Šta je novo?

Wb

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Gde nabavljate bakar za izradu WB-ova???

Tex, mozes li da postujes opdatke o firmi iz USA kojoj si slao CAD projekat??? Koliko je to zadovoljstvo kostalo?

ebe je napisao(la):
Gde nabavljate bakar za izradu WB-ova???

Tex, mozes li da postujes opdatke o firmi iz USA kojoj si slao CAD projekat??? Koliko je to zadovoljstvo kostalo?

Bakar mozes da kupi u Karadjosrdjevoj ulici u Beogradu, blizu Brankovog mosta...tu je prodavnica obojenih metala i prodaju valjani bakar 50x10mm, sto je sasvim zadovoljavajuce. Ima i manjih dimenzija. Takodje moze da se kupi mesing za "nipplove".

Svoj CAD projekat nisam slao nikakvoj firmi, vec mi je jedan Amerikanac trazio da mu uradim projekat za njega. Kada je cuo da necu nista da mu naplatim, covek je lepo uradio jos jedan komad (komplet sa coverom i clampovima + O-ring) i poslao mi...besplatno, naravno.

Jel mozes da mi posaljes CAD crtez WB-a?? Zanima me kako to treba da izgleda, a i da vidim da li bih mogao da se setim CNC programiranja, davno to beshe =))

POZ!

Falcon je napisao(la):
Jel mozes da mi posaljes CAD crtez WB-a?? Zanima me kako to treba da izgleda, a i da vidim da li bih mogao da se setim CNC programiranja, davno to beshe =))

POZ!

Naravno da mogu....samo mi reci u kom formatu hoces (tj. koji format mozes da otvoris)...a i e-mail adresa ne bi lose dosla da mogu da stavim attachment.

Prilazem 3D model sklopa, cisto da vidis o cemu se radi...ovo sam vec slao par puta, ali posto je samo 40kb...

Imam AutoCAD 2000 na masini, tako da DWG ili neki drugi koji ACAD otvara...

Mail je [email protected]

Falcon je napisao(la):
Imam AutoCAD 2000 na masini, tako da DWG ili neki drugi koji ACAD otvara...

Mail je [email protected]

Pa treba ti neki ozbiljan program...'de nadje ACAD...

Mogu da ti posaljem model u CATPart, wrl i, naravno, IGES formatu...

Ne bavim se ozbiljno CAD-om, ACAD je tu bezveze, cisto kad treba na brzinu nesto da nacrtam i odstampam. Ako mozes da exportujes u neki format koji ACAD moze da otvori - super. Ako ne... bedak.

Nemam CATPart, nemam ni od koga da nabavim...

Zesci maler!

Falcon je napisao(la):
Ne bavim se ozbiljno CAD-om, ACAD je tu bezveze, cisto kad treba na brzinu nesto da nacrtam i odstampam. Ako mozes da exportujes u neki format koji ACAD moze da otvori - super. Ako ne... bedak.

Nemam CATPart, nemam ni od koga da nabavim...

Zesci maler!

Vidi...CATPart nije program, nego format koji pravi CATIA V5...i ona moze lako da se nabavi, barem do verzije 9.

Tex707 molim te da li mozes da i meni posaljes CAD crtez. Ne narucuje mi se sa inostranih sajtova (Vantec me je kostao!!!!), a sto se tice pravljenja wb-a, snacicu se vec nekako.

[email protected]

Sale_Fanatic je napisao(la):
Tex707 molim te da li mozes da i meni posaljes CAD crtez. Ne narucuje mi se sa inostranih sajtova (Vantec me je kostao!!!!), a sto se tice pravljenja wb-a, snacicu se vec nekako.

[email protected]

OK...saljem ti dva 3D modela na mail...mada mislim da bi trebalo malo da prokometarisemo design, da vidimo da li nesto moze da se poboljsa...

Jedno pitanje, bakarne prikljucke za WB si ti pravio ili si ih kupio?

Ljudi, ja sam zavrsio Masinko-Tehnicku skolu u Rakovici (ne hvalim se) i to upravo programiranje tih CNC masina. Verujem da bih mogao da napravim program za izradu wb-a bez problema, samo da se prisetim, dugo nisam to radio. U samoj skoli u Rakovici postoji par masina na kojima to moze da se odradi i verujem da bi mogli da postignemo neki dogovor sa ljudima tamo. Poznajem profesore tamo, verujem da bi izasli u susret...

E sad, da li vredi cimati se toliko......

Kako hocete, ja sam spreman za saradnju. Poz!

tex707 je napisao(la):
...

Naravno da mogu....samo mi reci u kom formatu hoces (tj. koji format mozes da otvoris)...a i e-mail adresa ne bi lose dosla da mogu da stavim attachment.

Prilazem 3D model sklopa, cisto da vidis o cemu se radi...ovo sam vec slao par puta, ali posto je samo 40kb...
mozesh li i meni poslati?
mail je [email protected]

TEX, jesi li primio moj mail? Ne odgovaras pa se pitam da nisam pogresno naveo tvoju adresu. Poslao sam ti svoj nacrt WB-a u CAD-u i jednu sliku WB-a koji bi hteo da napravim, ali neznam da ga izmodelujem. Ako nisi primio postuj svoj E-Mail da ti posaljem ponovo.

Sale_Fanatic je napisao(la):
Jedno pitanje, bakarne prikljucke za WB si ti pravio ili si ih kupio?

Prikljucci za creva su mesingani i sam sam ih pravio na strugu.

ebe je napisao(la):
TEX, jesi li primio moj mail? Ne odgovaras pa se pitam da nisam pogresno naveo tvoju adresu. Poslao sam ti svoj nacrt WB-a u CAD-u i jednu sliku WB-a koji bi hteo da napravim, ali neznam da ga izmodelujem. Ako nisi primio postuj svoj E-Mail da ti posaljem ponovo.

Odgovorio sam ti odmah na [email protected] ...ne razumem zasto nisi primio.

Ja koristim samo jedam mail: [email protected]

Falcon je napisao(la):
Ljudi, ja sam zavrsio Masinko-Tehnicku skolu u Rakovici (ne hvalim se) i to upravo programiranje tih CNC masina. Verujem da bih mogao da napravim program za izradu wb-a bez problema, samo da se prisetim, dugo nisam to radio. U samoj skoli u Rakovici postoji par masina na kojima to moze da se odradi i verujem da bi mogli da postignemo neki dogovor sa ljudima tamo. Poznajem profesore tamo, verujem da bi izasli u susret...

E sad, da li vredi cimati se toliko......

Kako hocete, ja sam spreman za saradnju. Poz!

Pa podsecaj se onda sto brze, sta cekas...:)...samo moras malo da se potrudis i da pronadjes program koji moze da otvori IGES fajlove i da prema njima uradis putanje...

Prilazem jedan fajl sa putanjom alata, cisto da se prisetis...

Onda mi brzo reci koji program otvara IGES fajlove, da se dam na posao... =)

mene interesuje moze li umjesto WB-a da posluzi tanka bakarna cijev spiralni obavijena, a sa donje strane postavljena bakarna plochica i chvrsto stegnuta-zbog prenosa toplote?
meni to lichi kao ista stvar.

Falcon je napisao(la):
Onda mi brzo reci koji program otvara IGES fajlove, da se dam na posao... =)

Svaki iole ozbiljniji CAD program to radi...dakle CATIA, Unigraphic, I-Deas, ProEngineer...ca, cini mi se, i Mechanical Desktop...

db je napisao(la):
mene interesuje moze li umjesto WB-a da posluzi tanka bakarna cijev spiralni obavijena, a sa donje strane postavljena bakarna plochica i chvrsto stegnuta-zbog prenosa toplote?
meni to lichi kao ista stvar.

Ne, to ti nece dati dobre rezultate...

db je napisao(la):
...

ok a da ne znash zashto-zar se ne svodi na isto?

Prva dva razloga koja mi padaju na pamet su: mali precnik cevi (znaci otezan protok) i cisto laminarno strujanje kroz cev koje nije bas pozeljno. Uz to postoji i problem prenosa toplote sa cevi na bakarnu plocicu koji je umanjen bez obzira na prijanjanje, ili cak lemljenje.

tex707 je napisao(la):
...

Prva dva razloga koja mi padaju na pamet su: mali precnik cevi (znaci otezan protok) i cisto laminarno strujanje kroz cev koje nije bas pozeljno. Uz to postoji i problem prenosa toplote sa cevi na bakarnu plocicu koji je umanjen bez obzira na prijanjanje, ili cak lemljenje.

Ljudi hoce li neko vise da izradi taj WB, ili ce se sve zavrsiti na papiru. :rtfm:

jazza je napisao(la):
...

Ljudi hoce li neko vise da izradi taj WB, ili ce se sve zavrsiti na papiru. :rtfm:

Kako, bre, na papiru...??...:)...pa ja jedan vec imam u racunaru, a dva prodajem mesecima...i niko nece da kupi...

tex707 je napisao(la):
...
Kako, bre, na papiru...??...:)...pa ja jedan vec imam u racunaru, a dva prodajem mesecima...i niko nece da kupi...
Jes' ti prod'o onog Swiftech-a? :D

tex707 je napisao(la):
...
Nisam....vise se i ne trudim...stoji u plakaru k'o ukras...:)
Zezas me...

Pih, stvarno gre'ota :(

CAR je napisao(la):
...

Zezas me...

Pih, stvarno gre'ota :(

Ma ozbiljan sam...mozda je i steta da se prodaje, ipak sam ga dobio kao nagradu....

tex707 je napisao(la):
...

A koja je cena doticnih mozda ja hocu da kupim jedan. Jer su ljudi toliko zainteresovani da ih "naprave". Cena oba

Nazad
Vrh Dno