Šta je novo?

wd hdd problem - bios ne prepoznaje

lilteobg

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
619
WP_20140814_004.jpg
WP_20140814_005.jpg
WP_20140814_007.jpg

dakle - hdd radio do prekjuce (kad je sa njega prebaceno na eksterni hdd nekih 180 gb video fajlova~mozda 3 sata prebacivao), sve vreme na hdd sentinelu health bio na 100%, 0 bad sectora, bez problema iskljucio komp iii od juce bios ga ne prepoznaje. bez iiiikakvih problema radio do juce. probao sam da ga povezem na drugom racunaru - isto. promenio kablove - isto ne radi. inace pri pokretanju racunara zavrti on diskove, ali ga bios ne prepoznaje.

je l' gotov? preporuka neka za neki servis, neeesto? sestrin je komp, ide ispitni rok pa su joj bas potrebni fajlovi na hdd-u : )

moze da se obrise ovaj post. do memorije je bilo - skinuo/vratio memoriju i proradio hdd : )

iiiii opet isti problem. probao sa promenom mesta memoriji, ali dzabe. paa ako ima neko neku ideju...

Pogledajte prilog 147561
Pogledajte prilog 147562
Pogledajte prilog 147563

dakle - hdd radio do prekjuce (kad je sa njega prebaceno na eksterni hdd nekih 180 gb video fajlova~mozda 3 sata prebacivao), sve vreme na hdd sentinelu health bio na 100%, 0 bad sectora, bez problema iskljucio komp iii od juce bios ga ne prepoznaje. bez iiiikakvih problema radio do juce. probao sam da ga povezem na drugom racunaru - isto. promenio kablove - isto ne radi. inace pri pokretanju racunara zavrti on diskove, ali ga bios ne prepoznaje.

je l' gotov? preporuka neka za neki servis, neeesto? sestrin je komp, ide ispitni rok pa su joj bas potrebni fajlovi na hdd-u : )
HDD ti je proradio slučajno kada si menjao mesta memoriji.
HDD je gotov samo sad daje poslednje trzaje..
To jest, pokušavaj i dalje pa ako ponovo da znake života kopiraj i spašavaj podatke i ne staj dok ne završiš ili dok on ne završi..

Možda si pipnuo kabal od hdd-a dok si nameštao memoriju, pa je zato proradio. Probaj da zameniš kabal, pa ako ni tad ne radi, onda je verovatno gotov.
Imam jedan hdd koji je u jednom trenutku prestao da radi i slučajno ga okrenem naopako i tako proradi. Od tad već ima dve godine. Ispostavilo se da je kontakt između ekektronike i hdd-a nekako oksidirao, pa je to pravilo problem.
Sad vidim da si već menjao kabal. :)

Poslednja izmena:
Možda si pipnuo kabal od hdd-a dok si nameštao memoriju, pa je zato proradio. Probaj da zameniš kabal, pa ako ni tad ne radi, onda je verovatno gotov.
Imam jedan hdd koji je u jednom trenutku prestao da radi i slučajno ga okrenem naopako i tako proradi. Od tad već ima dve godine. Ispostavilo se da je kontakt između ekektronike i hdd-a nekako oksidirao, pa je to pravilo problem.
Sad vidim da si već menjao kabal. :)
Da, i probao je hdd u tudjem kompjuteru, najverovatnije sa kablovima od toga računara.
Znači preostaje samo prva boldovana mogućnost, za koju su šanse skoro nikakve da je baš kod njega taj slučaj.
Ali vredi probati, sve ostale opcije su da se dignu ruke ili plate velike pare sa neizvesnim ishodom.

Samo da napomenem da je u pitanju WD3200AAKS, prva verzija, a šanse jesu nikakve, ali ko zna. :)

Desilo se da je radio normalno u fioci tri godine i jednom kad sam hteo da ga upalim, samo se zavrteo, a nije se pojavljivao nigde u sistemu. Spajao sam ga direktno na komp i ništa, dok ga nisam okrenuo naopako. To je radilo dok ga nisam mrdnuo i pomerio kablove. Pošto sam pomislio da je negde popustio lem na konektoru, skinuo sam elektroniku da prelemim, ali sam odmah video da su kontakti između elektronike i hdd-a belkasti, malo ošmirglao i to je to. Radi trenutno u staroj konfiguraciji kao sistemski hard.

Nazad
Vrh Dno