dovoljan i danas u 2017-oj. To je verovatno i najbolji operativni sistem koji je Microsoft ikada napravio.
 
Zapravo, to je Windows 2000. ;)
 
Po meni je sedmica najbolja, pravi upgrade xp-a, koji je kidao u svoje vreme. Ostale sisteme bih da komentarisem.
 
Po meni vista je bila najbolja ali sa SP2

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
 
Vidim ja da ce se desi neko ubistvo ovde,kao ono u Rusiji izmedju "fanboyeva".
 
Kad je XP super i danas za većinu potreba, šta tačno Windows 10 od tih standardnih potreba sprečava?
Ovo je već druga godina pljuvanja i idealizacije prošlosti...
 
Nije nego druga godina idealizacija nedovršenog OS.
 
Nikada neću shvatiti prepirke oko toga koji je windows bolji .

Zaista ne razumem svrhu toga. [emoji1]

Btw, koja je svrha takve prepirke? Jel može prosvetljenje?

Dosadno vam, sadomazohisti ste?

Da neko pita koji da instalira na odredjeni hardver, pa i da razumem da se suprostave stavovi na par strana. Ali višegodišnja prepucavanja oko gluposti je ništa više do iživljavanja jednih prema drugima i ubijanje dosade na najbesmisleniji mogući način.
 
Poslednja izmena:
A koja li je definicija fenomena tvog stotog naloga u poslednjih mesec dana?
 
A koja li je definicija fenomena tvog stotog naloga u poslednjih mesec dana?

hweoSyD.gif
 
Poslednja izmena:
Nije najbolji. Iskustva korisnika to i pokazuju. W10 je nedovrsen os.

Sent from my D6603 using Tapatalk
 
Vuk ima preko 100 klon naloga u steku :) dobronameran savet vuku , tako se ne prave klon nalozi , odmah upad i svadja oko desetke bas zbog toga i popijes ban , ako zelis da imas jedan normalan nalog pisi normalno mani se tema o desetci jedno vreme barem mesec dana ovako nema smisla tebi treba 20 minuta dok napravis klon nalog a moderator ga banuje za par sekundi.
Pa, da. Prešao je na mlečnu kiselinu. Ali, i ona mu je došla glave.
 
Nije najbolji. Iskustva korisnika to i pokazuju. W10 je nedovrsen os.

Sent from my D6603 using Tapatalk
I niti će ikad. Menja se kako se nekom ćefne. Upravo zato nemaš na šta da se osloniš.
 
Људи, све је то индивидуално. Оно што се мени свиђа, не мора и вама и обрнуто. Срећом почех од Спектрума, преко Лире, па онда дође ВИН 3.11 преко ВИН 98 и Милениума, који су СТВАРНО радили само оно што се тражи. Сијаличка за хард затрепери само на команду. Касније ХР и седмица, а поготову 8-ица и 10-ка, раде, а да немам појма шта. Наравно, свако види себе са неким оперативним системом, тако да је то мртва трка и прастаро питање, шта је старије, кокошка или јаје, у овом случају, шта је боље или мало мање боље. Једноставно трендови иду даље и ми неби требало да губимо корак. Него, имам питање. Желим на флешку да набацим ВИН 7 или 8 или 10, све једно, али LIVE, као линукс што има ПЦ ЛИНУКС или Мандрива. Пробао сам пар остварења (ВИН 2 УСБ и пар сличних, са јутјуба), али споро брате до суза. Имам и мали хардић од 120 гб, сата, усб и то долази у обзир. Хелп и хвала унапред.

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
 
WinToUSB je najbolje što može da bude "live". Sve ostalo je prividno "live".
 
Споро дозлабога. Направих флешку, ал да отекнеш док подигне систем. Ако нема ништа друго, мораће овако. Хвала у сваком случају.

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
 
Znam, i meni je. :(
 
To je upravo prividni "live" windows.

Ne zezaj ljude.
 
Poslednja izmena:
Nije najbolji. Iskustva korisnika to i pokazuju. W10 je nedovrsen os.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Upravo tako, iskustva korisnika to najbolje pokazuju, a ni jedan drugi windows nije imao toliko korisnika u istom životnom ciklusu. Kada vidiš da 50% steam korisnika koristi windows 10 i da steam forumi nisu zatrpani windows 10 problemima, znači da nešto ipak funksioniše kako treba :)

Btw, ove što plaču oko "špijuniranja" ni ne shvatam ozbiljno, jer oni odavno koriste android/apple telefone koji su 10x gori što se tiče lične privatnosti i od ovakvog win10.

Što se tiče ličnih iskustava, pošto jedino o njima mogu objektivno da svedočim, ona su bolja u poređenju sa svim prethodnim ms operativnim sistemima.
 
Poslednja izmena:
I takav nedovršen je najbolji od svega što je ms napravio. :)
Kako za koga, za mene nije.
Npr, kolorno konzistetno okruzenje, rad i prufing je na sednici radio od prvog dana i radi evo vec godinama bez ikakvog problema.
Sa desetkom je to za sada skoro pa nemoguce, jer izmene koje se rade "ispod haube" su u stanju da te nateraju da pojedes kutiju bensedina sa sve ambalazom za jedan jedini dan. Jedan dan vidi jedan kolorni profil, sutra ga ne vidi, prekosutra vidi neki treci, peti dan ne vidi nijedan. Da ne govorim o drugim stvarima vezanim za stvari koje su vezane za prufing i printing, kolorno osetljiv! Horor.
Za nezahtevan rad, igranje, surfovanje, pornjavu (valjda se deca vode logikom da su sise vece u 10ki nego u 7ci) i ostale nezahtevne stvari, verovatno radi. Da mi posao zavisi od racunara, W10 jos nije na tom nivou, sto ne znaci da jednog dana mozda nece biti. Trenutno je to poluproizvod.
 
Nazad
Vrh Dno