Šta je novo?

w7 - problem sa podesavanjima osvetljenja i sl. u plejerima

maglaski

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2008
Poena
302
Juče mi je stigla nova konfiguracija - Čipset: Intel G31
Procesor: Intel Pentium Dual-Core E6300 (2.8GHz, FSB 1066MHz, 2MB L2)
Memorija: RAM 3GB DDR2 800MHz
Hard disk: 320GB 7200rpm SATA 3.0Gbit/s
Optički uređaj: DVD+/-RW Dual Layer
Grafika: ATI HD4650 DDR2 1GB PCI-E DVI HDMI
Mreža: 10/100 Mbps Fast Ethernet LAN
8-kanalni HD audio
Kućište: CODEGEN 3319 450W
OS Windows 7 Starter edition,
+ Gygabyte GT-P5100, Analog TV CARD
monitor mi je od pre-' viewsonic va2216w,
Instalirani najnoviji k mega codec pack.

Problem se javlja u sledecem - kad pokusam da podesim brightness, contrast i sl. u plejeru za tv kartu i drugim plejerima (poput BS player i media player) - ne može, slajderi se ne pomeraju, zaključani su!!! Znam da sam imao sličan problem u Win XP i da sam ga rešio, ali se ne sećam kako. Bez ovih podešavanja moram da ručno podešavam ove opcije u samom monitoru, dakle kad sednem da radim ispred njega i kad pustim neku multimediju da odgledam, što je baš cimanje, a mislim i da nije puno zdravo :).

Takođe, posto nisam baš neki znalac za kompove - imam 3GB memorije, ali sistem prikazuje 2 (2 GB Ram usable). Da li je treći u nekoj "rezervi" ili šta?

Poslednja izmena:
windows 7 starter je jako siromasan opcijama,sto ne probas da instaliras windows 7 home premium,ili ultimate 7 verziju,da vidis da li ces onda imati tih problema.

Zato što ih nemam, a i da ih imam čisto sumnjam da bih se snašao u svemu tome. Računam da ovaj problem možda ipak nije veliki, ipak je to neka oosnovna stvar koja se da rešiti.

Ima li neko ideju? Nailazio li je na sličan problem?

A zanimljivo je što te opcije oko podešavanja osvetljenja u KM plejeru rade!!! (Verovatno zato što ima svoje zasebne kodeke i sl.). Ali onda ostaje pitanje TV karte i ostalih plejera!

Poslednja izmena:
Mozda sam prevideo nesto prosto...ali, jesi li probao da u podesenjima za graficku (u drajveru za graficku) podesis ove stvari. Ne znam kako je kod ATI-ja, ali kod nvidia-e postoji podesavanje u stilu "koristi podesenja plejera ili koristi globalna nvidia podesenja", pa onda za ova "globalna" podesenja postoje slajderi za contrast, brightness itd...

jesam. Čekirano je u Catalyst Control Centru da koristi applications settings. Sve sam tu isprobavao. Ono što mi je dakle zanimljivo jeste da to mogu uraditi u plejerima poput KM i Power DVD (enable hardware), ali nema sile da se to desi u drugim. Npr., u BS plejeru kad odem na preferences pa na video, sva ta podesavanja su blokirana (i ffdshow i divx i sl.) - dakle, nema šanse da pomerim slajdere, jednostavno su onemogućena. KM plejer bi vršio funkciju bez problema, ali ostaje problem sa TV kartom.

Kontam da čim mogu ova dva plejera to da urade, da je ipak moguće naći rešenje. mada prilično iznervira kad čovek dobije ovakvu mašinu (bar je za mene i moje potrebe mašina), a onda nailazi na problem.

Nadam se da će se neko ipak setiti u čemu može biti caka.

Jesam. Čekirano je u Catalyst Control Centru da koristi applications settings. Sve sam tu isprobavao. Ono što mi je dakle zanimljivo jeste da to mogu uraditi u plejerima poput KM i Power DVD (enable hardware), ali nema sile da se to desi u drugim. Npr., u BS plejeru kad odem na preferences pa na video, sva ta podesavanja su blokirana (i ffdshow i divx i sl.) - dakle, nema šanse da pomerim slajdere, jednostavno su onemogućena. KM plejer bi vršio funkciju bez problema, ali ostaje problem sa TV kartom.

Kontam da čim mogu ova dva plejera to da urade, da je ipak moguće naći rešenje. mada prilično iznervira kad čovek dobije ovakvu mašinu (bar je za mene i moje potrebe mašina), a onda nailazi na problem.

Nadam se da će se neko ipak setiti u čemu može biti caka.

neka setovanja za overlay nisu kako treba

A kako se podesavaju ta setovanja za overlay? U control centru sta god podesavao, nema efekta na navedene plejere.

Vrh Dno