Šta je novo?

WayteQ xTAB-100is

Koliko vidim, to je još jedna evolucija modela xTAB-100.
Prvo je evaluirao u xTAB-100S, pa sada kanda u ovaj model.
Ako nije problem, i ako ga taj ko ti ga nudi ima još, molio bih te da mi na PP pustiš kontakt sa njima... :)

Poslao sam pp. Da li je za ovu cenu ok tablet? Zanima me da li je bolji od xTAB-100S? Takodje da li je bolji od VIPovog Vodafon Taba 10?

Poslednja izmena:
Što se procesora tiče, tu ću zamoliti nekog upućenijeg da ti odgovori.
Ono što sam ja video je da ima duplo više RAM-a (sa 512 DD2 na 1GB DDR3), duplo više "harda" (sa 4 na 8GB), da nema BT, displej je isti (9.7" IPS), ima Android 4.0.3 u odnosu na 100s koji je 2.3.4, ali je obećan update na verziju 4, a i čista 100 je dobila update na 4.

Nista meni ovde nije jasno. Na pocetku mi se ucini da su resili da pojacaju bateriju koja ima je bila problem ali sada vidim da po specifikacijama na sajtu wayteqa on ima jacu bateriju ali slabiji procesor u odnosu na 100s model, a vise memorije... bas nema logike....

Hvala na objašnjenju, ja se ne razumem i kad videh na novijem modelu čip a8 a na starijem a9, zbunih se :) Sad me zanima šta je bolja kupovina, ovaj 100is ili prestigio 5097 ? Deluju slično, waiteqa su kudili zbog baterije, ali čini mi se (nisam sad pri netu) da ovaj 100is po specifikacijama ima bateriju većeg kapaciteta od prestigia 5097, pozdrav

Sent from my HTC HD2

Evo da i i ja iznesem svoje vidjenje ovog tableta.

ZA:

1. Dobar displey (IPS) veoma dobro radi i sa folijom preko njega)
2.Hardware..prilicno lako izlazi na kraj sa svim aplikacijama koje sam probao na Ginger-u
3. Vrlo dobra kamera (da kazem upotrebljiva ako imamo u vidu da je ovo tablet)
4.Prilicno dobri materijali su korisceni u izradi za tablet u ovom cenovnom rangu)
5. Kutija i pakovanje tableta

PROTIV:

1. Kao sto rekoh vrlo dobri materijali su korisceni u izradi, ali utisak malo kvari *krckavost* plastike oko display-a ( svestan sam da nemam Ipad u ruci ali moglo je za nijansu bolje da bude odradjeno sklapanje)
2. Baterija je trebala da bude veceg kapaciteta
3.Ceka se update za ICS

ček, ček, ček... ti pričaš o xTab 100s?

xtab100is bi trebalo da je već sa sendvičom, zar ne?

Jeste , moja greska...izvinjavam se mislio sam da je tema o 100s modelu a ne 100is

Meni je na ovom tabletu google play skoro neupotrebljiv jer je nemoguce skrolovati kroz njega a da ne udje u neku od aplikacija...

Inace, problem sa skrolovanjem je izrazen samo na marketu i u settingsu... Jel ima ko od vlasnika ovog taba slicnih problema, i da li je to dovoljan razlog da ga vratim (zaista inace ne bih)?

Resio sam problem! Ako se neko susretne sa slicnim evo sta je potrebno: Skini zastitnu nalepnicu iza tableta, jer sa njom touchscreen ne radi dobro (nema uzemljenja).

Za sve one koje eventualno zanima, ovaj tablet je vec rootovan samo je potrebno skinuti superuser i updatovati binary...

Dalje, ovaj tablet je ustvari prepakovani CUBE U9GT2, tako da podrzava sve custom firmwaree kao i CUBE. Ja sam sad instalirao ovaj prateci ovo uputstvo i sve radi OK.
Naravno, uvek je moguce vratiti na stari firmware samo se drzati wayteqovog upustva, stim sto na kraju ne kliknuti dugme update vec restore. Takodje, tablet se updatuje samo kada je baterija preko 50% i ukoliko nije povezan na punjac.

Evo jos par korisnih stvari koje licno nisam isprobao:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1548913
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1420553

Imam ovaj tablet skoro mesec dana i posto mi je prvi tablet prezadovoljan sam jedino sto mi smeta kada ga prikacim na punjac da se puni posle nekoliko minuta ekran pocne da se gasi i pali i tako se ponavlja sve vreme punjenja , pa me zanima da li neko moze da mi objasni da li to tako treba ili je neki bug u pitanju i kako se moze ispraviti ???

Imam ovaj tablet skoro mesec dana i posto mi je prvi tablet prezadovoljan sam jedino sto mi smeta kada ga prikacim na punjac da se puni posle nekoliko minuta ekran pocne da se gasi i pali i tako se ponavlja sve vreme punjenja , pa me zanima da li neko moze da mi objasni da li to tako treba ili je neki bug u pitanju i kako se moze ispraviti ???

Nije normalno, a sta je uzrok, ne znam.

I meni se to desilo jednom. Reinstal oficijenlog roma je resio problem.

Ako nisi updetovao tablet na ics v2 (sa wayteqovog sajta) sad imas priliku :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno