Šta je novo?

WiFi krađa protoka / zaštita

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavisi kod kog si provajdera, mozda vise vas ima izlaz na net samo sa jedne ip adrese, a vrlo moguce da je vec neko nesto skidao sa depositfiles doslo do promene ip adrese, ti dobio tu i kad si probao da skines nesto ono javlja da je vec u upotrebi ta ip adresa, tako da male su sanse da ti se neko nakacio ...

Imam jedno malo pitanjce. Kako ukljuciti enkripciju u mikrotiku? Verzija 2.9.27, od paketa istalirani advanced-tools,dhcp,hotspot,hotspot-fix,ppp,routing,security,system,web-proxy i wireless.

Koje pakete treba dodati ili sta treba uraditi da bi enkriptovao sadrzaj koji ide preko wlan-a?

Ajde ja kao laik što se tiče ovih mreža da vas nešto pitam.

Od pre 2-3 dana Norton je počeo da mi izbacuje poruke da blokira nekoga ko pokušava da pristupi mom računaru. Ali to očigledno ne uspeva uvek pošto sam u dva dana morao da sredjujem i svoj sistem i sistem na devojkinom računaru. Virus uništio boot.

E sad mene zanima da li je moguće da on pristupa preko mog AP-a? pošto koristim wireless net. Takodje bih voleo da mi preporučite neki vid zaštite od toga.

Sve je moguće ali bi trebalo da navedeš bar osnovne parametre konfiguracije.

Ako koristiš Internet preko wireless provajdera onda verovatno imaš neku zaštitu koju su oni odredili za obaveznu.

Ako pak koristiš kućni wireless ruter, pitanje je da li si i kakvu zaštitu postavio. No, čak i da neko ima izlaz na Internet, ne znači da ima pristup i drugim računarima na mreži.

Znači ima više otvorenih pitanja na koje moraš da odgovoriš pre nego što neko može da ti pomogne preko foruma. Ako ne znaš odgovor na pitanja, teško ćeš ovim putem rešiti problem.

Sve je moguće ali bi trebalo da navedeš bar osnovne parametre konfiguracije.

Ako koristiš Internet preko wireless provajdera onda verovatno imaš neku zaštitu koju su oni odredili za obaveznu.

Ako pak koristiš kućni wireless ruter, pitanje je da li si i kakvu zaštitu postavio. No, čak i da neko ima izlaz na Internet, ne znači da ima pristup i drugim računarima na mreži.

Znači ima više otvorenih pitanja na koje moraš da odgovoriš pre nego što neko može da ti pomogne preko foruma. Ako ne znaš odgovor na pitanja, teško ćeš ovim putem rešiti problem.

Ajde ovako...

Koristim wireless preko provajdera. Oni su postavili antenu i AP. Internet ide direktno na računar koji koristi "moja draga" :D. Odatle se share-uje i na moj komp.
Što se tiče veza u mojoj kući sve su veze kablom, jedini wireless je prema provideru.

Provajder mi je dao parametre koje unosim (IP, default gateway...) Ja sam pokušavao da se povežem sa mojim AP-om ali mi ne ide. Hteo sam kao jednu od mera zaštite da postavim user i pass, jer je sada admin/admin.
Medjutim ja to izgleda ne umem. Da li u browser treba da ukucam IP koji mi je dao provider? (samo da napomenem da sam tako probao i ne ide, takodje ne ide ni sa def. gateway, a ni sa default IP adresom mog AP-a)

Nadam se da sam pojasnio koliko-toliko.:wave:

Koji AP koristiš?

Ovo nije necrobump, posto nema bumpa, tema je lepljiva :D

U mreze se ne razumem, danas sam prvi put nogom krocio u ovaj forum (treba da pomognem prijateljici koja zna stosta o mrezama, ali overall nije bas neki guru)...

Procitao sam thread od pocetka, i najhitnije mi je da razjasnim osnovno:

Vidim da se vecina problematike odnosi na wireless internet. Da li samo na to? Moja prijateljica ima kablovski internet, a wireless koristi samo za deljenje. (Dakle suprotno od Bishopa)
Koliko se na nju odnose svi ovi saveti?

Pre nego sto dam vise detalja, hteo bih da znam da li sam na pravom mestu, ili ima neki bolji thread, ili treba da otvorim novi thread...
Hvala unapred.

Hvatam signal od komisije, kada krenem da se konektujem pojavi mi se ovo:

imhr9f.jpg

ili kada se konektuje uopste nema protoka? ( stoji normalna ikonica bez ovog zutog upozorenja )

pise da koristi Channel 13? (da nije do toga)

Da nema još neko u blizini kanal 13?

Tako je bilo kod komšije koji ima iptv a nema internet. Pa sam mu isključio wireless... Tako mu je bilo povezano od stručnjaka :)

Odradi u command promptu "ipconfig /all" i kopiraj ovde.

Mislim da ima internet jer sam se ranije kacio na tu mrezu

Ovo mi se pojavi kada mi pise this connection has limited or no connectivity
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : home
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK 150Mbps Wireless Lite N Adap
ter
Physical Address. . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

izmenio sam Physical Address sa xx, ne znam da li je potrebno i to da se postavi?

sad mi prikaze ovo:
Windows IP Configuration

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK 150Mbps Wireless Lite N Adap
ter
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.254.237
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

C:\Documents and Settings\Computer>

Nema leba od toga :) Ne dobijaš IP do DHCP-a, to što dobijaš taj 169.254.254.237 je od APIPA.

postavicu kasnije sta mi pokaze kada se konektuje ali kada nema protoka.
Prosle nedelje je savrseno funkcionisao, zato mi je cudno. Mozda on ima neki trenutni problem

Ovako izgleda kada se poveze ali nema protoka uopste.

kakva je situacija?

Windows IP Configuration

DNS Suffix Search List. . . . . . : sbb.rs

Connection-specific DNS Suffix . : sbb.rs
Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK 150Mbps Wireless
ter
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.114
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 89.216.1.40
89.216.1.50
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 21. ???? 2012 21:48:47
Lease Expires . . . . . . . . . . : 22. ???? 2012 21:48:47

Sta znaci ovo?Kada mi se pojavi, internet uspori ili ga uopste nema.
2d7u0j8.png

Da u tvojoj mreži postoji još neki uredjaj sa istim IP. Imaš ručno konfigurisan ili dobijaš od DHCP-a?

Drugar moras mi prevesti sta znaci DHCP,posto se u ovo ne razumem :D

Ovako... Drži Windows dugme (izmedju ctrl i alt) i klikni na "R", otvoriće ti se "run". Tu ukucaj "cmd" pa klikni na enter. U crnom prozoru koji ti se pojavi upiši "ipconfig /all". Izbaciće ti nešto slično kao na slici...

Prilozi

• ip.JPG
    ip.JPG
    27.4 KB · Pregleda: 154
Poslednja izmena:
Jel to kod tebe kod kuće, u firmi ili kradeš nekom net (pošto si ušao u ovu temu:D)? Neko ima isti IP kao ti, ako možeš probaj da ga zameniš ili se obrati tom što ti je sredjivao (iz razgovora vidim da ne znaš o čemu se radi).

E za*ebao sam se za temu,tek sam posle video sta pise u naslovu :D To mi je kod kuce,ne kradem net ,cesto mi se to desava i onda pukne net ili uspori.

Daj malo detaljnije opiši... Jel si vezan preko wireless-a, da li imaš wireless ruter, ako imaš koji je itd...

Ako imas WiFi ruter proveri da li ti je ukljucena neka zastita, ako nije aktiviraj i najverovatnije ces resiti problem (mada ce neko od komsija da se buni :D).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno