dree, nemo' se nerviraš.
Imaš da biraš, 5:4, 4:3, 16:10. Tržište će da odluči. Većina nije mogla da bira do pre neki mesec, tj. mogao je samo da sekupi 5:4. Pojavili su se novi formati, malo poremetili tržište - ne bi se ni pojavili da im nisu predvideli dobru prodaju, jednostavno bi svi ostali na 5:4 i ne bi znali za bolje.
Mene je, lično, 5:4 vazda nervirao, 4:3 postoji otkad je sveta i veka i dobro je rešenje u pitanju. Wide je inferiorniji kod većine web prezentacija, ali daleko od toga da je toliko lošiji, koliko je pri reprodukciji multimedije recimo bolji. Sa druge strane, pokreni google news - praktično je napravljen za wide.
Sve rezolucije su ravnopravno podržane, svi imaju svoje prednosti i mane, pa kome šta odgovara neka bira. Ja sam se dugo lomio da li uopšte da uzmem TFT, nijednim nešto nisam bio zadovoljan, iako su mi bili na stolu i po nedelju dana. Povratak na CRT mi nikad nije smetao. Posle par dana druženja sa 205BW sam jednostavno morao sutradan ujutru da odem u radnju i da iskeširam sebi primerak, jer CRT nisam mogao da gledam ni sat vremena.