Šta je novo?

WD TV Live

Jako dugo jurim po domacim prodavnicama neki USB adapter koji bi bio kompatibilan sa ovim playerom (imam ih dva u kuci, WD TV Gen1 i WD TV Gen2), pa ako neko zna gde moze da se kupi kompatibilni adapter (cena nije bitna), to bi bilo odlicno (da resim sebi muku, jer player radi extra, samo mu fali wifi).

Pa koli taj ruter ima protok ? Manje od 1MB ? :)

G standard je sasvim dovoljan ako je ruter dobar ,ako su uslovi normlani - ne tipa iz jedne sobe u drugu na spratu kroz 4 zida ;)

Pa google.com postoji odavno a ovo je jedan od najboljih rutera po ocenama stručnjaka. Sobe su jedna do druge btw. I još jednom ponavljam da nema šanse da pustiš fajlove veće od 6gb preko wifi dongle na G standardu.

Jako dugo jurim po domacim prodavnicama neki USB adapter koji bi bio kompatibilan sa ovim playerom (imam ih dva u kuci, WD TV Gen1 i WD TV Gen2), pa ako neko zna gde moze da se kupi kompatibilni adapter (cena nije bitna), to bi bilo odlicno (da resim sebi muku, jer player radi extra, samo mu fali wifi).

Imaš spisak na sajtu koje podržava, ja sam uzeo Rosewill i radio je ok sem većih fajlova.

Pa google.com postoji odavno a ovo je jedan od najboljih rutera po ocenama stručnjaka. Sobe su jedna do druge btw. I još jednom ponavljam da nema šanse da pustiš fajlove veće od 6gb preko wifi dongle na G standardu.

Relan protok za G standard je 20-22Mbit u blizini ili na malo vecem rastojanju ~12-15Mbit ...(zavisi sve od uslova)
Fajl od 6 gb ima izmedju 6 i 8 Mbit/s ...Naravno to je prosecan Bitrate.. Max peak za takav fajl bude odprilike u zavisnosti od filma ~9Mbit/s

samo uradi matematku ... i google mi ne treba da citam odgovore sa yahooanswers.com .. znam mnogo vise od toga

Poslednja izmena:
Probao sam i ja više od 6 GB ne pušta, secka. G standard jednostavno ne može.

WDTV Live sa Linksys WUSB100 adapterom preko TL-WR741ND rutera postavljen niz hodnik kroz par vrata i oko 15 metara daleko najnormalnije vuče i preko 8 GB filmove. Imao sam samo jedan problem sa nekim sumanutim 12 GB Transformersima ali je njega kočio i kada ga puštam preko nakačenog USB harda (doduše, to je bilo sa jako starim softverom), tako da ne znam da li je bilo do protoka.

Istina, Linksys je neki kao G+ a i TPLink takođe nešto kao između G i N mada je to samo marketing i ne znam koliku razliku to može pravi u odnosu na čist G standard.

^ probaj samo da pustis kopiranje i kazi koliko ti izvlaci MB/s

...kako vam se cini novi FW!? Deezer i Flingo, po meni, predstavljaju najvece unapredjenje, ...FB radi, pa kome treba...Accuweather nalazi Bg, Nis...super izgleda, korisno...

Sada nema više te konfiguracije, razvučen je kabl.

To mi je kod devojke u stanu, zato je i uzet taj preskupi Linksys jer mu se boja i lampice slažu sa WDTV-om :wall:. Na žalost, TPLink se nije uklapao pa je kabl ispao rešenje.

Sve što je puštano (sem pomenutog) je radilo savršeno + što je na isti taj ruter bio nakačen i laptop na kom se nije videlo ikakvo usporenje protoka (doduše samo surf i malo youtube).

To jednostavno mora da radi.

Poslednja izmena:
Relan protok za G standard je 20-22Mbit u blizini ili na malo vecem rastojanju ~12-15Mbit ...(zavisi sve od uslova)
Fajl od 6 gb ima izmedju 6 i 8 Mbit/s ...Naravno to je prosecan Bitrate.. Max peak za takav fajl bude odprilike u zavisnosti od filma ~9Mbit/s

samo uradi matematku ... i google mi ne treba da citam odgovore sa yahooanswers.com .. znam mnogo vise od toga

Znam da znaš Weasel i da se razumeš ali da li si probao? Neće kad ti kažem nemam razloga da te lažem ili bilo koga ovde. Uzmite i testirajte pa javite rezultate.i Ja sam mislio da neću morati mrežni da provlačim al' nema šanse.

Znam da znaš Weasel i da se razumeš ali da li si probao? Neće kad ti kažem nemam razloga da te lažem ili bilo koga ovde. Uzmite i testirajte pa javite rezultate.i Ja sam mislio da neću morati mrežni da provlačim al' nema šanse.

Tu onda nesto nije u redu. Weasel je u pravu, to bi moralo da radi, chak i da ostane lufta. Je l' mozes nekako da kopiras fajl preko te kartice i da napises ovde kojom brzinom prenosi?

Tu onda nesto nije u redu. Weasel je u pravu, to bi moralo da radi, chak i da ostane lufta. Je l' mozes nekako da kopiras fajl preko te kartice i da napises ovde kojom brzinom prenosi?

Vidi, mislio samni ja da će raditi zato sam i uzeo wii dongle:).Hoću ali kako misliš fajl kopiram gde tačno? Mogu da ubacim eksterni hdd u WDTV i onda preko mreže, jel' može tako ili?

WDTV Live sa Linksys WUSB100 adapterom preko TL-WR741ND rutera postavljen niz hodnik kroz par vrata i oko 15 metara daleko najnormalnije vuče i preko 8 GB filmove. Imao sam samo jedan problem sa nekim sumanutim 12 GB Transformersima ali je njega kočio i kada ga puštam preko nakačenog USB harda (doduše, to je bilo sa jako starim softverom), tako da ne znam da li je bilo do protoka.

Istina, Linksys je neki kao G+ a i TPLink takođe nešto kao između G i N mada je to samo marketing i ne znam koliku razliku to može pravi u odnosu na čist G standard.

Pazi, možda je i do mog wifi key-a mada sumnjam. Ajde probaću to kopiranje al' neka neko predloži na šta da kopiram da bi se video realan protok i da li da koristim neki prohlgram ili standardno Win7 default?

Valjda si mislio 2,2 Mbps i to je plafon. Ovo 20 Mbps je verovatno matematička greška.
Realan protok je na G standardu oko 2,2 Mbps i to je to.
Proguglajte malo i videćete zašto mora kabl.
N standard je nešto drugo, proguraće sve garant.

Mbps je Megabits Per Second iliti megabita/s. da bi dobio MB iliti megabajte treba megabite podeliti sa 8

20Mbps = 2.5MB/s

Ok ajde javljam večeras protok kad dodjem sa posla.

Kako god G ne može da guta MKV preko 7,8 GB.

Zadrži kalkulator, poklon je :)

http://testmy.net/tools/convert.php?n=2200&c=0

Moze da guta i 100GB MKV, jer nije bitna samo velicina fajla nego i duzina video snimka. Ako hocemo da budemo precizni, onda treba reci da je bitan samo bit rate video/audio snimka koji u sustini (u proseku) predstavlja velicinu snimka podeljenu sa duzinom trajanja. Zato, ako hoces da kazes da film od 7-8GB ne moze biti prenet preko g standarda, to je tacno ako je duzina tog filma 30 minuta. Medjutim ako je duzina filma 1.5 sat ili veca, onda taj standard moze preneti i film od 10gb bez seckanja.

Evo ti prost primer: 10 000 mb (megabajta) film. Duzina filma 90 minuta.
10 000 mb / 90 minuta = 10 000 mb / (90 * 60 sekundi) = 1.85 mb/s

Dakle, ako imas dobar ruter i dobru mreznu kartu, ako nisu mejdusobno mnogo udaljeni i nema mnogo prepreka izmedju njih, ova brzina bi trebalo da se postigne.
Ali vecina ljudi nema kvalitetnu mreznu kartu i ruter, pa hajde da budemo pesimisticni i da kazemo da je 10 mbit/s (1.25 mb/s) neka realnija cifra za stabilnu komunikaciju izmedju njih. U tom sluchaju maksimalalna velicina filma od 90 minuta (ili vise) koji mozes gledati je 1.25 mb/s * 60 * 90 s = 6750 mb.

Ukoliko pustis film koji je 6 gb i on ne radi kako treba, nije problem u standardu, nego verovatno u:

- mreznoj karti ili ruteru koji su slabijeg kvaliteta pa ne mogu da ostvare ni 10 mbps
- mrezna i ruter su ok, ali signal prolazi kroz mnogo prepreka, ili u okolini postoji mnogo drugih uredjaja koji rade u tom spektru i tako usporavaju rad mreze
- mrezna i ruter su ok, ali se na mrezu kaci neko sa 802.11b standardom i tako znacajno ubija performanse mreze.

Zato da bi mogli da provalimo o chemu se radi, prvo uradite ono sto je IzNoGood gore napisao, i testirajte brzinu kopiranja nekog velikog fajla sa racunara ka eksternom disku koji je nakacen WD Live preko usb dongle-a.

Poslednja izmena:
Sve su sada dileme rešene, a ja naučih nešto. Hvala!
Ja sam onako odokativno dao 7,8 GB za film dužine oko 90 min. I išao je bez seckanja, kod protoka oko 2 megabajta u sekundi. Mnogo sam eksperimentisao i došao do zaključka da je najbolja kombinacija:

- WDTV live
- Hard od tera i po
- Ruter Linksis
- ADSL 4Mbita
- Lap top i
- Jedan desktop
- Skajp bežični telefon
- TV plazma (isključivo zbog filmova)

Sa lap topom skidam muziku i filmove, koje potom bežično prebacim na HDD koji je nakačen na WDTV live i na mojoj plazmi imam apsolutno sve, čisto glatko i bez seckanja.
Sve je umreženo i radi besprekorno.

Poslednja izmena:
Na wdtv live nisam probao, ali na G standardu na drugim urejdajima jesam.Sa rutera streamujem na laptop ( oba su g standard) radi fajl od 14 gb 1080p lagano.

Valjda si mislio 2,2 Mbps i to je plafon. Ovo 20 Mbps je verovatno matematička greška.
Realan protok je na G standardu oko 2,2 Mbps i to je to.
Proguglajte malo i videćete zašto mora kabl.
N standard je nešto drugo, proguraće sve garant.
Po 120 put zaobidjite me googla ;).

A za tvoju informaciju Bajt ima 8 bita
to sto ti mislis 2.2 je MB/ss a ne Mbit/s
20Mbit/s = ~2.5MP/ss

Osnvone stvari ne razlikujes .

I nemora nikakav kabl , zasto bi morao kabl
Aj ako ti lakse u MB onda hd film od 6gb ima 0.75MB/s... a sama si rekla/reko da je realan protok 2.2MB/s ... zasto onda mora kabl ?

po ko zna koji put :
G standard moze da ima protok do 2.5MB/s ili oko 20Mbit/s
Bitrate prosecnog filma od 100minuta od 7.5gb je 7Mbit/s ili 0.875MB/s...

To sto tebi ne moze ne znaci da nikom ne moze...Tebi verovatno ne ostvaruje ni 20% od moguceg protoka za G standard(zbog mnogo faktora) zato i ne moze, ali nemoj generalizovati zbog toga.

Kako god G ne može da guta MKV preko 7,8 GB.
Moze,moze i 2 fajla od 7.8 u isto vreme ;)

Medjutim ako je duzina filma 1.5 sat ili veca, onda taj standard moze preneti i film od 10gb bez seckanja.

Ukoliko pustis film koji je 6 gb i on ne radi kako treba, nije problem u standardu, nego verovatno u:

- mreznoj karti ili ruteru koji su slabijeg kvaliteta pa ne mogu da ostvare ni 10 mbps
- mrezna i ruter su ok, ali signal prolazi kroz mnogo prepreka, ili u okolini postoji mnogo drugih uredjaja koji rade u tom spektru i tako usporavaju rad mreze
- mrezna i ruter su ok, ali se na mrezu kaci neko sa 802.11b standardom i tako znacajno ubija performanse mreze.
Odlicno ...

Preko G standarda moze fajl od 12 i vise GB a ne od 6... Samo naravno kao sto sam vec napisao vise puta treba kvalitetan ruter , prijemnik i da nema mnogo prepreka i nije prevelika udaljenost.
Meni trenutno na shitu od TPlinka 340G i kroz 3/4 zida u stanu ostvaruje protok koji na jedvite jade pusta SD bez seckanja ... Al necu zbog toga da kazem : NE MOZE G STANDARD...
Naravno da G standard moze u pristojnim uslovima sa normalnom opremom

Ne mogu da nadjem post... Kutija je nedavno napisao da je sa nekim ruterom G stnadrada wr45 ili tako neki imao protok od preko 20Mbit/s ...
TO je ljudi dovoljno 3x vece fajlove nego one o kojima pricate

Moze da guta i 100GB MKV, jer nije bitna samo velicina fajla nego i duzina video snimka. Ako hocemo da budemo precizni, onda treba reci da je bitan samo bit rate video/audio snimka koji u sustini (u proseku) predstavlja velicinu snimka podeljenu sa duzinom trajanja. Zato, ako hoces da kazes da film od 7-8GB ne moze biti prenet preko g standarda, to je tacno ako je duzina tog filma 30 minuta. Medjutim ako je duzina filma 1.5 sat ili veca, onda taj standard moze preneti i film od 10gb bez seckanja.

Upravu si da zavisi od duzine fajla ali ni jedan film na svetu nece zahtevati 6GB za pola sata ma koliko bio zahtevan i trazio veliki bitrate... 95% 720 filmova traju oko 100 minuta i imaju velicinu od 6-10gb i bitrate 5.5-10.5 Mbit/s...

Ono gde gresis je da ako ocemo da budemo precizni onda treba da gledamo samo bitrate...
Ne moze tako. Taj bitrate sto ti racunas ili procitas sa fajla kolki je - to je prosecan bitrate.
Ni jedan encode se ne radi u CBR ( constant bit rate) vec se svaki radi u VBR( variable bitrate)
ZNaci ako je prosecan lupam 10Mbit/s onda nije toliki tokom celog filma nego je negde tipa 8Mbit a negde skoci 13Mbit/s...
Evo priemr na primer za bluray ( slicno je i za encode )
Prosecan bitrate 25Mbit ...
Ali pogledaj sliku sta se desava sa bitrateom tokom filma

Tako da prosecan bitrate koji izracunas ili vidis nije jedino sto gledamo ali jeste neka okvirna smernica

Poslednja izmena:
Sve su sada dileme rešene, a ja naučih nešto. Hvala!
Ja sam onako odokativno dao 7,8 GB za film dužine oko 90 min. I išao je bez seckanja, kod protoka oko 2 megabajta u sekundi. Mnogo sam eksperimentisao i došao do zaključka da je najbolja kombinacija:

- WDTV live
- Hard od tera i po
- Ruter Linksis
- ADSL 4Mbita
- Lap top i
- Jedan desktop
- Skajp bežični telefon
- TV plazma (isključivo zbog filmova)

Sa lap topom skidam muziku i filmove, koje potom bežično prebacim na HDD koji je nakačen na WDTV live i na mojoj plazmi imam apsolutno sve, čisto glatko i bez seckanja.
Sve je umreženo i radi besprekorno.

Čekaj, znači ti puštaš sadržaj sa hdd-a koji je nakačen na WDTV live što nije bilo pitanje uopšte jer to očigledno radi i kod mene. Pričamo o: desktop-ruter-wdtv-wifi dongle.

@Weasel

Upravo sam o tome i govorio.

Ako hocemo da budemo precizni, onda treba reci da je bitan samo bit rate video/audio snimka koji u sustini (u proseku) predstavlja velicinu snimka podeljenu sa duzinom trajanja

Ako obratis paznju, ovo podebljano sam ubacio u recenicu upravo iz razloga da ne bih komplikovao pricu u varijabilnom bitrejtu, jer sam hteo da ispricam sustinu i kako to radi okvirno, a ne neke tehnikalije :)

Sto se tice filma od 6gb koji traje pola sata, to je samo ektreman primer kao odgovor na recenicu da 7gb ne radi preko 802.11g. Naravno da nema nikakve veze sa realnoscu :)

Poslednja izmena:
Na wdtv live nisam probao, ali na G standardu na drugim urejdajima jesam.Sa rutera streamujem na laptop ( oba su g standard) radi fajl od 14 gb 1080p lagano.

Po 120 put zaobidjite me googla ;).

A za tvoju informaciju Bajt ima 8 bita
to sto ti mislis 2.2 je MB/ss a ne Mbit/s
20Mbit/s = ~2.5MP/ss

Osnvone stvari ne razlikujes .

I nemora nikakav kabl , zasto bi morao kabl
Aj ako ti lakse u MB onda hd film od 6gb ima 0.75MB/s... a sama si rekla/reko da je realan protok 2.2MB/s ... zasto onda mora kabl ?

po ko zna koji put :
G standard moze da ima protok do 2.5MB/s ili oko 20Mbit/s
Bitrate prosecnog filma od 100minuta od 7.5gb je 7Mbit/s ili 0.875MB/s...

To sto tebi ne moze ne znaci da nikom ne moze...Tebi verovatno ne ostvaruje ni 20% od moguceg protoka za G standard(zbog mnogo faktora) zato i ne moze, ali nemoj generalizovati zbog toga.

Moze,moze i 2 fajla od 7.8 u isto vreme ;)

Odlicno ...

Preko G standarda moze fajl od 12 i vise GB a ne od 6... Samo naravno kao sto sam vec napisao vise puta treba kvalitetan ruter , prijemnik i da nema mnogo prepreka i nije prevelika udaljenost.
Meni trenutno na shitu od TPlinka 340G i kroz 3/4 zida u stanu ostvaruje protok koji na jedvite jade pusta SD bez seckanja ... Al necu zbog toga da kazem : NE MOZE G STANDARD...
Naravno da G standard moze u pristojnim uslovima sa normalnom opremom

Ne mogu da nadjem post... Kutija je nedavno napisao da je sa nekim ruterom G stnadrada wr45 ili tako neki imao protok od preko 20Mbit/s ...
TO je ljudi dovoljno 3x vece fajlove nego one o kojima pricate

Upravu si da zavisi od duzine fajla ali ni jedan film na svetu nece zahtevati 6GB za pola sata ma koliko bio zahtevan i trazio veliki bitrate... 95% 720 filmova traju oko 100 minuta i imaju velicinu od 6-10gb i bitrate 5.5-10.5 Mbit/s..
Nije isto stream na WDTV i na laptop gde i meni radi u tom slučaju bez problema. 100% sam siguran da ne radi jer sam tako hteo da napravim kad sam ga uzeo pre godinu dana. Znači mogu i da vam slikam sve, koja oprema se koristi, zid izmedju 2 sobe koji je čiprok/gips i debeo nekih smešnih 30cm, jedan ruter koji ima signal čak iz mog stana na 3-cem spratu pa do prizemlja kod šuraka. Nemoguće da onda ne radi kako treba. Ali, ajde baš me sada zanima.:)

Nije isto stream na WDTV i na laptop gde i meni radi u tom slučaju bez problema. 100% sam siguran da ne radi jer sam tako hteo da napravim kad sam ga uzeo pre godinu dana. Znači mogu i da vam slikam sve, koja oprema se koristi, zid izmedju 2 sobe koji je čiprok/gips i debeo nekih smešnih 30cm, jedan ruter koji ima signal čak iz mog stana na 3-cem spratu pa do prizemlja kod šuraka. Nemoguće da onda ne radi kako treba. Ali, ajde baš me sada zanima.:)

Pa imas jednostavan test. Uzmi laptop, iskljuci na njemu mreznu karticu, ubaci u njega wifi dongle. Laptop stavi da ti stoji tamo gde stoji WD Live, i kreni da pustas filmove (koji ti ne rade na WD Live) preko laptopa (koristeci usb mreznu kartu).
Ukoliko na ovaj nacin filmovi budu radili kako treba, onda problem nije u mrezi nego u WD Live uredjaju :)

Ne koristm wdtv ,ali
Onda to nema veze sa G standardom :). Onda nece ni n raditi .
Jer wifi nema nikakve veze sa wdtv-liveom ako on ne moze da primi realan protok od G standarda , dzaba njemu n Standard ;)

Preko G standarda moze da se streamuje fajl i od 14 gb ... Sad ako neki uredjaj ne moze da primi preko usb-a toliko ili iz drugih razloga ne moze to je druga prica nije problem u G standardu ;).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno