Šta je novo?

Wasteland 2

Ček bre, kako si očistio Radio Tower a da nisi prešao nijedan dan puta? :d Ili to prosto nije to :)

Što se grafike tiče, kapiram da je onima koji imaju primedbe problem u animacijama i malom broju frejmova, tj. u situacijama kada je sve u pokretu. To se ne vidi na statičkim slikama, a opet, aman alfa je verzija, polako :)

Sad je samo pitanje sta prvo: Pillars of Eternity ili ovo? najzad slatke muke, mozda mi je promaklo, ali ovakvih igara nije bilo jos od BG2, Tormenta i Arcanum-a, a sad 2 odjednom :D.

Edit: mozda je vec pisano, ali sad sam video da je na Steam early access 44.99e. Evo sta donosi kao bonus:

A free copy of Wasteland 1 - The Original Classic.
Two digital novellas set in The Wasteland world.
Mark Morgan's Wasteland 2 original sound track in digital format.
An incredible digital concept art book showcasing many of the world's characters and environments.

I dalje je "malcice" skupo.

Poslednja izmena:
Vidim ja da je ovde malo ko igrao Temple of Elemental Evil :)

nije skupo, nego nece da pljunu u lice ljudima koji su podrzali igru dok je radio kickstarter i da je sada prodaju jeftinije
tacno toliko su para davali ljudi dok su se pare skupljale

meni je grafika za ovaj tip igara odlicna, dobro moglo je da bude i sega-mega grafika ali to tesko da moze da se uradi za rpg koji se rado nezavisno i radi se poprilicno brzo
ali zato ima poprilicno dosta detalja, koji su fino uklopljeni

nisam izdrzao i probao sam betu, deluje sve odlicno
osim UI koji je promasaj po meni, sve je nekako slabo citljivo i prosto mi je neverovatno da nisu neke proste cake ispraviti (npr font i boja istog)
ima malo bugova u inventaru, i nekih nepotrebnih kliktanja ali ok sve je popravljivo

AI me je takodje pozitivno iznenadio, lepo se ponasa, trudi se da nadje najbolji zaklon, ne mozes ga tek takoizvuci na cistinu za tvog snajpera, meni je pocetak delovao poprilicno izazovno zbog nedostatka municije i slabog naoruzanja
malo iritira i ono stepenasto zumiranje mogli su to malo fluidnije da odrade

nije skupo, nego nece da pljunu u lice ljudima koji su podrzali igru dok je radio kickstarter i da je sada prodaju jeftinije

Skupo je. A bice jeftinije, tako da ce da pljunu u lice ljudima sa zadrskom. Ljudi su davali pare za razne druge beneficije osim same igre.

Pledge $15 or more
32779 backers

Pledge $30 or more
8828 backers

Pledge $50 or more
7967 backers

Pledge $55 or more
2274 backers

Pledge $75 or more -- ovde smo presli granicu
1130 backers

Pledge $100 or more
5218 backers

itd. Da, bilo je i ljudi koji su davali od 1k do 10k, ali ***, da imam tu kintu da dam za kickstarter nista mi ne bi bilo skupo.

Pa mogli ste ranije da uzmete. Naravno da je sada skupo jer je ovo neka peak cena od koje može samo dole. Ko prati kickstarter za tih 45 evra pa i manje od toga je mogao da uzme paket PoE i Wasteland 2.

Platio 45 eur i posle 5 minuta igre mogu da kazem da vredi svaki euro :D, uostalom zelim da podrzim igru i ekipu koja stoji iza W2 kad vec nisam
donirao za kickstarter.

Da se razumemo, nisam rekao da je igra precenjena, daleko od toga. Kao i svi na ovoj temi sam se uzeleo ovog tipa igara. Ali kako narod kaze, ko se jednom opece i dima se boji. Sacekacu neke utiske igraca (o "pravim" review-ima necu da pricam uopste), pa ako se poklope moja ocekivanja i realno stanje stvari nece mi biti zao da puknem kintu.

Da li je neko igrao betu? :)
Ja jesam...pa podseca dosta na fallout ali mora tu jos da se radi...

Sa grafikom sam generalno zadovoljan, cak mislim da je ovaj engine jako pogodan za ovakav tip igre. Naravno, treba jos da se pegla ali mislim da ce taj deo ispasti kako treba.
I dalje ostaje gorcina sto su nam 'uvalili' kvadrate umesto hex-ova..
Dalje, beta je dosta laka, ja sam stavio na najvecu tezinu i mislim da sam samo kod jednog encounter-a imao malo vecih problema. Municije imao malo sto ok, medjutim cinjenica da imate 4 rendzera + mesta za pridruzivanje jos 3 dodatna karaktera cini da je vasa ekipa veca od vecine protivnickih. Zato mislim da bi generalno trebalo otezati igru.
Skill sistem: rano je pricati, za sada je ok ali treba da se odigra veci deo igre da bi se uocio balans. Takodje, mora pothitno da se poboljsa izgled character screen-a. Nedostaju perkovi :)

U njihovom najnovijem update-u pricaju o dosta stvari na kojim rade da ubace-unaprede. Svidja mi se sto su rekli da lokacije koje se nalaze u beti nece moci da se prepoznaju kada izadje igra. Nisam siguran sta da mislim o izjavi da ce betu da nadogradjuju kako prolazi vreme. Kao da hoce sa nama da prodju kroz celu igru i isprave sve bagove i greske. Onda ti se na kraju i ne ispalti da igras igru ako si prosao vise od pola igre.
U svakom slucaju, ja i dalje iscekujem ovu igru sa velikim optimizmom :)

ja sam piknuo malo betu onu prvu verziju, i sta znam nesto sam malo vise ocekivao ali ok je

UI je ipak pregadan :) to mi nekako najvise strci

ocekivao sam malo vise questica u beti, svideo mi se AI, borba je delovala ok solidno , nedostatak municije veliki plus, meni nije delovalo bas prelako u pocetku

... ja nisam probao, ali sam planirao da pravim jednog samo melee ubicu :-devil-:... samo nozevi, sekirice i bokseri. Ne znam da li to moze?
Tako onda nece biti problema sa nedostatkom municije :p.

Poslednja izmena:
Moze naravno, gledaj onda da mu nagruvas strength :)

@G!!! Jedan razlog sto je meni bilo lako je definitivno to sto sam regrutovao Angelu Deth na pocetku - pogadja na 100% i skida mnogo. Verovatno su je ubacili da bi olaksali prolazak kroz betu, verujem da nece tako moci u finalnoj verziji.
Za male kvestove se slazem, malo ih ima, ali kazu da ce finalna verzija izgledati potpuno drugacije po tom pitanju.

Evo jos par slika:

2.jpg
3.jpg
Highpool.jpg
Untitled.jpg
4.jpg

Za mene je grafika vise nego dobra za ovakav tip igre. Jeste, ima glitch-eva koji treba da se ispeglaju ali nista strasno.

Poslednja izmena:
aha, ja sam pravio likove onako manje vise random pa ih nisam ni uklopio najbolje pa je bilo bas cupavo :p

solidna je grafika, samo UI i inventar su mi delovali bangavo, mada se vidi da se moze lako sve doraditi

Mozda je Fargo vec spominjao ali sam ocigledno propustio. Zar nece igra biti moddable? U slucaju da hoce, verovatno ce biti sto vrsta UI.

Novi update, veliki redizajn inventara i character screen-a:

3YRiXol.jpg

Myzi9lg.jpg

OuV1jV6.jpg

https://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2/posts/734982

konacno lici na nesto :) :)

Malko odskace dizajn inventara i character ekrana u odnosu na ostatak igre.

Ne znam da li bi probudili zver Bethesdu, ali bi bilo odlicno da vrate onaj zeleni font iz Fallouta.

Kada se očekuje izlazak full igre? Ne nađoh ništa guglajući, možda je neko ovde pisao. Nije me u početku zanimalo, ali mi se pripika iznenada.

Malko odskace dizajn inventara i character ekrana u odnosu na ostatak igre.

odskace, ali meni npr to nije toliki problem... bitno je da je pregledno i funkcionalno, ako usput fino dorade izgled odlicno ako ne opet odlicno

Preglednije je nego prije, font je makar citkiviji, to je bitno. E sad, meni se i dalje ne svidja u potpunosti. Nekako mi je glupo da je invetar odvojen od prozora gdje je karakter. Ako hoces nekom liku da promijenis neko oruzje onda moras dva prozora da otvoris, onda da nadjes tab sa slikom tog karaktera, nadjes koje oruzje hoces i prevuces u drugi prozor?! Funkcionalnost nula.
Dobro je sto su ubacili mrezni prikaz, mad i to moze bolje da se uradi. Ne svidjaju mi se crne prazne povrsine izmedju svakog kvadratica, predmeti izgledaju kao da lebde u praznom prostoru. A sto je najjace, uopste mi nisu jasni ovi okviri oko svakog prozora, sa sve nekim kruzicima koji bi trebalo da predstavlju sarafe ili sta god. I dalje ima previse nepotrebnih detalja.
Nadam se da ce i dalje mijenjati dizajn.

Poslednja izmena:
Jesi ti to probao ili ovako sa slika?
Za toliko detaljne komentare ja bih ipak prvo probao uzivo :)

Sta tu ima da se proba?! Ne opisujem nesto sto ne moze ocima da se vidi, nije hrana u pitanju pa da moram probati. Sve sto sam napisao se odnosi na to sto moze da se vidi na slikama, upravo je to i svrha ovih slika da se na osnovu njih da neki komentar.

"We’d love to hear your thoughts on the new inventory vs. the previous one. Please leave comments on our forums or in this Kickstarter update."

@r0nIn
Evo vec 2 meseca u koju god temu da zadjem ti si tu da ocrnis svaku igru o kojoj se komentarise!Nemoj da me pogresno shvatis i treba da se komentarise zato i forum sluzi,ali dali je moguce da za tebe ni jedna ne valja i da vecito imas negativnu kritiku?Ne znam cime se bavis i sta ti je profesija,ali trebao bi da se bavis igrama,da se pridruzis nekom timu i da svima pokazes kako jedna igra treba da izgleda!Dosta smo igrali razne bljuvotine,vreme je da neko vadi gaming iz gabule,a po tvojim komentarima osecam da si ti pravi covek za to!;)

hahahaah :D

i ja bi voleo da vidim ronina u nekom dizajnerskom timu, pa da mi onda kritikujemo njegov rad :D

Nazad
Vrh Dno