Šta je novo?

WATERBLOCK design

• Začetnik teme Začetnik teme tex707
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
CAR je napisao(la):
...

Idi u opcije za svoj profil i nadji sekciju za attachment-e... pa obrisi neke stare, rastereti kvotu i postuj to sto imas novo! :happy:

BTW, Tex, ja i dalje zeljno iscekujem onaj poziv... 😛
Ali dobro, verovatno si i dalje u guzvi, pa nema frke...

Sada cu da probam..mada nemma pojma sta da izbrisem....🙁

Nisam zaboravio na razgovor, ne brini....stvarno sam u ludilu....sta da ti pricam, uvode mi kablovsku TV u zgradu.....a ja sam j****i predsednik Skupstine stanara...uz to mi prokisnjava krov, a komsija koji mi je to pokvario je kompletan *****...pa ne mogu sa njime da izadjem na kraj...

Zovem te ovih dana...

tex707 je napisao(la):
...
Sada cu da probam..mada nemma pojma sta da izbrisem....🙁
E, to je vec na tebi. :mrgreen:

Vazno je da si ti razumeo postupak rukovanja attachment-ima... 😉
tex707 je napisao(la):
...Nisam zaboravio na razgovor, ne brini....stvarno sam u ludilu....sta da ti pricam, uvode mi kablovsku TV u zgradu.....a ja sam j****i predsednik Skupstine stanara...uz to mi prokisnjava krov, a komsija koji mi je to pokvario je kompletan ******...pa ne mogu sa njime da izadjem na kraj...
Ah, da - kablovska. Slatko zadovoljstvo prosecnog coveka 😀

Reci mi, da ne dobijas i kablovski net uz to? :mrgreen: :mrgreen:
tex707 je napisao(la):
...
Zovem te ovih dana...
OK, nema frke...

Pozdrav :wave;

tex707 je napisao(la):
...

Ne, ne...strpi se malo....minimalan otpor uopste ne mora da bude cilj...

Da li si video screenshot 3D design-a W/B-a koji sada koristim u racunaru?

Ne posalji mi ako mozes, ako ne prosledi mi na mail opet. Nista kazacu caletu da malo prepravi crtez da stavi vece kanale pa da vidimo onda kako ce da izgleda. Ali prvo da vidimo taj tvoj kako izgleda.

jazza je napisao(la):
...

Ne posalji mi ako mozes, ako ne prosledi mi na mail opet. Nista kazacu caletu da malo prepravi crtez da stavi vece kanale pa da vidimo onda kako ce da izgleda. Ali prvo da vidimo taj tvoj kako izgleda.

OK, saljem ti....

BTW, mogu ja bez nekih narocitih problema da prosirim kanale na ovom tvom W/B-u...bas cu da probam veceras ako budem imao vremena.

tex707 je napisao(la):
...

OK, saljem ti....

BTW, mogu ja bez nekih narocitih problema da prosirim kanale na ovom tvom W/B-u...bas cu da probam veceras ako budem imao vremena.

Ajde vidi ako mozes i dostavi mi koliki je kanal da bih znao kojim glodalo da radim. ctp;

Ne bih da se pravim pametan al sto ne iskopirate dizajn onog polara (lepo se vidi unutrasnjost), bio link ka testu na Benchu pre par dana. Sa tog testa sledi zakljucak da je visoko poliranje povrsine naleganja veoma bitna stavka pa obratite paznju na izvodjaca radova tj nije bitno da li ga lijete ili radite na glodalici, bitno je da ga ispolirate na nekoj besnoj masini

PanchoBanilla je napisao(la):
Ne bih da se pravim pametan al sto ne iskopirate dizajn onog polara (lepo se vidi unutrasnjost), bio link ka testu na Benchu pre par dana. Sa tog testa sledi zakljucak da je visoko poliranje povrsine naleganja veoma bitna stavka pa obratite paznju na izvodjaca radova tj nije bitno da li ga lijete ili radite na glodalici, bitno je da ga ispolirate na nekoj besnoj masini

Vidi...nije poliranje kontaktne povrsine kljucno, mnogo je bitnije da ta povrsina bude ravna.

Ako imas neki link za taj "Polar", posalji da vidimo...

CAR je napisao(la):
...

E, to je vec na tebi.

Vazno je da si ti razumeo postupak rukovanja attachment-ima...

Ma da sam barem razumeo...uopste ne mogu da nadjem to o cemu pricas...i dalje ne mogu da posaljem nikakav Attachment, a video sam negde da pise da mi je Attcahment Box 0% full..??

tex707 je napisao(la):
...
Ma da sam barem razumeo...uopste ne mogu da nadjem to o cemu pricas...i dalje ne mogu da posaljem nikakav Attachment, a video sam negde da pise da mi je Attcahment Box 0% full..??
Evo ovako: prvo, moras da kliknes na onaj button "Profil" ispod nekog od tvojih postova... ne ono "Profil" na vrhu strane.
Sad, sa desne strane imas polje "informacije o clanu tex707", a SKROZ dole na dnu tog polja "Kontrolni panel attachmenta korisnika"... to se nalazi ispod "Kvote za upload", onog bar-a o preostalom procentu i boldovanih slova o tome koliko si okacio, kolika je kvota i koji ti je procenat iskoriscen.

Dakle, ispod toga se nalazi "Kontrolni panel attachmenta korisnika", koji je ispisan OBICNIM slovima, dakle nije boldovan (zato si ga mozda i prevideo). Tu udji, i imas spisak svih svojih attach-eva koje si okacio, kao i njihove velicine, opise, ekstenzije, kada su kaceni i u kom thread-u, koliko su puta skidani... i najbitnija stavka na kraju, male kucice koje treba obeleziti, a koje predstavljaju polje koje tebi treba - "Obrisi" :beat:
Posle samo jos potvrdi dole "Obrisi obelezeno" i to je to!

As simple as that! :mrgreen:

CAR je napisao(la):
...
Evo ovako: prvo, moras da kliknes na onaj button "Profil" ispod nekog od tvojih postova... ne ono "Profil" na vrhu strane.

Thnx...sve sam znao, samo ne da treba da clicknem na TAJ "Profile"...🙁

Evo jos jednod CAD-a W/B-a koji moze relativno jednostavno da se izradi iz plocice bakra....potrebno je samo busenje, ako se izostavi opcioni kanal za O-ring. Doduse, potrebna je komplikovana obrada dva dela od Plexia, ali je to dosta jednostavnije od obrade bakra.

Napominjem da ideja nije moja...

Komentari?

Mozda ovaj presek daje bolju sliku....radi se o komplikovanijoj verziji, sa "cevcicama" izradjenim u srednjem delu od Plexi-a. Centralni crevni prikljucak je za dovodjenje, a druga dva za odvodjenje vode.

tex707 je napisao(la):
Mozda ovaj presek daje bolju sliku....radi se o komplikovanijoj verziji, sa "cevcicama" izradjenim u srednjem delu od Plexi-a. Centralni crevni prikljucak je za dovodjenje, a druga dva za odvodjenje vode.

Lepo je ovo odradjeno ali nisam bas siguran koliko je efikasno... hmm Sta ti mislis? PS: Hvala za one slike

jazza je napisao(la):
...

Lepo je ovo odradjeno ali nisam bas siguran koliko je efikasno... hmm Sta ti mislis? PS: Hvala za one slike

Prema prici ljudi sa ProCooling foruma, trebalo bi da bude veoma efikasno....

tex707 je napisao(la):

Zar odvodne cevi ne treba da su manjeg precnika, cisto da se ne ustali strujanje ka jednom odvodu(koji je sa istim presekom i dovoljan)?

Vladd je napisao(la):
...

Zar odvodne cevi ne treba da su manjeg precnika, cisto da se ne ustali strujanje ka jednom odvodu(koji je sa istim presekom i dovoljan)?

Cak i da se ustali pojacano strujanje ka jednom odvodu, nema nikakve stete od toga...barem mislim...

Sigurno je da teoretski tvoju tvrdnju mozemo da prihvatimo, mada, ako se koristi dovoljno snazna pumpa, i ako se uzme u obzir lokalno turbulentno strujanje, sansa da se javi ravnomeran protok kroz oba izlazna prikljucka je velika. Uz to, izrada je jednostavnija ako su sva tri prikljucka identicna. Naravno, unutar gornjeg dela od Plexi-a moguce je napraviti kanale tako da postoji samo jedan izlazni prikljucak...kao sto je prikazano u attchment-u.

Da ne zamre topic....evo jedne ideje za NB waterblock....

Vladd je napisao(la):
...

Gde kupujes bakar?

U Karadjordjevoj ulici, veoma blizu Brankovog mosta, malo ka Kalemegdanu sa desne strane...prodavnica obojenih metala (poluproizvoda)....imaju flahove 10x50mm...oko 400 din/kg.

tex707 je napisao(la):
U Karadjordjevoj ulici, veoma blizu Brankovog mosta, malo ka Kalemegdanu sa desne strane...prodavnica obojenih metala (poluproizvoda)....imaju flahove 10x50mm...oko 400 din/kg.

Vise nema!!! Ja bio i video.

Prodavnica je jos tamo ali bakra vise nema. Bio sam pre manje od mesec dana i rekose mi da toga odavno nemaju i nece ni nabavljati jer se bakar tih dimenzija ne trazi.

ebe je napisao(la):
Prodavnica je jos tamo ali bakra vise nema. Bio sam pre manje od mesec dana i rekose mi da toga odavno nemaju i nece ni nabavljati jer se bakar tih dimenzija ne trazi.

Bas sam se pitao zasto se ne javljas....🙁
Sto se onog "odavno" tice...kupovao sam ja pre manje od pola godine...bilo je da se bira...

Nazad
Vrh Dno