Šta je novo?

Web prodavnica

Asteriks

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2007
Poena
319
Da li bi neko mogao da mi preporuči nekoga za izradu web prodavnice? (sa nekim jednostavnijim načinom plaćanja - bez kreditnih kartica, pouzećem i slično).

I mene zanima web prodavnica, da li je moguce iznajmiti web prodavnicu u Srbiji ? Jer izrada web prodavnice kosta i do 2500 hiljada eura. Hvala unapred na odgovoru.

Od nedavno sam primetio na google da su se pojavile neke firme za iznajmljivanje web prodavnica i. koliko sam uocio postoji neki Atomer koji je jako poboljan i ima mnogo mogucnosti, posto daju 30 dana beslatnog rada isprobao sam ga i vrlo sam se iznenadio sa njihovom ponudom. Mozda je to najbolje resenje jer izrada ovakve prodavnice moze da kosta i do 2500eura. www.atomer.rs bas me zanima da li cete biti zadovoljni i Vi.

Ljudi, kupite web hosting za 2 do 6k dinara, instalirate Wordpress i WooCommerce. Kupite temu za $50 i eto vam jeftin i brz start.

Sve zavisi od potrebe korisnika, neko ne zeli gotov cms, vec custom i prilagodjen njegovim zahtevima. Ja imam svoje custom resenje za web prodavnicu i to naplacujem tri cifre, a ne kao sto je gore napisano sa četiri i nadavno da ljudima izlazi bas mnogo para...

Ljudi, kupite web hosting za 2 do 6k dinara, instalirate Wordpress i WooCommerce. Kupite temu za $50 i eto vam jeftin i brz start.

Onda volje na www.loopia.rs i tamo ima wordpress prodavnica puno pouzdanija firma od tog Minta za kog nisam nikad cuo...ali mora Vam biti jasno da word press morate da instalirate pluginove, da napravite sasvim novu prodavnicu a ta prodavnica nece biti ni nalik na ono sto porucite u nekoj firmi za 2500e ili sa ovim Atomerom jer koliko mogu da vidim bas imaju napredne prodavnice

A da ne spominjemo da kutija sam sebe ovde reklamira...kako bre da nisi cuo za mint pa kutija ga svuda reklamira na kvarno....:D salu na stranu mint host je ok probao sam.

A da ne spominjemo da kutija sam sebe ovde reklamira...kako bre da nisi cuo za mint pa kutija ga svuda reklamira na kvarno....:D salu na stranu mint host je ok probao sam.

Mozda jeste ok ali ja nemam veze sa loopiom da se reklamiram sa njima :) ja korsitim 4 europske hosting kuce izmedju njih i loopia ali nisam njihov radnik. Samo sam preneo iskustvo koje sam imao sa www.Loopia.rs i www.Atomer.rs

Poslednja izmena:
Onda volje na www.loopia.rs i tamo ima wordpress prodavnica puno pouzdanija firma od tog Minta za kog nisam nikad cuo...ali mora Vam biti jasno da word press morate da instalirate pluginove, da napravite sasvim novu prodavnicu a ta prodavnica nece biti ni nalik na ono sto porucite u nekoj firmi za 2500e ili sa ovim Atomerom jer koliko mogu da vidim bas imaju napredne prodavnice

Isprobao sam Atomer i Present prodavnice za iznajmljivanje, to je bolje resenje od svakog wordpress-a, zato sto je to vec gotov proizvod a wordpress treba instalirati i jos mnogo cuda.

Poslednja izmena:
Postovanje,
da li ove prodavnice na iznajmljivanje mogu da odrade citav posao, da li su efikasne kao ovaj wordpress sto daje loopia besplatno?
Bila sam na present commerce ali tamo morate da pozovete pa da cekate da Vam otvore nalog i dosta je to para mesecno oko 3000 din za mesec dana. Dok ovaj Atomer ima cena od oko 200 dinara do 1400 dinara mesecno to nije tako strasno i probala sam da kreiram prodavnicu i ok je ovako, i zato pitam za Vase misljenje da li ima sve funkcije kao neki Wordpress jer mi se cini ovde lakse nego u word pressu

Postovanje,
da li ove prodavnice na iznajmljivanje mogu da odrade citav posao, da li su efikasne kao ovaj wordpress sto daje loopia besplatno?
Bila sam na present commerce ali tamo morate da pozovete pa da cekate da Vam otvore nalog i dosta je to para mesecno oko 3000 din za mesec dana. Dok ovaj Atomer ima cena od oko 200 dinara do 1400 dinara mesecno to nije tako strasno i probala sam da kreiram prodavnicu i ok je ovako, i zato pitam za Vase misljenje da li ima sve funkcije kao neki Wordpress jer mi se cini ovde lakse nego u word pressu

Loopia koliko može da se pročita (neka neko demantuje) nudi, ne web prodavnicu zasnovanu na Wordpress uz kombinaciju nekog dodatka nego OpenCart što ispada da je to nezavisna platforma i nema veze sa WordPress-om.

Kako bi približio korisnici sanjas šta je ustvari WordPress platforma najbolje je pročitati sledeći članak (Šta je Wordpress)

Kada se spominju platforme kao što su Atomer i Present Commerce to su gotova rešenja koja nude baš ono što druge platforme ne nude, jer poređena radi platforma koja je rađena ne striktno za naše tržište ne može biti uporediva sa npr. OpenCart platformom koja je kompleksna u pogledu opcija, pa dok se sve to podesi, uklaviri gde šta ide dosta vremena prođe i nije za početnike.

U ovom slučaju ako je neko početnik u tome najbolje da koristi već izrađenu web prodavnicu koje su navedene gore uz to ima i podršku na našem jeziku pa može pronaći rešenje, drugo greške u kodu nisu na korisniku, problemi oko hosting-a takođe, i sve ostalo što spada u domen da samostalno korisnik sređuje to ide u cenu koja se plaća za navedenu uslugu kada se iznajmljuje web prodavnica.

Platforma WordPress je u početku bila prvenstveno namenjena za blog (lični dnevnik), a kako se sve razvijalo polako je došla u domen opšte primene i koristi se uz pomoć dodataka (plugin) za razne namene, između ostalog kombinacija WooCommerce i WordPress platforma donose solidno rešenje za postavljanje web prodavnice, naravno u ovom slučaju poteškoća za korisnika je ta da mora sve sam da odradi, a naravno i da poseduje znanje, iz CP (Control Panel-a) se instalira na jedan klik, a dalje dodavanje plugin-a i sve ostalo korisnik sam sređuje, i tu je instalacija plugin-a jedan klik ali i deo gde korisnik mora da plati licencu itd...

Onda imamo da ovakva web prodavnica sa npr. 100 proizvoda traži dodatne resurse što svakako nije deljeni hosting (shared hosting) jer niste sami na tom serveru nego sa još stotinu sajtova, pa kada se desi neki problem ili propust na nekom sajtu dolazi do ugrožavanja korisničkih podataka itd... komplesko da pišemo dalje.

Zaključak za početnike u svetu eCommerce poslovanja najbezbolnije i najednostavnije rešenje jeste da se iznajmi gotova web prodavnica i da se prati korisničko upustvo od firme koja izdaje, drugo prednost je podrška, treće hosting, plaćate samo domen (internetu adresu sa npr. nastavkom com,net,org itd...) plaćate 10$ na godinu dana i to je sve, uz naravno trošak web prodavnica koju plaćate za iznajmljivanje.

Ukoliko želite da vršite eksperiment oko web prodavnice i tek ulazite u čari elektronskog poslovanja onda krenite od početka, a kako se vaš biznis bude razvijao tada će te videti isplativost i razmatrati neko drugo rešenje koje vama odgovara (naručivanje posebno pisane skripte za Vas)

Poslednja izmena:

*** kolko je ovo ocigledan spam

Nazad
Vrh Dno