Šta je novo?

Weather aplikacije

Screenshot_2021-05-17-09-12-30-065_com.weawow.jpg

Ni jedan tu nije najtacniji....

Trenutno kod mene pljusti Dark Sky kaze 0.3 :ROFLMAO:
Open Weather Map najtacniji sad ovog momenta

Dark Sky je na glasu kao najtačniji za tzv. "hiperlokalnu" (u minut, u metar) prognozu, bar kada je Amerika u pitanju.
Imaju neki poseban algoritam obrade meteoroloških podataka. Za naše krajeve verovatno nemaju izvore sa tim nivoom detalja.

Nedavno ih je kupio Apple i odmah ukinuo Android aplikaciju. Još uvek rade API pozivi, valjda do kraja godine, ali ne primaju nove zahteve za pristup. Uskoro će biti ekskluzivno Appleov.

Moram da pitam, ne umem da promenim (obrisem), a opako me nervira...

Naime u weather2umbrella na sajtu, preko kompa gledano, stoji mi da je Pariz "moja lokacija", a nije.
To se pojavilo, ima neko vreme, ne secam se tacno, mozda 2-3 meseca (a i nebitno ako je i duze ili krace, sad je tu i nervira), a ne umem da uklonim tu lokaciju i za "moju lokaciju" stavim Beograd.
Beograd mi stoji samo kao "izabrana lokacija".
Kako obrisati Pariz da mi se vise ne javlja i fiksirati Bograd?
Ja sam se ragistrovao, pregledao sva podesavanja i ne vidim (ne umem) da obrisem Pariz i postavim Beograd kao "moja lokacija".
Ko zna neka javi...
VELIKO hvala unapred.

Screenshot 2021-05-30 202757.jpg

Meni Dark Sky uopste ne daje tacne podatke. Pada kisa, grad,on pokazuje umereno oblacno. Sad mi je kao najtacniji open weather. Bas me je razocarao ovaj Weawow. Pre njega sam koristio godinama neki Vreme Srbija(svideo mi se zbog vidzeta) i nikad nije gresio. Mislim da je vukao podatke sa weather2umbrella.

koja je najbolja aplikacija za vreme, ova fabrička je neprecizna
samo bih voleo da ima vidžet kao fabrička, elegantno diskretno a ne nešto pretrpano..
i da ne srče bateriju

ja to nemam na rn 10
imam nešto slično kao kratak pregled ali onda nemam mesta za sat

Poslednja izmena:
koja je najbolja aplikacija za vreme, ova fabrička je neprecizna
samo bih voleo da ima vidžet kao fabrička, elegantno diskretno a ne nešto pretrpano..
i da ne srče bateriju
Време и радар, годинама непогрешива

Koristio Today Weather sa godišnjom pretplatom, međutim Weawow je sličan, po meni i bolji (naročito widgets), a ne košta niti ima reklame.

Yr i vreme i radar i više vam netreba ništa za vremensku prognozu. Imaju dobre i widgete, a za 15-odnevnu prognozu koja se preuzima sa gfs modela podatke koristite Weatterzentrale.de ili na ovaj OVAJ LINK gore levo upišite vaše mesto.

Jeste probali sa plaćenim Foreca i AccuWeather servisima u okviru weawow aplikacije? Koliko su oni precizni ?

Meni na Weawow se najbolje pokazala Weatherbit, u svim segmentima.
Nisu 100% tacni omanu za stepen-dva nekada ili kad krece kisa ali pogode da ce padati taj dan...

Nisu 100% tacni omanu za stepen-dva nekada ili kad krece kisa ali pogode da ce padati taj dan...
Da će padati taj dan, ali u koje vreme :D
Sada sam upoređivao sve provider-e, od svih najpribližnije pokazuje Westherbit.

Generalno ne gledam u sate kad vec da li ce tog dana biti

Mada znaju da pogode u okviru od 15 min pocetak kise.
Vetar takodje dosta dobro pokazuju
Temperatura, ova dugorocnija prognoza im je dosta tacna

Ja sam jednom na moru imao nestabilno vreme, pa mi je bila bitna prognoza padavina po satima - sve moguće sam poredio i ubedljivo najtačniju prognozu davao je Google (weather.com)
Otad mi je to uvek prvi izbor provajdera.

I ja koristim At Glance ,ali nije ni Google tačan uvek. Dosta često pokaže ono što je već prošlo.

Jeste probali sa plaćenim Foreca i AccuWeather servisima u okviru weawow aplikacije? Koliko su oni precizni ?
Foreca ima svoju free aplikaciju koja ima nesto neprimetnih reklama ali pogadjaju vreme, rade i notifikacije.
+ za Weatherbit.. plus Foreca kao zasebna aplikacija koja isto daje precizne prognoze, vidim da se u Weawow placa za nju…

Weawow, podešeno mi je na current location, aplikacija prikazuje konstantno adresu na kojoj živim, umesto tekuću lokaciju.

Sledeći problem..ako On-going notification/Updating interval/ podesim na 30min, , bukvalno na svaki minut mi izbacuje notifikaciju na statusnu traku, ako promenim na 6h, onda ne izbacuje notifikacije nikada.

Poslednja izmena od urednika:
to sve može da se podešava
nijedna nije sto posto sigurna, sve živo sam isprobao
ja koristim weawow i net norway za provajdera

Nazad
Vrh Dno