Šta je novo?

Web Dizajn pomoc !!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ele

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2012
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 9900K FUMA 2
Matična ploča
GIGABYTE Z390 AOURUS PRO
RAM
32GB 3600MHz
GPU
RTX 3080
Storage
2TB
PSU
750W
Kućište
SHINOBY
Monitor
ALIENWARE AW2521H 360hz
Miš & tastatura
Mionix Avior 7000
Ostale periferije
Razer ostalo
Mobilni telefon
S21 ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
S obzirom da treba da napravim licni sajt za fax (jedan od uslova za ispit) napravio sam ga preko besplatnog webbuildera na netu,tacnije preko wixa.( http://www.wix.com ) Medjutim problem je sledeci pa bih bio zahvalan kad bi dali vase predloge jer sam sve moguce probao.Napomenuo bi da sam pocetnik u ovome i da sam tek poceo da ucim,i da imam neko najosnovnije znanje da ne kazem nikakvo. :)
Sajt sam napravio,publikovao i dobio sajt na njihovom domenu ali njihov domen pri pregledu rada ne sme da se pojavi,pa cu vam reci sta sam uradio:
1.Objavio sajt i sa linka kojeg sam dobio kopirao source u notepad,prepravio sta mi treba ubacio meta tagove koji su mi bili potrebni,izbacio reklame (koji su takodje bili u source kodu).
2.Iz notepada sacuvao kao web stranicu sa UTF 8 encodingom jer ostale brljavi i sacuvao kao index.html
3.Index.html otvara kao single link sa celim sadrzajem koji je na samom sajtu samo bez reklama,medjutim s obzirom da imam vise stranica na sajtu ne cita description sa ostalih stranica (vec samo na pocetnoj) i u title se pojavljuje wix.com sto mi je strogo zabranjeno.
4.Sam link radi,cita sve slike,sve linkove pravilno pokazuje i ucitava.Samo sto kada se prebaci npr sa pocetne na stranicu "o meni" u source ne cita desctription sa te stranice iako sam u samom wixu kad sam pravio sajt to podesio.
Mene zanima da li postoji mogucnost da uklonim to wix.com i da li postoji neki tag koji kad bi ga ja ubacio u source on citao desctription sa ostalih stranica.
Nadam se da ste me razumeli,ako niste pitajte :) Hvala unapred.

Sve dok hostuješ na wix imaćeš reklame.

Nisam siguran da smeš menjati source kod wix sajta koji si napravio i izbacivati njihovu reklamu.

Daj link za sajt pa da vidimo.

Reklame trenutno imam na njihovom sajtu i tu nmg da se skinu reklame.Ali sam izmenio source stranicu i napravio poseban fajl da desktopu index.html
Link za sajt nema veze sa mojim problemom jer otvara sajt na wixu sa reklamama.Mogu dati prepravljeni index fajl.E sad ako zna neko kako da resim one probleme gore bio bi zahvalan :)

Prilozi

• index.rar
    18.9 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Cek, da li ti treba za ispit da predas html fajl ili da otvoris online sajt?

EDIT:

Da se razumemo, ovo što ti planiraš da uvališ profi neće da može.

Iako si ti snimio html, source kod u njemu vuče css i javascript sa wix, ako to obrišeš nema sajta, ne možeš tek tako da izmeniš.

Teoretski bi mogao da skines te javascript fajlove sa wix pa da lokalno očistiš i izmeniš i umetneš, ali ako ti ne kontaš u čemu je problem, ni ovo nećeš znati da uradiš.

Ako imaš ispitni zadatak da RUČNO uradiš sajt, onda imaš i uputstvo kako da se to uradi. Zašto to ne učiniš?

Poslednja izmena:
Znam,iskreno trebalo bi ceo sajt da uradim preko css i dreamwiwera ali čuo sam za ovo os rekoh ae da probam,za**** sam se ***...znam da vuče skriptu ali me zanima da li ja tu skriptu u mom index fajlu mogu da menjam.Iako mogu kako da znam gde se ona nalazi.
Btw profa zna da je sajt radjen u wixu ali mi je rekao da sklonim wix.com da titla za 10 :)

Nista ti neces tako nauciti. Napisi jednostavniji sajt, ali sam, pa ces mozda nesto i zapamtiti.
Ako je samo uslov za ispit, nemoj da gledas da bude savrsen, ali ga uradi sam. Koristi w3schools ili tizag, nesto tako...
Moze sve da se menja, ali kao sto kaze Ninoslav, ako ne razumes ono sto ti je on rekao, neces znati ni da izmenis ono sto ti treba.

Znam da necu nauciti,ali nemam vremena da sad radim drugacije,uskoro cu morati da radim komercijalni sajt i moracu da ga radim preko css i dw...Samo mi trenutno treba resenje za ovaj problem,jer uskoro treba da predam rad.

Brate ne radim sajt za vladu pa da mora biti savršen,nešto osnovno se očekuje (što moram biti iskren ni to nismo naučeni od strane faxa).Komercijalni moram da radim u css ali ponavljam još tražim rešenje za gore navedeni problem.

Uzmi tutorujal neki prodji, da si to uradio kad si otvorio ovu temu do sad bi bio gotov site...

Moze da probas i ovde www.easel.io da napravis sajt. Jako je intuitivno i za ta neka jednostavnija resenja radi posao. Kada zavrsis sa slaganjem informacija i sadrzaja imas da izvezes html i css. Onda ti treba jos neki hosting da li free ili ces koristiti od faxa to ne znam...

Hvala probaću ovaj :) bitno mi je da nema reklame na titlu.

Sve i da ima reklamu, otvoris kod i obrises skriptu, izmenis, sklonis reklame...

Za to vreme dok si ti pokusavao da "prevaris sistem" mogao si vec da naucis i uradis kako da napravis site. Mogao bi da nam ostavis ime i prezime da bi mogli da izbegavamo da radimo komercijalno sa tobom ako nam se ikad putevi ukrste.

Sve u Svemu

Brate ne radim sajt za vladu pa da mora biti savršen,nešto osnovno se očekuje (što moram biti iskren ni to nismo naučeni od strane faxa).Komercijalni moram da radim u css ali ponavljam još tražim rešenje za gore navedeni problem.

Ako ne umes ovakvu stvar da sredis nemoj ni pokusavati da uradis komercijalni :)

Za to vreme dok si ti pokusavao da "prevaris sistem" mogao si vec da naucis i uradis kako da napravis site. Mogao bi da nam ostavis ime i prezime da bi mogli da izbegavamo da radimo komercijalno sa tobom ako nam se ikad putevi ukrste.

Sve u Svemu

Apsolutno se slazem. Ovakve osobe brukaju moju/nasu profesiju.

Apsolutno se slazem. Ovakve osobe brukaju moju/nasu profesiju.

Sve profesionalac do profesionalca...Sva sreca pa ste mi pomogli.
A i ne treba mi vise pomoc poceo sam da ga radim ispocetka u dw.
Hvala ninoslavu i dimketu na pomoci :)

Sve profesionalac do profesionalca...Sva sreca pa ste mi pomogli.
A i ne treba mi vise pomoc poceo sam da ga radim ispocetka u dw.
Hvala ninoslavu i dimketu na pomoci :)
To da li sam ja profesionalac i koliki, ne vidim potrebu da ti pravdam i obrazlazem. Lepo je sto si trazio pomoc, ali tvoj nacin dolaska do cilja je apsolutno pogresan. Web dizajn je u ovoj zemlji uzasno slozan bas iz tog razloga sto svako ko nauci da postavi neki free CMS misli da moze sebe da nazove web dizajnerom i misli da je pravljenje sajtova prosta je jednostavna stvar. Ti posle ovoga planiras da radis neki komercijalni sajt, Kutija ti je lepo rekao da to batalis, jer ocigledno je da taj sajt nece liciti ninasta, jer prosto takve stvari se ne uce za kratko vreme. Zbog kvazi "web dizajnera" ja najvise vremena sa klijentom provedem u objasnjavanju zasto to sto ja nudim kosta neuporedivo vise i zasto je bolje da izabere mene nego nekog nuba.
Bez ljutnje, ali ja odgovorno branim svoju profesiju, koja se svakodnevno blati i srozava, i vise mi je muka od toga.
Ovo nije moja kuknjava, vec iznosenje mog stava.

Da ne ispada da te napadam, dacu ti jedan savet, a to je da batalis DW, jer je jako los i samo ce ti odmoci, cesto ubacuje gomile nepotrebnog koda i zastarele javascripte, i ono sto je najbitnije dokle god budes radio u njemu oslanjaces se na njegovu pomoc sto ce te spreciti da naucis kod u potpunosti. Instaliraj Notepad ++ i ako zaista zelis da naucis web dizajn, onda kreni u njemu da kodiras, u pocetku ce ti biti dosta teze, ali kad naucis vise neces pomisljati da se vratis na DW.
Srecno ucenje :)

To da li sam ja profesionalac i koliki, ne vidim potrebu da ti pravdam i obrazlazem. Lepo je sto si trazio pomoc, ali tvoj nacin dolaska do cilja je apsolutno pogresan. Web dizajn je u ovoj zemlji uzasno slozan bas iz tog razloga sto svako ko nauci da postavi neki free CMS misli da moze sebe da nazove web dizajnerom i misli da je pravljenje sajtova prosta je jednostavna stvar. Ti posle ovoga planiras da radis neki komercijalni sajt, Kutija ti je lepo rekao da to batalis, jer ocigledno je da taj sajt nece liciti ninasta, jer prosto takve stvari se ne uce za kratko vreme. Zbog kvazi "web dizajnera" ja najvise vremena sa klijentom provedem u objasnjavanju zasto to sto ja nudim kosta neuporedivo vise i zasto je bolje da izabere mene nego nekog nuba.
Bez ljutnje, ali ja odgovorno branim svoju profesiju, koja se svakodnevno blati i srozava, i vise mi je muka od toga.
Ovo nije moja kuknjava, vec iznosenje mog stava.

Da ne ispada da te napadam, dacu ti jedan savet, a to je da batalis DW, jer je jako los i samo ce ti odmoci, cesto ubacuje gomile nepotrebnog koda i zastarele javascripte, i ono sto je najbitnije dokle god budes radio u njemu oslanjaces se na njegovu pomoc sto ce te spreciti da naucis kod u potpunosti. Instaliraj Notepad ++ i ako zaista zelis da naucis web dizajn, onda kreni u njemu da kodiras, u pocetku ce ti biti dosta teze, ali kad naucis vise neces pomisljati da se vratis na DW.
Srecno ucenje :)

Ne moras da mi se pravdas nije mi to namera,kao ni da se prepucavam i svadjam ovde.Generalno web dizajn kao web dizajn me zanima,zanimljivo je dosta i za sad mi je dosta kompleksno jer tek pocinjem da radim sa tim,za dosta stvari mi treba dosta vremena da provalim da bi dosao do zeljenog rezultata.Sto se tice dw-a za pocetak mislim da mi je lakse da u njemu radim jer radim u dizajnu, Notepad++ otom potom.
E da da ne zaboravim,jedno pitanje,zelim da ubacim image slider za 3,4 slike ali ne za wide,da li postoji sama opcija u dw ili moram da ubacujem kod?Ako je kod gde mogu da ga nadjem na w3school? :)

Osim koda bice ti potrebna i neka javascripta(u 95% slucajeva jquery) koja ce pokretati taj slider.

Ovo ti moze pomoci :)
http://webanthology.net/1522-jquery...nd-plugins-for-your-next-projects/2009/11/24/
Ovde su skoro svi za wide slike slajderi ali ima par koji ce posluziti,hvala ti puno :) ali o5 imam pitanje :
Kopirao sam sve fajlove gde treba,ukucao kod medjutim nece da mi pokrene slike tj nece da pokrene slajd,jel postoji neki tut gde je ovaj postupak lepo objasnjen? :)

Ovde su skoro svi za wide slike slajderi ali ima par koji ce posluziti,hvala ti puno :) ali o5 imam pitanje :
Kopirao sam sve fajlove gde treba,ukucao kod medjutim nece da mi pokrene slike tj nece da pokrene slajd,jel postoji neki tut gde je ovaj postupak lepo objasnjen? :)
Svaki od tih slidera je podlozan izmenama i prilagodjavanju svojim potrebama, da li kroz sam CSS ili JS, zavisno od toga na koji nacin funkcionise taj slider.

Pre svega, da si hteo mogao si da naucis ovo da uradis sam, pretpostavljam da ti Kristijan drzi vezbe i dobro to radi...da te stvarno zanima web dizajn, mislim da bi naucio iz prostog razloga sto sam i ja prosle godine prosao sve to.

Drugo, zahvalio si se ninoslavu i dimketu, a ostali su ti pomogli mnogo vise, shvatices to i sam jednom...

Trece, ne pokusavaj da Kristijanu podvalis nesto sto nisi sam radio, provalice...ja sam se malo vise potrudio oko sajtova i uradio malo bolje od ostalih ispitivao me je 20 min, kako si ovo uradio, kako ono, jer nije verovao da sam sam uradio sajtove...jedino ako bas imas srece u zivotu pa bude dobro raspolozen kad ti bude pregledao to.

Cetvrto, ako hoces poslacu ti sajtove koje sam ja radio cisto da vidis da to nije samo fajl index.html...da malo steknes predstavu o tome sta treba da uradis, opet kazem, ako probas samo da izmenis neke stvari na tim sajtovima koje ti posaljem, provalice te, tako da od toga nemas vajde nikakve...

Peto, imas dosta dobrih tutorijala na youtube-u za html i css i to moze lako da se nauci. Koliko god je tebi sad to "hitno", postoji i februarski rok, a do tad mozes da stignes da uradis i sebi i nekom drugaru sa faxa...tako da ako stvarno zelis da se bavis web dizajnom, batali ove gluposti kojim si poceo da se bavis.

Neka kupi dobru knjigu. Malo je zamarajuće stalno beljiti u monitor i gledati tutorijale na youtube-u. Tako bar ja radim. Čista preporuka.

Ne drzi mi kristijan,simovic mi drzi,ma batalio sam wix odavno uradio sam ceo sajt u dw.Kad pocnes da ulazis u pricu shvatis koliko stvari tu ima da se u uci i koliko caka postoji,generalno jeste zamorno i u neku ruku monotono ali kada lepo ide nekad bude malo i zanimljivo.

nijesam citao sve ali vidim da si pomenuo dw. Preporucio bih ti da batalis rad u dw odma. Kupi neku knjigu recimo "skok u html i css" - odlicna knjiga za pocetnike. mada mozes i na w3 schools nauciti dosta toga. html i css se uci za nedelju dana, pardon dvije :)

nijesam citao sve ali vidim da si pomenuo dw. Preporucio bih ti da batalis rad u dw odma. Kupi neku knjigu recimo "skok u html i css" - odlicna knjiga za pocetnike. mada mozes i na w3 schools nauciti dosta toga. html i css se uci za nedelju dana, pardon dvije :)
HTML i css se uci mnogoooo duze, osnove mogu da se nauce za to vreme, ali odlicno kodersko znanje, ODLICNO, za to treba iskustvo, a to se ne stize za par nedelja, vec za mnogoo duzi period. Nemojte zavaravati coveka da za par nedelja moze da postane dobar koder, a kamo li odlican koder ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno