Šta je novo?

Wasteland 2

Nelinearnosti, dobro si to pomenuo. Ovaj nivo sto su prikazali je sve samo ne nelinaran. Previse je generican i skucen, samo ides putem i to je to, nema sanse da se zaluta. Uopste ne bi valjalo da preovladava takav dizajn. Iskreno, bas sam razocaran ovim zadnjim video klipom. :(

Pa ne znam bas ja sam video da se moze ici na vise strana, pokupio si sidequest preko radio poruke, mozes daubijes koga hoces u igri, imas skill cekove u dijalogu i van njega, ja sam zapravo video sasvim dovoljno da zakljucim da nece biti linearna, pogledaj jos jednom i poslusaj komentar, meni samo combat sistem ne izgleda ispolirano dovoljno... U ostalom naveli su da je izabran snimak aa minimumom spojlera sto je bio jedan od glavnih zahteva komjunitija

on je verovatno mislio na linearnost mape.. tj. da nije dovoljno otvoren prostor za setanje...

on je verovatno mislio na linearnost mape.. tj. da nije dovoljno otvoren prostor za setanje...

Da, mapa je previse skucena i genericna. Nije u pitanju to sto nema previse prostora za setanje, nego je ovako svaki kvest na 50m udaljenosti, sve je tu na dohvat ruke. Nadam se da nece biti ovako "fuserski" uradjene i ostale mape, jer ovaj level dizajn mi se za sada nis' ne svidja.

ne znam, ja to nisam primetio niti mi je to kakav problem, slozenost questova i njihova povezanost i reagovanje sveta na tvoje odluke je ono sto je bitno, da li su questovi na 50m ili 150m mi je totalno nebitna stvar
nism video nista genericno u celom snimku

Meni je u ovom demou bilo dobro sto su prikazali nelinearnost u resavanju nekih stvari... kao npr. kod one bolesne zene. Imao je par nacina da proba da resi problem, ali se odlucio da je poslusa i skrati joj muke. Posle toga uleteo je neki lik, valjda njen muz ili sin, kojeg su isto morali da ubiju. Ko zna kako bi se zavrsilo da je imao istreniranog hirurga u ekipi i kakve bi posledice nosilo njeno izlecenje... Nadam se da ce igra biti puna takvih stvari.

Ne znam za vas, ali ovaj poslednji video mi se jako svideo. Sve mi izgleda sjajno. Jeste animacije bi mogle da se malo dorade, ali ni one nisu tragicne u trenutnom stanju. Ono sto mi ovako deluje na prvi pogled je da igra ima odlicnu atmosferu i to je najbitnije.

Meni je u ovom demou bilo dobro sto su prikazali nelinearnost u resavanju nekih stvari... kao npr. kod one bolesne zene. Imao je par nacina da proba da resi problem, ali se odlucio da je poslusa i skrati joj muke. Posle toga uleteo je neki lik, valjda njen muz ili sin, kojeg su isto morali da ubiju. Ko zna kako bi se zavrsilo da je imao istreniranog hirurga u ekipi i kakve bi posledice nosilo njeno izlecenje... Nadam se da ce igra biti puna takvih stvari.
Pa nikakve i onako je lik doso s lekom :D

...nikad se ne zna... da su im pomogli mozda bi od njih dobili neke zanimljive informacije. Lik kasnije kaze da neke takve odluke mogu da zakljucaju ili otvore nova desavanja ili lokacije od sat-dva igranja i istrazivanja. Mada mislim da ce i ova odluka da nosi neke posledice kasnije u igri...

mogu da potpisem da se lik ne bi pojavio sa lekom ako zena ostane neupucana, i da mozes da ga potrazis negde u pustinji itd itd :)

i ja mislim da je to bila samo reakcija na njeno ubistvo, tj. samo okidac.
Ne znam sta bi se desilo da je odlucio da oni traze lek, ili ako imaju doktora pa da su je izlecili... Ili ako imaju doktora ali nemaju dovoljno skila pa ona umre dok je lece... Bice dobro ako vecina tih nacina resavanja problema bude povlacila druge posledice.

Ja cu sigurno takve stvari probati sa sejvom pre resavanja, pa na par nacina... Tako mogu da proverim samo kratkorocne posledice ako ih ima, ali ako nosi posledice kao u nekim igrama, vezane za reputaciju, pa se tek kasnije pokazu u igri, e to je onda prava stvar.

Pogledao sam ponovo klip, i kada su je ubili uzeli su nesto iz ormarica pored kreveta, i posle onom liku su skinuli vencani prsten... Taj prsten mogu dalje kombinovati ako neko od njih bude nosio taj prsten, ili ako pokusaju da ga prodaju pa ih provale za ubistvo, itd. Nadam se da prave kvalitetan RPG, a ne linearnu avanturu.

Poslednja izmena:
JA bih bio prezadovoljan ukoliko bi stvarno ubacili neke dublje posledice koje imaju uticaja kasnije pa igrac nije u stanju da proceni/vidi kako se sve to moze odviti. Mada opet to vuce drugu stranu medalje a to je izuzetna komplikovanost same price a implementacija takvog sistema je verovatno programersko/dizajnersko/scenaricka nocna mora :d

Te posledice ne moraju da imaju veze sa glavnom pricom, ali mogu da ti uskrate neki skil ili ucitelja, kompanjona, frakciju, kvest, slobodan prolaz kroz neki gradic ili naselje, itd.
Da moze da se igra nekoliko puta, a da ne bude sve isto.

Poslednja izmena:
Ma nisam ni mislio da imaju vezu sa glavnom pricom, nego ono generalno, resavanje nekog problema/prepreke iz vise razlicitih uglova sa razlicitim posledicama koje kasnije proganjaju/nagradjuju igraca. Zato i kazem da bi bila dizajnersko/programerska nocna mora upravo zbog toga sto bi tih quest-ova bilo, pa mnogo plus svaki od njih da moze da ima neku svoju razgranatu pricu...

Sta znam, nakon svih ovih godina od igranja igara na Commodore 64 nesto se sve to sadrzinski nije mnogo izmenilo. Mada bilo je odlicnih igara kao Fallout 1 i 2, Planscape Torment, Baldurs Gate, X-com Apocalypse... I onda su krenuli da uproscavaju igre :/

Uglavnom, nadam se da ce makar sto se price tice i interakcije sa NPC-jevima Wasteland 2 biti kompletnija/kompleksinja igra od Fallout 2.

Odigraj ako nisi Gothic 2 NoTR i Arcanum... Tu je bas takvo igranje da skoro uvek imas otvoreno vise opcija, stvara se osecaj slobode koji podstice na istrazivanje, i uvlaci u taj svet po meni bolje nego naj grafika, efekti i animacije.

Jedan primer iz Arkanuma samo oko prelaska mosta:
It seems Lukan and his half-ogre comrades are charging a toll from anyone who wants to cross the bridge. There are four ways to get past them:

a) You can pay the toll (1000 gold), although it's probably more than you can afford.

b) You can circle around Lukan and steal his key to the gate.

c) If you didn't accept a quest from Constable Owens to get rid of the thieves, you can get a quest from Lukan to destroy the bridge materials down the coast to the south (#13). If you do that and return, you'll earn 1000 experience but lose alignment, and Lukan will give you the key to the gate blocking the bridge. Lukan will also tell you about the Thieves Underground and suggest you might be able to learn more about it in the taverns of Tarant.

d) If you have at least 1 rank of persuasion, you'll get the dialogue option, "I may be able to persuade you otherwise." Then pretend to be with the Thieves Underground, but avoid talking about leaders and handbooks. You'll be able to convince Lukan that he's encroaching on someone else's territory, and he'll be so anxious to leave that he'll give you 200 gold. You'll also earn 800 experience and a fate point. Now if you want, you can kill him before he leaves (see below) and earn another fate point that way.

e) You can kill the thieves. If you're a pure melee character, you can probably defeat the thieves without any problem. For other characters, it's probably easiest to use some of the explosives found in the Crash Site Cave. Even if you have no throwing skill, you can still use the grenades, but you might completely miss the thieves. So save first and then try attacking them, and load if necessary. If you can hit Lukan with an explosive grenade and one of the half-ogres with a stun grenade, you should have an easier time with the battle. You should definitely kill the thieves if you're a half-ogre, or if you're planning to add one to your group. Both half-ogre thieves have large leather armor, and there aren't many places where you can find large armor.

najblize ovom gore, a sto sam nedavno igrao, je demo AoD. Taj demo, u kojem je prikazan samo pocetak igre, moze da se igra i istrazuje duze nego vecina danasnjih igara.

Poslednja izmena:
I keca i dvicu... Odlicne igre a mnogima se nisu svidele. Ono bas te uvuku u taj svet, Ghotic 3 mi nije lego.

P.S. Gothic 2 NoTR nisam igrao zato sto je na nemackom. Ima verzija i na engleskom?

Poslednja izmena:
Ima... ako imas G2 moze samo expanzija 700MB, ili trazi G2 gold edition.
Velika je expanzija, ceo jedan svet, a ubaceni su i novi dijalozi i neka desavanja u G2 vezana za expanziju... Tj. to i nije expanzija, nego kako kazu dodatak igri... addon.

Poslednja izmena:
Odigraj ako nisi Gothic 2 NoTR i Arcanum... Tu je bas takvo igranje da skoro uvek imas otvoreno vise opcija, stvara se osecaj slobode koji podstice na istrazivanje, i uvlaci u taj svet po meni bolje nego naj grafika, efekti i animacije.

Jedan primer iz Arkanuma samo oko prelaska mosta:

najblize ovom gore, a sto sam nedavno igrao, je demo AoD. Taj demo, u kojem je prikazan samo pocetak igre, moze da se igra i istrazuje duze nego vecina danasnjih igara.

AoD bese Age od Decendance?

da, na sajtu im je link za demo.

Eh, Age of Decendance mi je jedna od najiscekivanijih igara. Nazalost, njen razvoj ide brzinom vrlo sporog puza... Mislim da im se tim sastoji iz 2-3 coveka koji vec 6-7 godina rade na ovome... Sto bar sad ne poguraju malo pricu sa kickstarterom?...

Spominje se sledeci mesec kao release date za Age of Decadence. A oni su mi mnogo interesantni sto se tice fundinga :)

Why are you asking us to pre-order?

First, to show your support. Second, to help us. For example, Nick’s (our programmer) computer just died. He’s using an old box for now, but we’ll have to get him a new one. It would be nice to be able to do so without dipping into personal savings. Also, Nick has to make a living by teaching (yeah, he’s a bright guy) in a computer academy. It would really help us if he didn’t have to teach and could focus on AoD full time. Same goes for Oscar and Ivan. Third, it would be nice to recover past expenses (like Torque’s license - $1,000) and help with the current one. Our bandwidth went from 70-120GB to 220-250GB in the last two months. Etc.

Bukvalno igru rade tri coveka, koji usput naravno, moraju da rade svoje standardne poslove, tako da svaka cast ljudima za toliki entuzijazam.

http://www.irontowerstudio.com/forum/index.php/topic,2584.0.html

...izgleda da ce biti zanimljivih dugorocnih posledica:
We’ve made sure to design a ton of missions that will take you all over. Many are optional, meaning that you will be able to do them or not do them as you wish. Others will open up (or be shut down) based on decisions you’ve made before.

Poslednja izmena:
U novom updateu se objasanjva sistem skillova i atributa

http://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2/posts/618060

a tu su i takodje dva vrhunska screenshota

gvW3YP4.jpg eXiC66s.jpg

Beta u oktobru najverovatnije, nije najavljeno ali svi vec pretpostavljaju da je izlazak igre q1 2014 :|

Ali sve u svemu odlican update sa sjajnim objasnjenjima jednog od kljucnih delova samog sistema ispod haube

Poslednja izmena:
Odlicno izgleda.
Nek bude Q1 2014 jos bolje, izgleda da su, posle jakih kritika, ozbiljno shvatili da izbace igru ispeglanu do kraja.

I dalje mislim da ce ovo biti vrhunska igra i jako sam uzbudjen obzirom da je posle Fallout-a ovo prva igra ovakvog tipa (eventualno Arcanum - takodje odlicna igra) a ko je igrao Fallout zna da ovo vredi cekati :)

Apsolutno... I meni uopste ne smeta da se saceka jos malo... Kad sam cekao od '98. za ovako nesto, jos par meseci ne pravi nikakvu razliku.

gde ste FO drugari, padnite mi na grudi :D

Nazad
Vrh Dno