mr_gee_fox
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.01.2009
- Poena
- 319
Posto sam skoro savladao tehnike objektnog programiranja, sledeca stvar kojoj sam resio da posvetim paznju, vreme i neprospavane noci je web development. Trenutno zavrsavam drugu godinu na VISER-u i od predjenog gradiva imam Programiranje 1 i 2 (C), Objektno programiranje 1 (C++ kod Lasla) a uporedo sa skolovanjem sam ucio i .NET(C#). Sada kada je doslo vreme da posvetim web-u, nalazim se u nedoumici da li da nastavim sa .NET-om ili da krenem od nule sa php-om i MySql. Vecina prijatelja i poznanika me odvraca od ASP.NET-a i nagovaraju me da predjem na php a ja sam vec solidno usao u .NET sto me dovodi u prilicno neodlucnu situaciju. Najvise bih voleo da cujem savete od ljudi sa foruma koji se vec bave webom, ne bi li mi bar malo olaksali izbor izmedju ove dve opcije. Konkretno me interesuje koliko bi komplikovano bilo prebaciti se sa .NET-a na drugi jezik i koliko je to pametno i isplativo resenje. Isto tako me interesuje kakva je situacija na trzistu i kakva je konkretno potraznja (php vs asp programeri). Naravno, ukoliko budem imao vremena, planiram da uz jednu od ove dve stvari krenem da usavrsavam i jos jednu sporednu. Sta bi mi tu bilo najkorisnije po vasem misljenju?
Trenutno mi je plan da krenem sa webom dok ne ovladam koliko-toliko materijom pa onda da trazim neku firmu gde bih mogao da volontiram i vidim kako stvari funkcionisu u praksi (krenuo bih i sada ali je ipak malo neozbiljno bez ikakvog znanja pokucati na bilo cija vrata). Svaki savet je dobrodosao....
Trenutno mi je plan da krenem sa webom dok ne ovladam koliko-toliko materijom pa onda da trazim neku firmu gde bih mogao da volontiram i vidim kako stvari funkcionisu u praksi (krenuo bih i sada ali je ipak malo neozbiljno bez ikakvog znanja pokucati na bilo cija vrata). Svaki savet je dobrodosao....