Šta je novo?

wi fi ad hoc na android platformi

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
drugar ima nokiju x6 i samsung galaxy s (player), nokia nema stock hotspot opciju vec mora da se koristi 3rd party program (JOIKUSPOT)

medjutim, dok drugi uredjaji (nokije i iOS) prepoznaju tako kreiran hotspot na x6, samsung ne vidi takav wifi.

navodno problem je u tome sto to nije direct nego ad hoc wifi a android uredjaji imaju problem sa prepoznavanjem ad hoc hotspotova. mislim da apgrejd sa 2.2 na 2.3 takodje ne resava problem.

negde sam pronasao da je resenje da se rutuje uredjaj i instalira program wifi adhoc.

pronasao sam tutorijal za root playera, ali me interesuje da li postoji neko bolje i elegantnije resenje i da li to uopste radi? sta jos dobija rootovanjem uredjaja?

Poslednja izmena:
Rootovanjem se dobija pristup root particiji.

U praksi to znaci da ce, recimo, moci da klonira svoj sistem u jednom trenutku i da ga u nekom narednom vrati i da sve bude bas kao sekund pre nego sto je klon napravljen.

Proguglaj po marketu da vidis koje aplikacije su "root only", pa ces steci jos kompletniju sliku o tome sta se sve moze kad je fon rootovan.

Meni je promena ROM-ova i bekapovanje primarni cilj za svaki Android koji sam rootovao.

Imam samsung GT-s5570 android 2.2.1
Hocu da na telefonu napravim hot spot i da kad mi na telefonu radi 3g net da se sa lap topom nakacim na telefon i koristim net.

Problem je sve ja to odradim ali nece da otvori stranicu nema neta.

Na telefonu 3g net radi dobro onda odradim hot spot,konektujem se sa lap topa na telefon pise conected ali nema neta

Sta treba da podesim da bi radilo? pozz

Poslednja izmena:
Probaj da resetujes data konekciju ili promenis 3g/2g mod po ukljucivanju hotspota.

Nasao sta je problem u podesavanjima za access point na telefonu opcija APN type treba da se odabere internet+mms+dun
Ovo dun je glavno ako se to neodabere nece raditi

Vrh Dno