Šta je novo?

Weather aplikacije

izgleda da je duplirana tema, posto sam vec jednom napisao skoro, a nema je.
posle 15-20 besplatnih, koje su kasnile sa azuriranjem, samo tako, natrcao sam na ovu koja mi je za sada najbolja sto sam imao.The Weather channel , azura vreme, temperaturu skoro odmah i stavlja u vrh ekrana temperaturu. uporedjujem ih sa nasim hdmz, automatske stanice, kod mene je Kosutnjak, koju sam stavio kao vidzet na ekran.
Kosutnjak vidzet iz te aplikacije, ili je poseban?
Edit: verovatno Meteos Srbija?

Poslednja izmena:
Evo kome se svidja i ova weather app
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apalon.weatherlive
5d50b455aa75a17482d366a3b5de229b.jpg

Meni se svideo sony digitalni sat , ima i prognozu, norvežani,yahoo...

Ja koristim Xwidget koji je univerzalan za sve telefone kao i za Windows OS. Uz pomoc programa moze se napraviti bilo kakav weather widget, a preuzimanje vidzeta je putem foruma ili preko aplikacije koja se instalira na desktopu. Koliko sam uspeo da vidim uradjene su skoro sve weather aplikacije svih mogucih proizvodjaca telefona, a ima dosta i kreacija korisnika. Pored vremenske prognoze tu su i vidzeti sa satovima (datum i vreme) kao i za pracenje rada sistema.

Kod tog Weather Mate-a... Šta se otvara tapom na sat? Clock ili proširena vremenska prognoza?

Nešto poveliko deluje taj widget...

Klikom na sat se otvara alarm. Widget je standardni 4x2. Aplikacija ima lep interfejs, ima izbor 4 provajdera za prognozu(foreca, weather underground, accuweather i weather channel). Weather underground ima i upozorenja koja mogu da se nameste da se pojavljuju u status baru. Takođe može i temperatura da se prikazuje. Meni se iskreno sviđa, nema reklama ni nikakvih naknadnih plaćanja.

Sad sam provalio da kad kliknete na widget u delu gde je dnevna prognoza, menja se taj deo pa prikazuje prognozu po satima, odnosno detalje tipa vlažnost vazduha, vetar, padavine i u krug...

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Mogao bi da ubaci 5x2 widget ali svidja mi se app zbog izbora provajdera i prilicno je tiny ~5mb.

Poslednja izmena:
Kod mene nema widgeta za weather m8, uopšte...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Uvek postoje nekompatibilni launcher-i, nista novo.

Kod mene je to prvi vidžet, kad se bira, na soniju. Probaj sa nekim drugim launcherom, pa kontaktiraj autora, meni je odmah odgovorio. Mada mi je ova aplikacija malo sumnjiva, nema ni reklame ni iap, a koristi 4 izvora za vreme, koji su dosta skupi, nadam se da nece da ga banuju sa play store...

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Nova Launcher, malo je bezveze što nema podrške za najpopularniji Launcher.

Ima na nova launcheru taj widget

f2f55ee90079434379afe8148d9ea09e.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Morao sam da resetujem telefon, neka greška kod mene, sada imam.

Šteta što nema Widget bez sata.

Bas mi se svidja vidzet, pregledan sa svim potrebnim informacijama na jedan tap.

Poslednja izmena:
Ipak ostajem na Palmary Weather, nekako mi najkompaktniji i najpregledniji, a Foreca je prilično tačna.

Mislim da sam spominjao YoWindow, mnogo mi se dopada. Skuplja podatke od lokalnih stanica, ima wallpaper sa trenutnim vremenom (u realnom vremenu odrazava oblacnost, kisu, polozaj sunca i meseca, znaci sunce bukvalno zalazi kad i na wallpaperu-u) u raznim temama (selo, grad, obala... neki detalji su interaktivni) i meni mnogo lep 4x2 widget (na njemu može da se tapne na željeni dan, dupli klik otvara app za taj dan). Što se više koristi, sve se više vidi kako je lepo osmišljeno. E da, ima i premotavanje vremena prevlacenjem prsta.

02fc95850e29f8e329df02dade84b22c.jpg

Poslednja izmena:
Nova Launcher, malo je bezveze što nema podrške za najpopularniji Launcher.

Kod mene se nalazi na početku spiska vidžeta pod nazivom M8 umesto ma kraju pod nazivom Weather M8.

[URL="http://goo.gl/Tc1eaV"][IMG]http://imgs.xda-labs.com/0621sigs/small_wrap/beta_tester.png[/IMG][/URL]

Zaboravio sam da napisem nesto o Amber Weather aplikaciji koju koristim - a jedva sam je iskopao, jer su mi se doslovno sve ostale zamrzavale, i to ne samo temperatura, vec i sat vidzeta - plus temperatura u notification baru.

Vidzet sam kacio u drugoj temi:
attachment.php

Moze da se podesava iconset, target alarm, target calendar, font i velicina fonta. Ovo gore je 4x2 widget, malo skupljen u stranu da bi lepse legao uz wall.

Jos neki vidzeti, mrzelo me da ih skidam, pa sam uhvatio SS ilustracije radi, ima ih na stotine - oko pola je besplatno
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Kad se povuce notification bar, ima par opcija sa instant informacijama - prognoza po satima ili prognoza po danima
attachment.php

Ima desetak iconset-ova za skidanje
attachment.php

Ne secam se koji sam ovde koristio
attachment.php

Posto moze samo 5 slika po postu, vise o samoj aplikaciji u nastavku :D

Poslednja izmena:
Kada se udje u aplikaciju, ima zaista puno informacija, evo samo jedan deo:
attachment.php

attachment.php

attachment.php
Ovaj pregled klime (SS #3) je zgodan kada negde putujete da vidite sta vas otprilike ocekuje, samo dodate taj grad i ceo pregled je tu.
Pored ovoga, izlistani su obdanica - meseceva faza, indeks kvaliteta vazduha, podesnost vremena za bavljenje sportom, dugorocna prognoza na odabrani datum.

Izvor podataka je Weather Underground, ali mogu se skinuti i Forecast i Open Weather Map i koristiti (posto je meni WU #1, nisam ni pokusavao)
U notification bar-u moze da se ukljuci da stoji temperatura ili vreme (oblacno/suncano...), a mogu da se ukljuce i notifikacije - "alerts" za kisu, sneg, pljuskove, vetar... moze se podesiti koje zelite, da ne bi previse smarale.

Ono sto je meni bilo jako vazno, a sto iznenadjujuce nije radilo ni na jednoj drugoj popularnoj aplikaciji - jeste da "service guard" radi besprekorno, tj. nikad se nije desilo da se widget zamrzne i da stoji neazurna temperatura (i vreme). To mi se ni na jednom drugom telefonu nije desavalo - ali na ovom se desilo i Amber mi je resio problem.

Aplikacija je nenametljiva, i potpuno je zaokruzeno resenje, pa je gotovo sigurno duze vreme necu menjati. Vec nekoliko meseci (kako je koristim) u "labs" stoji i DIY widget, ali jos uvek nisu ubacili tu mogucnost, to ce biti odlicno ako ubace.

Prilozi

• app.png
    app.png
    130.1 KB · Pregleda: 410
  • app2.png
    app2.png
    92.3 KB · Pregleda: 408
  • app3.png
    app3.png
    96.5 KB · Pregleda: 399
Poslednja izmena:
Da li postoji neki widget koji prikazuje trenutni nivo UV indexa? Može i "uv index-only" a može i kao deo neke vremenske prognoze.

Zasto widget, pa UV indeks se menja na dnevnoj bazi, ne cesce.

Poslednja izmena:
UV indeks zavisi od i dela dana, dakle nije nikako isti u 8h unutru, u 13h, 16h.... Zavisi i da li je oblačno ili ne. Naravno da se menja u toku dana.
Ima na play store da se nađe dosta tih aplikacija, mnoge nemaju widget, ali mogu lepo da posluže.

Edit
App weather m8 koj je ovde predstavljena, ako ss izabere za izvor the weather channel, pokazaće uv indeks. Naravno, i sama the weather channel aplikacija pokazuje.

Poslednja izmena:
Hvala, desp, ali mislim da će mi ovaj gornji link sa w2u biti dovoljan za sada ;)

Nisam ni rekao da UV indeks ne oscilira, vec je prognoza indeksa uvek za ceo dan.

Vrh Dno