Šta je novo?

Warhammer - pomoc!

I ja mislim da je war3 boolja igra :d

Uopste me ne interesuje koliko je laka/teska u single-u. Bitno je kakva je u multiju. I uopste, kakav je gameplay. Naravno da je svaki single lak.

Poslednja izmena:
Kako mislis da je W3 bolja igra kada si rekao da je ovo najbolja RTS igra svih vremena?

Aman ogi, kako se citaju 2 slova "o" :) ?

Tako, tako, kazni se :d :)

Elem, ko je jos probao u multiju neka javi svoja iskustva i zapazanja. Recimo meni je bilo strahovito tesko da igram sa eldarima, jedina je sreca sto njihova komanderica odmah po stvaranju ima 2-3 mentalna napada pa na taj nacin kompenzuje slabost inicijalnih jedinica...Dok su mi recimo Chaos trooperi malko prejaki, posebno pesadija. Em sto mogu vrlo brzo da dodju do mogucnosti za summonovanje demona iz sacrificial pit-a koji su veoma jaki (ne mislim na onog zadnjeg, vec one prve) em sto njihovi assault marinci mogu da se apgrejduju flamethrowerima sto ih cini next to unbeatable :)

Daj bre Opti prestani da maltretiras Ogija! Pun mi je ku'ac takvih prepotentnih ******a kao sto si ti! Osecam da ti je idol onaj ***** iz The Gamera Uros Jojic!
A ti Ogi ne primaj se vise, pusti budalu!

Sta je ovo, obezbedjenje u Lazi Lazarevicu nije pazilo dovoljno ovih dana ? :d

Izvini Ogi sto te maltretiram :)

Elem, da nastavim sa izlaganjem utisaka. U medjuvremenu je palo jos nekoliko partija i definitivno sam misljenja da su Chaos trupe za nijansu jace od ostalih. Jedina (donekle) mana su im vozila, no to se lako da nadoknaditi, posebno zbog overall dosta solidnih Defilera. Medjutim, avatar (djavo) im je jednostavno prejak. Eladri imaju Wargod-a ali za njih uvodjenje avatara itekako ima opravdanja jer su prilicno slabi na svim ostalim poljima. Medjutim kad Chaos trupe nabace avatara jednostavno se prosetaju po mapi.
Danas smo igrali 3 na 3 i ja sam bio Chaos. U pocetku sam se malko mucio sa Space Marincima pored mene, a moja dvojica su se junacki branili od napada preostala 2 protivnika. Medjutim, jednom kad sam izgradio avatara, zgazio sa Space Marinca lagano, onda upao u baze preostaloj dvojici i oni vise nisu imali sanse, ionako su se klali sa ovom dvojicom. Medjutim ono sto me je najvise zapanjilo je da sam sve ostvario gotovo bez gubitaka medju trupama...protivnici su koncentrisali paljbu na avatara a ja sam ga cas ubacivao u borbu cas sklanjao brzo (jer moze da leti)...
Moguce je da bi orkovi recimo bili jos jaci zbog brojnosti ali oni mi ipak ne leze nekako...

nego spominje li se neke nove single player misije? stvarno nemam vremena da se maltretiram za multiplayer igre ovog tipa gde se sve svodi na shablonizovano igranje...

Igranje je sve samo ne sablonizovano, mogao bi da probas pre nego sto...kazes :) Svaki put drugacija partija, svaki put drugacija taktika, potpuno drugi pristupi zavisno od rase sa kojom se igra i protiv koga se igra, a osim toga postoje i mnogobrojna pravila pobede koje je moguce ukljuciti/iskljuciti a koji menjaju gameplay iz korena...

ma daj opti kao da igrash rts od juche :) koliko je bilo potrebno Starcraftu da postane sablonizovan? dugo dugo vremena... neka ovoj igri bude potrebno i upola manje vremena to je sjajan uspeh (naravno da ovo nije isto shto i SC glupo bi i bilo jer je proshlo previshe vremena da bi se bash uporedjivale ove igre ali je princip ostao isti)... mene jednostavno smara vishe da uchim paterne za razvijanje jer jednostavno to vishe nije to .. deja vu...

Opet ponavljam - probaj, ne pricaj napamet. Ovde za razliku od StarCrafta i slicnih strategija biva sablonizovano mozda prva 2 minuta, sve posle toga je stvar izabrane taktike i improvizacije, koji ovde ima bezbroj, s'obzirom na postojanje 2 tipa napada za svaku jedinicu (ranged i melee), vozila koja su totalno prica za sebe, reinforsovanje pesadije i dodatak specijalnih oruzja i slicno. Uostalom sam koncept "take and hold strategic points" je potpuno razlicit od drugih strategija i onemogucava te da stancujes do iznemoglosti vec moras non-stop da se boris

dobro chucemo se za godinu dana po ovom pitanju :)

E lupate obojica a G!! narocito, o kakvoj shablonizaciji u SC-u pricash?? Koliko si igrao ovu igru, ne single, vec u multiplayeru?? Jesi pogledao neki replay skoro, recimo sa wcg-a 2004:?? El znash shta znaci strategija?? U starcraftu broodwar ima strategija, i shablonizovano je prvih par minuta ostalo je pitanje partije i snalazljivosti igraca. A da ne pricam koliko pristup igri zavisi od mape recimo ili od toga shta protivnik radi. Ne bi sc opstao ovoliko da je automtizovan kako ti mislish, nit bi ga ja igrao 5 godina ^^

Ovde se vec neko ranije pravio pametan, zaboravio sam mu nick, rekavshi da se sc igra isto kao pre par godina, i da je prestao da ga igra jer ga je doktorirao, kao naucio je sve shto igra pruza, pa kad je pukao par puta od moje malenkosti, promenio je mishljenje ^^ (al sam baja ^^)

Starcraft je visoko takmicerska igra, u kojoj dolazi do izrazaja brzina, strategija koju u toku partije prilagodjavash protivniku i mapi, counter jedinica (za svaku postoji ona koja je lepo neutralishe), micro (upravljanje, kontrola jedinica) koji nijedna strategija do sada nema ni prineti osim mozda Warcrafta 3, onda macro (konstantna borba za mineralima, expanzijama), pa i mala doza srece ^^

G!! probaj Starcraft, trebace ti pola godine da dodjesh do ranka newbie-a ili choboa, a hasu ne znam dal cesh ikada postici, igra bukvalno mora da se studira, vezba po ceo dan, da bi se bio iole dobar igrac. Ja igram 5 godina pa sam woona josh uvek -_-)

A warhammer sam probao ali ne moze ni da prismrdi Starcraftu ^^

Ma ja bre nisam ni tvrdio da je StarCraft sablonizovan ali je sablonizovano prvih par minuta kao sto kazes. A fora je sto u Warhammeru nije ni toliko. Odmah fajt, odmah borba...

Sto se tice primedbe da Warhammer ne moze da prismrdi SC-u apsolutno je necu uzeti u obzir jer naravno da ce tebi koji igras StaCraft 5 godina u prvi mah svaka druga strategija delovati odbijajuce i gora nego SC ma koliko da je dobra :)

Pozdrav

P.S. taj tip se zvao laxduke (i jos uvek se tako zove) :d

P.P.S. inace potpuno se slazem, posle Warhammer-a Sc je najbolji ;)

hehe, samo lagano i opushteno da vidimo koliko ce dugo da opstane u multiplayer svetu, treba prvo Warcraft 3 da prestigne a onda i Starcraft po trajanju. Videcemo da li ce recimo neko vece multiplayer takmicenje (WCG npr.) da prihvati igru kao disciplinu, shto ce biti dovoljan pokazatelj da igra ima pristalica i da vredi, da ima takmicarski duh ^^

whatever... ne vredi nikakva pricha ovde...

have a nice day...

ukratko, igra je ,) samo me nervira sto ne moze svako da je igra!!!! veoma je zahtevna!!!! imo sam cd i izgubio sam ga!!! ubicu se :wall: imate sta da mi preporučite slično ovom???

Nazad
Vrh Dno