Šta je novo?

WiMAX 802.16e u Srbiji prvi put!

Par pitanja za korisnike Veratovog WiMax-a:
Kakav je kvalitet signala generalno na Voždovcu? (ja sam gore kod Verana)
Da li se dobija public IP adresa ili statička adresa?
Šta se događa u slučaju da hoću da raskinem ugovor pre isteka 12 meseci?

Hvala unapred...

Ljudi, ima li neko info kada će proširivati opseg za WiMAX? I kako je moguće da je na mapi nacrtano da se moja ulica nalazi u dometu signala, a radnica mi kaže da nema, i da nema veze to što je na sajtu. I kako je moguće da je domet samo 2km, a spominjani su za ovu tehnologiju dometi od 20km ako se ne varam. I na kraju, zar nije WiMAX nezavistan od optičke vidljivosti, jer su mi opet u prodavnici rekli da ako sam u prizemlju, male su verovatnoće da će raditi?!

Ljudi, ima li neko info kada će proširivati opseg za WiMAX? I kako je moguće da je na mapi nacrtano da se moja ulica nalazi u dometu signala, a radnica mi kaže da nema, i da nema veze to što je na sajtu. I kako je moguće da je domet samo 2km, a spominjani su za ovu tehnologiju dometi od 20km ako se ne varam. I na kraju, zar nije WiMAX nezavistan od optičke vidljivosti, jer su mi opet u prodavnici rekli da ako sam u prizemlju, male su verovatnoće da će raditi?!

Pa da racunaj par KM sa optickom vidljivoscu da su idealni uslovi, sve osalo je glupost i jako nepouzdan rad...
20km je na otvorenom terenu sa usmerenim antenama... a ti tu ne dobijas neku specijanu opremu koja bi radila na 20km... a i prijamna tacka nema usmerenu antenu

Bilo mi je smesno to sto objasnjavam radnici pola sata da hocu da probam WiMAX na mojoj lokaciji, koja je 2,5km udaljena od predajnika, a ona mi objasnjava da maksimalna signal ide do 2km. I na kraju, kada sam po peti put rekao da ipak hocu da uzmem, pobednicki mi rece da ne moze sa starom licnom kartom, vec samo sa novom (?!? wtf) ili starom plus jos jedan doc sa fotkom.

Malo neprofesionalno, ali dobro sad...

Nalazim se u prizemlju kod zeleznichke stanice od prilike na 1,5km od wimax stanice u Pancevu,e sad kako bi to radilo kod mene,ne igram online,striming,surfowanje i download bi koristio,kako bi to radilo kod mene???
Da dodam dali na tom uredjaju shto verat daje,ima wifi port??? zbog deljenja konekcije sa josh jednim laptopom...
Chekam kod telekoma adsl vech 6 meseci,zato zelim da probam wimax,dok nepredjem na taj dugo ochekivani adsl.

Verovatno niko ne može da ti da pravi odgovor na to kako će raditi, pa je najbolje da sam probaš.
Imaš fore dva dana da vratiš uređaj ako se ispostavi da nemaš signal.

Uređaj inače ima WiFi access point, tako da nije nikakav problem za deljenje neta.

hvala,imam josh jedno pitanje.
Poshto i na mobilnom imam wifi,dali taj wimax ruter radi nezavisno,tj da li kad je komp ugashen,da li je moguche nakachiti se na wifi port?

Uzechu taj wimax za koji dan,nadam se da je dobra alternativa ... poshto mi izgleda adsl a i sbb nikako nisu dostupni...a telenor internet mi se chini smeshnim za komp...da je 4G u pitanju,to bi vech bilo neshto sasvim drugo...

Naravno da radi bez uključenog računara. Radi isto kao bilo koji drugi ruter, osim što ima tu WiMax komponentu.

kakaw shit ne mogu da werujem,potpisao ugowor,uzmem opremu,ono swe nowo,instaliram po uputstwu u pocetku swe lampice gore,a posle samo ona crvena gori,od signala ni jedna crta...
Taman se ponadao,net chu imati i sad eto owo...wec 3 sata crvena gori,nema ni jedna zelena wimax lampica.

ne mogu da werujem,a samo sam na 1,5km od wimax stanice,pomerim ka prozoru i nishta...ne znam shta mi je chiniti!
A lepo enablowao wifi,testirao preko fona,lepo se kaci na taj ruter,zastitio port,al nema neta,nema signala...

Možda si pogrešno upisao pasVord, jer ako ti je pasVord veverica, ruter neće shvatiti ako napišeš wewerica.

Probaj na nekoj drugoj lokaciji, možda kod tebe stvarno nema signala.

LOL :D:D:D

Kada si uzeo?
Ako si uzeo danas možda ti još nisu aktivirali nalog.

Nego, jesam li ja ćorav ili šta??
Ne mogu nigde na njihovom sajtu da nađem podatke za uplaćivanje pretplate za WiMAX.

Uredjaj pre upisivanja sifre treba da se nakaci,tj da registruje wimax,pa tek onda upisujes podatke direktno u ruter preko opere ili ie...
Ma ja se bojim da nema signala,nebi da pljujem po veratu,ali 1.5km nije nista za takvu tehnologiju,ruter je mozda i kvalitetan,izgleda ok,malo je vechi,4lan porta,wifi,bash mi odgovara,al eto.

Juce oko 12 popodne sam se prijavio i uzeo opremu,imam fore do sutra uvece,al mislim da cu da vratim...nazalost.

Pitao sam te jer se meni tako ponašao prvog dana, pa je onda drugog proradio.
U svakom slučaju ako ne proradi danas, vraćaj ga.

pa narawno da chu da ga wratim...mada wishe bi woleo da proradi,wishe mi je muka,chekam adsl od koga izgleda nema nishta,uzmem owo,shta je treche dial up,ma to ni u ludilu,shta to ja pricham...
Hvala drugar,chekam da proradi,nadam se da che.

Koristi li neko ovo sokocalo uopste u BG-u?

Uzeh ja

Pre oko 3 sata sam bio u Veratu i uzeo Wimax.

Zivim na Dorcolu, mada je malo nezgodan pogled sa mog prozora (kazu mi da to nema veze za Wimax), ali signal mi je 4 od 7. Na testu pokazuje ovo:

U sustni, radi... ali imam problem sa streamingom. Youtube secka zesce cak i za video od 240, neke vece rezolucije jedva radi.

Probao sam direktan download fajla i radi ok, pa mi nije jasno sta mi se desava sa streamingom.

Da li si probao nesto sem youtube? Probaj i sutra pre podne jer i meni na adsl ume da secka u ovo vreme.

Probao sam video stream na jos par sajtova i jeste mi seckalo. Download radi uglavnom Ok, pa mi zbog toga nije bas najjasnije. Ali u pravu si za doba dana, ostaicu devojci da proba ujutru, ja ne mogu, radim :)

У последњих, рецимо две недеље имам проблема са учитавањем јутуба. Већ сам имао такав проблем, решио се сам од себе после неког времена. Можда је због снега, лошијих временских услова... Шта знам.

To je do YouTube. Imaju problema sa preopterecenjem. Nema veze sa internetom koji imas.

Корисници WiMAX-a, ево лепе вести, Верат је дуплирао брзине. Тестирао сам на пар места, иде око 500+, сасвим фино за сада.

Da ozivim temu...
Ipak je razocaranje wimax u Srbiji, dosta se ocekivalo, a (izgleda) samo jedan provajder ga nudi i to samo u 3 grada. Ima li najava da ce jos neko krenuti u wimax? I da li ce se ova veratova mreza siriti, koliko uopste kosta investiranje?

Danas sam nesto gledao Veratov sajt.. Jesu li to oni odustali od WiMAX-a? Ne vidim da se nudi na sajtu a nema ga ni u cenovniku. Zna li neko nesto o ovome?

Od kad se wimax naziva wifi ?

Teško. Pogledaj mapu pokrivenosti i videćeš da je to WiMAX. Pokrivenost WiFi-ja funkcioniše na drugačiji način.

Ko će ga znati što promeniše ime, ali je to još uvek WiMAX.

Nazad
Vrh Dno