Znam da znaš Weasel i da se razumeš ali da li si probao? Neće kad ti kažem nemam razloga da te lažem ili bilo koga ovde. Uzmite i testirajte pa javite rezultate.i Ja sam mislio da neću morati mrežni da provlačim al' nema šanse.
Na wdtv live nisam probao, ali na G standardu na drugim urejdajima jesam.Sa rutera streamujem na laptop ( oba su g standard) radi fajl od 14 gb 1080p lagano.
Valjda si mislio 2,2 Mbps i to je plafon. Ovo 20 Mbps je verovatno matematička greška.
Realan protok je na G standardu oko 2,2 Mbps i to je to.
Proguglajte malo i videćete zašto mora kabl.
N standard je nešto drugo, proguraće sve garant.
Po 120 put zaobidjite me googla
😉.
A za tvoju informaciju Bajt ima 8 bita
to sto ti mislis 2.2 je MB/ss a ne Mbit/s
20Mbit/s = ~2.5MP/ss
Osnvone stvari ne razlikujes .
I nemora nikakav kabl , zasto bi morao kabl
Aj ako ti lakse u MB onda hd film od 6gb ima 0.75MB/s... a sama si rekla/reko da je realan protok 2.2MB/s ... zasto onda mora kabl ?
po ko zna koji put :
G standard moze da ima protok do 2.5MB/s ili oko 20Mbit/s
Bitrate prosecnog filma od 100minuta od 7.5gb je 7Mbit/s ili 0.875MB/s...
To sto tebi ne moze ne znaci da nikom ne moze...Tebi verovatno ne ostvaruje ni 20% od moguceg protoka za G standard(zbog mnogo faktora) zato i ne moze, ali nemoj generalizovati zbog toga.
Kako god G ne može da guta MKV preko 7,8 GB.
Moze,moze i 2 fajla od 7.8 u isto vreme
😉
Medjutim ako je duzina filma 1.5 sat ili veca, onda taj standard moze preneti i film od 10gb bez seckanja.
Ukoliko pustis film koji je 6 gb i on ne radi kako treba, nije problem u standardu, nego verovatno u:
- mreznoj karti ili ruteru koji su slabijeg kvaliteta pa ne mogu da ostvare ni 10 mbps
- mrezna i ruter su ok, ali signal prolazi kroz mnogo prepreka, ili u okolini postoji mnogo drugih uredjaja koji rade u tom spektru i tako usporavaju rad mreze
- mrezna i ruter su ok, ali se na mrezu kaci neko sa 802.11b standardom i tako znacajno ubija performanse mreze.
Odlicno ...
Preko G standarda moze fajl od 12 i vise GB a ne od 6... Samo naravno kao sto sam vec napisao vise puta treba kvalitetan ruter , prijemnik i da nema mnogo prepreka i nije prevelika udaljenost.
Meni trenutno na shitu od TPlinka 340G i kroz 3/4 zida u stanu ostvaruje protok koji na jedvite jade pusta SD bez seckanja ... Al necu zbog toga da kazem : NE MOZE G STANDARD...
Naravno da G standard moze u pristojnim uslovima sa normalnom opremom
Ne mogu da nadjem post... Kutija je nedavno napisao da je sa nekim ruterom G stnadrada wr45 ili tako neki imao protok od preko 20Mbit/s ...
TO je ljudi dovoljno 3x vece fajlove nego one o kojima pricate
Moze da guta i 100GB MKV, jer nije bitna samo velicina fajla nego i duzina video snimka. Ako hocemo da budemo precizni, onda treba reci da je bitan samo bit rate video/audio snimka koji u sustini (u proseku) predstavlja velicinu snimka podeljenu sa duzinom trajanja. Zato, ako hoces da kazes da film od 7-8GB ne moze biti prenet preko g standarda, to je tacno ako je duzina tog filma 30 minuta. Medjutim ako je duzina filma 1.5 sat ili veca, onda taj standard moze preneti i film od 10gb bez seckanja.
Upravu si da zavisi od duzine fajla ali ni jedan film na svetu nece zahtevati 6GB za pola sata ma koliko bio zahtevan i trazio veliki bitrate... 95% 720 filmova traju oko 100 minuta i imaju velicinu od 6-10gb i bitrate 5.5-10.5 Mbit/s...
Ono gde
gresis je da ako ocemo da budemo precizni onda treba da gledamo samo bitrate...
Ne moze tako. Taj bitrate sto ti racunas ili procitas sa fajla kolki je - to je prosecan bitrate.
Ni jedan encode se ne radi u CBR ( constant bit rate) vec se svaki radi u VBR( variable bitrate)
ZNaci ako je prosecan lupam 10Mbit/s onda nije toliki tokom celog filma nego je negde tipa 8Mbit a negde skoci 13Mbit/s...
Evo priemr na primer za bluray ( slicno je i za encode )
Prosecan bitrate 25Mbit ...
Ali pogledaj sliku sta se desava sa bitrateom tokom filma

Tako da prosecan bitrate koji izracunas ili vidis nije jedino sto gledamo ali jeste neka okvirna smernica