Šta je novo?

WD6400AAKS

Stavi molim te i grafikon...

Ne moras - brzi je :D

Dobrano sam se zagrejao za ovaj hard, konacno napabircio neku kintu da ga kupim, ali ga nisam nasao nigde u Nisu. Ako neko zna gde se moze nabaviti i po kojoj ceni, slobodno neka baci na PP! ,)

Jos nesto, posto ima dve ploce od po 320GB, kako je najpametnije napraviti particije, koliko ostaviti za Win i programe, koliko za ostalo, a sve u cilju postizanja sto boljih performansi? :whip:

Sjajan HDD za ove pare mislim da nema boljeg izbora

Poslednja izmena:
Meni se najvise svidja sto je potpuno besuman, nema ni najmanje drljanja prilikom citanja.
Rezultate bih mogao okaciti, ali su potpuno isti kao ovi do sada prikazani, tako da nema potrebe.

Meni se najvise svidja sto je potpuno besuman

To je i meni extra.. Ponekad treba da pogledam da li uopste radi HDD... ;)

Ako i istraje.. bila je to dobra kupovina.,)

Nov proizvod ostaje da vidimo koliko će da traje - mada ja imam poverenja u WD

Uzeo i ja danas ovaj HDD... Svaka preporuka!

Stari

i nove zverke

:banana:

Evo,da se pohvalim ,i ja danas uzeh doticni model,i odmah bacio na test i uradio presek sa 2 harda koja imam pored njega,pa evo,poredjenja radi:

Prilozi

• WD 400AAKS VS WD 640 AAKS.JPG
    WD 400AAKS VS WD 640 AAKS.JPG
    108.1 KB · Pregleda: 240
  • SEAGATE.JPG
    SEAGATE.JPG
    107.2 KB · Pregleda: 230
Ponosni vlasnici koji su kupili disk u poslednjih 7-10 dana neka mi pošalju PM gde su kupili i ako nije problem po kojoj ceni.

Unapred hvala.

Uvoze se jako male kolicine koje se razgrabe vec kupcima koji su rezervisali !

Jedino ti ostaje da pratis ili negde da "narucis/rezervises" . Niko nema stalan lager..zasad naravno.

Proveri u Pakomu... Ja sam tamo uzeo i nisam raezervisao, samo sam otishao i kupio... Oni su ih imali u vecim kolichinama pochetkom nedelje...

Uvoze se jako male kolicine koje se razgrabe vec kupcima koji su rezervisali !

Jedino ti ostaje da pratis ili negde da "narucis/rezervises" . Niko nema stalan lager..zasad naravno.

Zato i pitam. Na ITSvet ima samo jedan ponjuđač sa "čudnom" cenom. Rekoh da vidim gde ga je bilo poslednjih dana pa da zovem redom.

C4in je napisao(la):
Proveri u Pakomu... Ja sam tamo uzeo i nisam raezervisao, samo sam otishao i kupio... Oni su ih imali u vecim kolichinama pochetkom nedelje...

Nema ni kod njih.

Ja sam ga uzeo pre nedelju dana u Monitor System d.o.o. za 5990din.

Juce uzeo u Jakov Racunari u Nisu za 5800 din.

Prosle nedelje porucio u Atom computers...cena bila 5650 i stotinjak dinara isporuka do NS...sada je skuplji za 100d :d

Poslednja izmena:
Evo i ja da se pohvalim da sam uzeo doticni hard. Nakon dobrog WD 120 GB ovaj je pravo osvezenje:). Evo i mojih rezultata. Da li je normalno sto mi je random access time 15.4 ms? User EM2000 koliko vidim ima identicni model kao ja, a random access time mu je 12.3 ms. Od cega to sve moze da zavisi? Da napomenem da je moja maticna SATA 1 kompatibilna. Da li ima veze i koji je chipset u pitanju na maticnoj? Ne razumem se toliko detaljno u hard diskove, pa eto ako moze neko malo objasnjenje.

Prilozi

• WD.JPG
    WD.JPG
    98 KB · Pregleda: 152
I ja uzeo u Atomu , disk je vrh

Evo i ja da se pohvalim da sam uzeo doticni hard. Nakon dobrog WD 120 GB ovaj je pravo osvezenje:). Evo i mojih rezultata. Da li je normalno sto mi je random access time 15.4 ms? User EM2000 koliko vidim ima identicni model kao ja, a random access time mu je 12.3 ms. Od cega to sve moze da zavisi? Da napomenem da je moja maticna SATA 1 kompatibilna. Da li ima veze i koji je chipset u pitanju na maticnoj? Ne razumem se toliko detaljno u hard diskove, pa eto ako moze neko malo objasnjenje.
Hmmm, moj 6400AAKS je dosao sa AAM-om tvornicki podesenom na minimum (128). RAT je bio ~15ms, ali sam povecao vrijednost za AAM na max (254) i RAT se smanjio na ~12ms. Vrlo moguce da je do toga. :)

Hmmm, moj 6400AAKS je dosao sa AAM-om tvornicki podesenom na minimum (128). RAT je bio ~15ms, ali sam povecao vrijednost za AAM na max (254) i RAT se smanjio na ~12ms. Vrlo moguce da je do toga. :)

A sta predstavlja AAM i gde se to moze menjati?

AAM=automatic acoustic management.

Moze se podesiti preko Hitachi feature tool-a, a moze i iz windowsa pomocu HD Tune Pro programa. Ja sam isao iz windowsa mada vec negdje imam bootabilan CD sa Hitachi feature tool-om. :)

Kakve veze ima akustika sa brzinom pristupa i da li se sa 254 vrednosti menja nivo buke?

Kakve veze ima akustika sa brzinom pristupa i da li se sa 254 vrednosti menja nivo buke?

Pa ima veze kako nema ?? Ako je utishan glava HDD-a se sporije krece i samim tim se HDD manje chuje prilikom seek-a ali ima veci random access time.

Aha, sada znam da to ima veze sa glavom HDD-a. Hvala puno na informaciji. Pa jel vredi zrtvovati tisinu hard diska da bi imao pristup oko 12 ms? Hocu li ja to osetiti u radu u odnosu na sadasnjih 15 ms? Meni nije potrebna neka ekstra brzina, vec su mi vazni tisina i skladistenje.

Pa probas, nista te ne kosta. :) Ja imam 4 diska u racunaru pa se i ne osjeti ako je neki mrvicu glasniji. :)

Uglavnom, buka u idleu ce biti ista, jedino ce load bit' mrvicu glasniji, ali ovisi o modelu diska.

Preko HD Tune Pro sam stavio na vrednost 254 i testirao u okviru njega. Tada je RAT 12.4 ms. Ali se zato glasnije cuje, a u radu ne vidim nikakva poboljsanja. A izmedju se ne moze odabrati za AAM, ili min ili max. Vratio sam na lepu tisinu.

Poslednja izmena:
@Ralex2: nisam nista podesavao(AAM)..samo sam pustio HD Tach i to je bilo to...A sto se buke tice...pa ,nesto ga bas i ne cujem!

Vrh Dno