Šta je novo?

Wd5000aaks

nisi se zeznuo nimalo. WD5000AAKS je odlican disk
2500AAKS je izuzetno tih disk. Tesko je da dobijes disk koji je em brzi, em duplo vec pa da bude i tisi.

5000AAKS je u svojoj klasi najtisi verovatno, mada ako bas zelis da ga cujes - cuces ga :)

Znači nisam se zeznuo što sam pazario ovaj HDD (tačnije treba u sredu da mi stigne)?
Kako će se ovaj HDD ponašati na SATA 150 kontroleru (moja ploča nema SATA2 :()? Jel to znači da će mi max biti tih 150mbps?

I tih 150 mu je puna kapa s' obzirom na realan transfer. Dakle, odgovore je ne, nece biti razlike u odnosu na sata II kontroler.

nisi se zeznuo nimalo. WD5000AAKS je odlican disk
2500AAKS je izuzetno tih disk. Tesko je da dobijes disk koji je em brzi, em duplo vec pa da bude i tisi.

5000AAKS je u svojoj klasi najtisi verovatno, mada ako bas zelis da ga cujes - cuces ga :)

Imam dva ta 2500AAKS u RAID0 i ono sto primecujem je dosta jaka vibracija koja ume da iritira samo tako. Prethodno sam imao 2x2500KS sa ukljucenim AM i nisu se culi uopste. Sada kada sam instalirao sistem nema sanse da podesim AM na ovim diskovima, a ubi me zvuk od vibriranja koji dolazi od diskova (kuciste je Chieftec)

Ja sam uspeo korišćenjem najnovijeg Hitachi Feature Tool bootabilnog diska. Skinuo sam image sa sajta i narezao CD, bootovao računar sa njega i najnormalnije uključio AAM. Drugi programi mi nisu pomagali. Možda otežava što imaš RAID :(

Kod mene 2.08 verzija FToola ne radi, odnosno podesi on na min, ali posle restarta vrati na staro.

Imam dva ta 2500AAKS u RAID0 i ono sto primecujem je dosta jaka vibracija koja ume da iritira samo tako. Prethodno sam imao 2x2500KS sa ukljucenim AM i nisu se culi uopste. Sada kada sam instalirao sistem nema sanse da podesim AM na ovim diskovima, a ubi me zvuk od vibriranja koji dolazi od diskova (kuciste je Chieftec)

Probaj da nadjes gumene podloske za diskove. Poslednji put sam ih video na MaCase kucistima. Probaj sam nesto da umetnes izmedju diskova i kaveza za diskove.

ja imam 2500KS, 3200AAKS i 5000AAKS

2500KS - ne cujem ga uopste, imam ga vec godinu i po
3200AAKS - od ova tri najbucniji, mada meni i ne smeta toliko
5000AAKS - kao i 3200aaks cuje se seeking mada opet, nije strasno

Primetio sam da buka hdd-a zavisi i od kucista. Ja imam chieftec kuciste i unjemu se hdd-ovi cuju manje nego recimo u nekim drugim kucistima (kinezi i slicno). a li zbog mase...pretpostavljam zbog toga posto se diskovi isto cuju i kad otvorim vratanca. Znam da sam imao pre ovoga Hitachi koji je meni bio tih, odneo sam taj disk burazeru gde sam odmah morao da ukljucim AAM posto nije moglo dase izdrzi...a isti disk jeu pitanju.
...da mi je neko to pricao ne bih bas bio uveren ali eto.

Probaj da nadjes gumene podloske za diskove. Poslednji put sam ih video na MaCase kucistima. Probaj sam nesto da umetnes izmedju diskova i kaveza za diskove.

diskovi idu na one plasticne sine pa u kavez i mislio sam da bas to i sluzi da ublazi vibracije...:mad:

diskovi idu na one plasticne sine pa u kavez i mislio sam da bas to i sluzi da ublazi vibracije...:mad:

Znam tako je i kod mene, ali uvek mozes da stavis gumeni distancer izmedju plasicne sine i harda, zar ne.

Pored svih ventiratora u case-u, vama svima bas smeta "buka" hard diska?

Ja muku mucim sa HDD, imam 3x500GB-2xSamsung i 1xWD i buka je neopisiva.

Imam Chieftec LCX 01 kojem sam dodao sound absorber na veci deo kucista, na levu stranu i ispred HDD takodje, jedino je desna strana ostala bez absorbera kako ne bih zatvorio ventilaciju za HDD.

Kada diskovi pocnu da drljaju buka je stvarno primetna. Pocinjem da se pitam da nije do kucista, imam utisak kao da mu dodaje rezonancu.

AAM ne radi, ne znam vise sta da radim. Izludjuje me.

Evo i ja da se pridodam, isto imam wd5000aaks i zna da cakce i u idleu mada ne bas cesto.

Ja muku mucim sa HDD, imam 3x500GB-2xSamsung i 1xWD i buka je neopisiva.

Imam Chieftec LCX 01 kojem sam dodao sound absorber na veci deo kucista, na levu stranu i ispred HDD takodje, jedino je desna strana ostala bez absorbera kako ne bih zatvorio ventilaciju za HDD.

Kada diskovi pocnu da drljaju buka je stvarno primetna. Pocinjem da se pitam da nije do kucista, imam utisak kao da mu dodaje rezonancu.

AAM ne radi, ne znam vise sta da radim. Izludjuje me.

Ajd sto sam corav, ispade da sam i gluv. Kako cujete buku harda, al bez zezanja.
Cujem povremeno kada treba da nesto upise, ali nije buka tolika da bih joj pridavao paznju. Inace, propustio sam onaj Hitachijev utilitu i pise da je aas na vrednost 254.

Idite na http://wdc.com/en/products/products.asp?driveid=301&language=en kliknite na 3dview i sacekajte, a zatim na Intelli seek.
Vidi se razlika u perfomansama, valjda.

Ovaj moj, kada se na rma support ukuca serijski broj pise da garancija vazi u USA.

Poslednja izmena:
Pokusacu da snimim audio, ovako je sve subjektivno.

Kupio sam pre mesec dana 320AAKS prvi se normalno cuo ali je poceo da crkava i dobijem drugi sa garancije sto se sad ovaj novi dere to je katastrofa

Veljko ti znas kako je kod mene, bio si i cuo. Buka je nevidjena, snimio sam mobilnim, ali nije dobar kvalitet zvuka.

Moram da nadjem neko drugo resenje.

stoske, tebi je kućište na stolu, pored glave, ako se ne varam?

Buraz imam istu plocu kao i ti i dva WD 500GB AAKS, nema sanse da upalis AAM (to je do ploce tako zezaju skoro sve sa P35) jedino rijesenje koje radi je WinAAM, ali i on se resetuje na max. kod svakog reseta ili gasenja racunara pa ga moras ponovo podesiti ako neresetujes cesto racunar onda je ok podesis ga svaki put kada upalis i to je to.

Poslednja izmena:
@Falcon

Jeste + imam providnu stranicu tako da ne mogu u potpunosti da pokrijem sve delove sound absorberom.
Jos jedan problem je sto natprosecno dobro cujem :D

Nocu kada ostavim download jedino se cuju motori HDD-ova i sporadicno krckanje.

@Terminator

Ceka se novi FTool, valjda ce srediti doticni problem.
Imam par programa kojima sam podesavao AAMu Win-u nakon restarta, ali dosadno je svaki cas menjati vrednost.

Naravno sada mi je system u ACHI modu, tako nemam mogucnost podesavanja AAM. :mad:

Poslednja izmena:
@Falcon

Jos jedan problem je sto natprosecno dobro cujem :D

Ili je do tvog natprosecnog sluha ili do totalno neadekvatnog mesta na kome ti kuciste stoji. Da ga drzis ispod stola gde mu je i mesto "buka" bi bila daleko manje izrazena.
Ovako posto hoces da uzivas u pogledu koji ti pruza providna stranica cuti i trpi, ne moze bas sve da bude potaman :p

Stavi ispod stola i ugradi web kameru tako da vidis sta se unutra dogada. (znam lika koji je upravo to uradio da se divi neonkama i sl.)

Iskreno mislio sam da je veliki deo problema taj sto dobro cujem, ali pre 2-3 me devojka pitala kakva je to buka (zivim u centru grada=nema tisine), a ono hdd nesto drljao kao i obicno. :D

cim uspem da uhvatim normalan snimak, postavljam pa da kazete sta mislite.

Sto mi nije bas veliki, tako da nema mesta za kuciste i moje noge, jedino sa strane.

Poslednja izmena:
Moraću i ja da izmeštam kućište, nervira me zvuk mog WD 2500KS. Uključio sam mu AAM, ali i dalje ume da se čuje. Nije strašno ali... To mu je povećalo seek time sa 13 na 19ms, što baš i nije idealno, ali buka sa isključenim AAM je za mene nepodnošljiva.

Hitachi tool, barem za ovaj model, može samo da ide na minimalnu vrednost ili maximalnu (128-255), tako da od finijeg podešavanja performanse/booka nema ništa.

Imam disk oko godinu i po dana i od tada mu je AAM uključen jer mi smeta buka. Kućište je DTK, ali pure lim, nema prigušivača.

Burazov WD500AAKS je nečujan, ali je u Chiecfu koji stoji pored stola na 1.5-2m od uha.

Ma nesam pametan...

Poslednja izmena:
Kako se isključuje ono obaveštenje u sys tray-u za safety remove hardware (vezano za HDD)?
U među vremenu mi je stigao HDD. Napokon imam MESTA na bacanje :D. Što se tišine tiče, rekao bih da je tih. U poređenju sa najtišim HDD-om na svetu Seagate ST3120026A (ovo sam negde video da su mu dodelili tu titulu) nije puno glasniji.
Sad sam baš pustio neko kopiranje sa Seagate-a na njega i zvuk koji se čuje je jako tih, samo čujem povremeno neko "cvilenje" i to predpostavljam da je upis na WD-a, pošto tako nešto dosad nisam čuo, tj zvuk više liči na "crkut" cvrčaka koji tamo negde u daljini zavijaju.
Ono šta je meni bitno da on radi, on radi savršeno (skladišti prostor) a za noćni rad (temp za torente) će i dalje biti zadužen Seagate, pošto se on prosto ne čuje dok radi.

Što se temperature tiče WD me je iznenadio. Hladniji je od Seagate-a za 2*C (34 je seagate a 32 je WD). Oba HDD-a su hlađena 12cm ventom koji se nalazi na prednjoj stranici CM690 kućišta i vazduh ide i iznad i ispod oba HDD-a.

Poslednja izmena:
Kako da formatiram diskove? Odlučio sam da napravim 3 particije (10,20 i ostatak), ali neznam kako da ih formatiram. Da li da pravim sve particije kao Primary ili da pravim i Extended za treću particiju?

Onako kako ti ponudi windows.

Kako to misliš?? Pa Windows mi uvek nudi Primary pošto koliko znam može 4 Primary particije da postoje. Ja sam ipak napravio ove od 10 i 20 primary, a ovu od ostatka Extended.

Nazad
Vrh Dno