Šta je novo?

Wasteland 2

[YOUTUBE]9-hPDdLMuN0[/YOUTUBE]

Citao sam da su mnogi izrazavali svoje sumnje u graficki deo igre ali meni ovo izgleda jako dobro. E sada treba videti kako je sve to zajedno izvedeno ali dto se grafike tice ja zadovoljan :D

Sto se tice grafike onima kojima je igra namenjena niko se nece zaliti. Osim ako bude imao tehnickih problema.

Sto se tice grafike za ostatak trzista naravno da ce im smetati. Jer to sigurno nisu ljudi koji upale Fallout 2 ili Diablo 2 ili Originalni X-com i uzivaju u gameplay-u koji vise skoro pa i ne moze da se nadje u posednjih deceniju(cast izuzecima).

Bethesdin Fallout a pogotovo Obsidianov New Vegas su rabili Oblivion endzin i obe igre su izgledale bezveze svojevremeno, sto nije sprecilo klince da se naprze na taj serijal. Nije problem grafika, problem je kamera i izvodjenje, ako je cilj privuci omladinu.

Mislis na FPS/TPS vs top down birds eye view ?

Nisam nesto siguran da ih interesuje da privlace danasnju omladinu. Tj. interesuje ih u novcanom smislu da vise igraca kupi igru, ali mislim da je targeted audience drugog tipa ili bolje receno starog kova. I eventualno ako je neko od njih danas otac pa ima na koga da prenese nesto od gaming kulture samo u novijem runu.

I meni je garafika u beti na momente jadno izgledla, pogotovo u rendom enkaunter oblastima gde je i dizajn bio slab i nemastovit... kvari ugodjaj.
Zahtevnost za ovakvu grafiku mi je isto problem, 10+GB, grafa i cpu 100% ako se dobro secam, na malo jacim podesavanjima padalo je i do 20-30FPS-a.

edit; nasao sam par ss-ova:

WL2_2014_03_10_14_55_02_869.jpgWL2_2014_03_10_14_55_24_419.jpgWL2_2014_03_10_14_55_35_286.jpg

Poslednja izmena:
sto jes jes to je bas ruzno

jel to iz poslednje bete ili neke ranije ?

Meni to sa slika deluje kao neka placeholder tekstura.

Meni je najbitnije da su sredili "fluidnost" grafike, koja je bila dosta problematična u prvim iteracijama early access-a, a za njenu detaljnost me u ovakvoj igri iskreno zabole :d Design, not detail! :)

Dobro, ove slike su primer nedovrsenosti igre tj. grafike. Pogledajte teksturu drvenog krova pored ovih mutnih, ostra je.
Ne verujem da ce to da puste u finalnu verziju.

Poslednja izmena:
Ja sam igrao verziju u kojoj su te mape bez tekstura, klasicni pljesholderi.

Kada ovo izlazi zvanično? Kupio još odavno igru, ali sve nešto neću da igram dok je beta :)

edit: našao, 19. septembar. Taj datum je i dalje, nije nešto menjano?

Poslednja izmena:
Ostalo je 19.

Okolina izgleda divno, modeli igraca tu i tamo. Jel ima jos neko zamerku na grafiku?

jel bezbedno gledati taj klip, ima nekih spojlera?
jel to prvih 20 min igre?

Jel moguce da igra izlazi veceras, a da jos uvek stoji cena od 60$ za Early Access? Zar ne bi trebala da igra bude nesto jeftinija, tipa 40$?

Zašto bi igra bila jeftinija po izlasku? Više bih voleo drugačije, da je za early backere (bila) jeftinija a da po izlasku ima punu cenu. U čemu bi tačno interes backera onda bio, da ih koriste za finansiranje projekta koji će onda za obične kupce biti jeftiniji?

Mislim, meni svejedno, kupio sam Wasteland 2 još davno na popustu early accessa ( :d ) ali mi je prosto nelogično da ga šuknu backerima a da u igri za manje novca od njih uživaju oni koji kupe regularno, pri tome ne rizikujući ništa i ne podržavajući nikoga.

Čisto sumnjam da će biti jeftinije po izlasku, baš naprotiv verovatno bude malo skuplje.
Biće jeftinije na nekom popustu kroz par meseci možda.

jel probao iko kako igra radi na osx?

Vrh Dno