Šta je novo?

WayteQ xTAB-70dci

Deluje ok i meni je lep, izuzetno lagan, mada je baterija slabasna. Imao sam prethodni, obicni XTab 70(bez ovog Renoovog dizel motora), imao je mali400 grafiku i solidnu sofrversku podrsku i nadgradnju. Mislim da Wayteq pravi sasvim zadovoljavajuce uredjaje.

Poslednja izmena:
I meni deluje ok za te pare. Valjda ce da posluzi za crtane filmove i neke igrice.

Sviđa mi se što ima 1280x800 rezoluciju na 7 inča, tj. što ta rezolucija polako silazi i među najjeftinije 7" tablete (osim za genijalce iz Samsunga kojima je 1024x600 dovoljno i za tablete iz 2013. godine). Bolja je rezolucija, a i odnos stranica 16:10 na tabletima mi je mnogo bolji od 16:9. Deluje sasvim OK za tu cenu.

Pa za manje imas kod nas da kupis onaj Vivax, imas celu temu o njemu na forumu. Samo mu je rezolucija 1024 X 600 , al to ces tesko i da primetis . Manje je od 100 eura IPS ekran, dual core i 2 godine garancije. Na taj Madjarski ne znam kako ces da ostvaris garanciju, jedino ako stalno putujes tamo-amo, pa da ga svercujes nazad . Po meni se ne ispalti.

Mozda nece on da primeti ali oci hoce, narocito ako se bude aktivno koristio. Problem moze da bude sa reklamacijom, ako do toga dodje.

Poslednja izmena:
Znam da niko ne deli moje misljenje po ovom pitanju, sto cu da napisem, i da se niko nece sa tim sloziti, al nema veze , ne pisem ja postove koji moraju da budu Horsko pevanje, moze i Solo nekada 🙂

Preteruje se sa tim rezolucija ova , ona pa dizi je u nebesa . Oci ce da primete, mozda al nece da im nista smeta malo manja. Evo ja ovo kucam sa monitora od zvanicno 21,5 inc . Nativna rezolucija mu je 1920 X 1080. I nisam lud da je koristim , bas zato sto volim svoje oci i ne zelim da ih naprezem . Rezolucija u kojoj radim je , naravno da niko nikada ne bi pogodio, zato sto svi imaju suprotno misljenje po ovom pitanju, 1024 X 768 !!! I sad to je dovoljno , bar meni , nikome drugovm ocigledno za 21, 5 inc a taman za tablet od 7 inca ??? O vecim rezolucijama necu ni da razmisljam na tabletima od 7 inca. Tako da je moje misljenje da je sve to preterivanje, a neka svako radi onako kako misli da mu je najbolje.

@Miglia nema tu filozofije. Na PC i na tablet koristi maksimalnu reyoluciju.

1. Nema naprezanja ociju zato sto je manja reyolucija - nije to CRT monitor, nego vidis "koliko imas piksela".
2. Ja sam imao neko cudo GoClover 800x840 a sad Nexus 7 1280x800. Na 7 inca su dovoljna oba. Jedino se tanke linije vide bolje na N7. To su raylike u reyoluciji.

Stigao tablet i moji prvi utisci su odlicni. Brz je, odlican ekran, pusta hd filmove, tanak je i lagan. Neki su pitali za garanciju. Dobio sam je i covek koji mi ga je doneo rekao je da nema nikakvih problema da se ostvari. Kuciste je veoma kompaktibilno, cvrsto. Najbitnije za mene, a i moju decu svetlina ekrana je dobra. Svi smo slabovidi. Kada ga istestiram jos javljam.

Zaboravio sam da dodam da on vec ima Android 4.2.2., a moj galaxy note 10.1 ima da se ubije od cekanja.:trust:

Bez problema je pustio film od 1080p. Prijatno sam iznenadjen.

Poslednja izmena:
Ovako. Ovaj tablet me je poprilicno iznenadio. Ekran odlican kao i svetlina. Veoma je brz. Odlicno je uradjen sto se tice kucista. Nista ne krcka, sve ke kompaktibilno. Dosta zahtevne igrice bez problema, nekog seckanja vuce. Domet wifi je jak. Moj tab note 10.1 u jednoj udaljenoj sobi pokazuje dve crte, ovaj sve. Skidao filmove pomocu torrent programa na njega i odlicno bez seckanja vuce 1080p. Boje su isto veoma dobre. Baterija mi je prvi put trajala okom3 sata, ali kada sam shvatio da ako iskljucim wifi dok gledam film produzio sam je skoro na 5 sati Brzo se puni. Sve u svemu prestacu da budem snob i da kupujem samo brendirane tablet pc. Ako imate pitanja samo napred. Inace ubacio sa karticu od 32gb klasa 10 i rastura. Samo mi nije jasno kako im se isplatilo da stave ovako dobar IPS? Za male pare dobar tablet.

Poslednja izmena:
@Miglia nema tu filozofije. Bicu mozda grub ali... Ako koristis 1024 x 768 na Full HD monitoru, ja se brinem za tvoje oci... LCD rade ostro i lepo samo u rezoluciji za koju su napravljeni i nijednoj drugoj. Ako je to sitno, postoji opcija "Make text and other items larger or smaller", svaki browser ima zoom itd itd, ako to nisi koristio nego smanjio na 1024 x 768, govori o tvojem tehnickom znanju, poznavnju hardvera i softvera itd itd...

Za pocetak, nemoj davati savete, citaj malo forum pa polako...

@Djape08 cestitke na novom tabletu i da te sluzi...

Nazad
Vrh Dno