Šta je novo?

VX revolution?

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Prvo, da li iko koristi ovaj mis za desktop racunare?
Kakvi su opsti utisci, da li ima nekih bagova, kakvo je lezanje u ruci?

Uglavnom> da li ga koristiti za stalnu upotrebu na desktop racunaru?

Ja ga koristim, uzeh ga prvobitno za lap-top, ali egronomija mu je takva da mi ruka srasla sa njim trenutno, te ga furam i na desktopu. Mish je vrh vrhova! Milion lepo rasporedjenih dugmica, svakom se moze dodeliti razlicita fukcija, brz, precizan, bateriju nikad nisam ni menjao ;), mislim savrsheno izbalansiran proizvod. Ja ga uzeo zato sto su za njega rekli da je Porsche u svetu misheva, a ja se lozhim na Porchea ;). Ne bez zezanja, odlican mish..

Ja ga koristim, uzeh ga prvobitno za lap-top, ali egronomija mu je takva da mi ruka srasla sa njim trenutno, te ga furam i na desktopu. Mish je vrh vrhova! Milion lepo rasporedjenih dugmica, svakom se moze dodeliti razlicita fukcija, brz, precizan, bateriju nikad nisam ni menjao ;), mislim savrsheno izbalansiran proizvod. Ja ga uzeo zato sto su za njega rekli da je Porsche u svetu misheva, a ja se lozhim na Porchea ;). Ne bez zezanja, odlican mish..

koje su mu dimenzije?
s obzirom da je za laptop, da li je premali za rad?

Evo i ja sam se bas malo igrao sa njim pre par sati i mogu reci da mi se prilično dopao. Lagao bih kad nebi rekao da je mali, ali meni koji imam bas malu saku moze da prodje. Mada opet generalno, lično bih za desktop uvek išao na mx1000 varijantu :wave:

Mali jeste, ali ne toliko da bi to smetalo. Ja smatram da imam neku srednju šaku ni malu ni veliku, i prvi osećaj sa ovim mišem je bio prilično nezgodan, ali posle par sati upotrebe ruka se snašla i sad mi ne smeta. Mogu da ga koristim satima bez problema, ali kad uzmem neki miš normalne veličine kapiram da su ipak oni najudobniji za rad.

Slazem se da je mis fenomenalan. Koristim ga na laptopu i desktopu, a veruj mi koristio sam ih bas mnogo.

Drug je uzeo ovaj mis pre 2 nedelje i mogu vam reci da je odlican mis.Jedina mana po meni je sto je nekako mali, pogotovo posle drzanja mx500 misa u ruci..
Nisam imao vremena da navikavam ruku na njega,ali su mi se dizajn i funkcionalnost jako svideli

jeste manji od mx500, ali ce ti posle nedelju dana mx500 i mx1000 biti tatalno preveliki i neudobni za rad

ja sam radio 4 godine sa mx500, i nestmo malo mx1000, onda sam preshao na mx revolution , to je tek cigla od misha, ima 2 skrola i ogroman je , i ako nisi onaj baja iz smackdowna koji ima shapu a ne ruku, odgovarace ti

vx revolution mi je potaman za ruku, a imam prosechnu srpsku shaku :D shtedljiv je na baterijama , kad ga uparish sa nekom finom teflonskom podlogom samo klizi ... neces pozeleti nista drugo posle nedelju dana

poz

Evo i ja sam se bas malo igrao sa njim pre par sati i mogu reci da mi se prilično dopao. Lagao bih kad nebi rekao da je mali, ali meni koji imam bas malu saku moze da prodje. Mada opet generalno, lično bih za desktop uvek išao na mx1000 varijantu :wave:

Pa za lap je idealan... A za desktop uvek i zauvek MX REVOLUTION, ipak je za 3 korak ispred "Hiljadarke"...

Evo ja bas sada jurim da kupim misonju nekog ali zar se ne cini JADNOM res od 800dpi za MX i VX revolution??? OK znam da je u pitanju laser ali opet?

Bas sam markirao ovaj VX Revolution i za malo ga kupio online dok slucajno nisam saznao za 800dpi-a. Mislio sam da mu je senzor 2000dpi-a naravno selektivni, tako sam nesto negde procitao cini mi se, ocigledno sam pogresio :( . Ali ovih 800dpi, veliki sam uzivalac FPS-a i jednostavno ne mogu da verujem da jedan Logitech-ov High-End misonja poseduje laserski senzor prevazidjene rezolucije dok drugi daleko jeftiniji i skoro potpuno neafirmisani proizvodjaci "trpaju" laserski senzor od 2k dpi-a koji je koliko vidim postao standard kod tih "nepoznatih" proizvodjaca!!!! I sada ja treba da platim neko zastarelo sr**e od senzora vise K RSD-a, drugim recima da debelo platim da se Logitech otarasi zastarelog senzora koji bi trebalo da prodaje posto-zasto a ne da odvaljuje sa cenama i jos da promovise svoje High-End miseve tim "djubretom". Nemojte da me shvatite pogresno, verujem ja da je taj VX revolution ExTrA misonja i da je finalna izrada sam VrH proizvodnje ali *** 800dpi je 800dpi. Ne pravi se devojka od babe. Ne planiram da kupujem miseve mesecno, sada kupim i to je to za duzi period recimo. Na sta ovo lici?? Sa druge strane sam zaljubljen u isti model, pa ko moze da me shvati - shvatice :( .

Kupila devojka VX Revolution, oduševljeni smo radom i funkcijama, sjajan je miš, onaj skrol je ludnica :)

Samo jedno pitanje: da li se senzor gasi posle određenog vremena, pošto komp radi i preko noći, tj. ne gasi se bukvalno nikada, pa da se ne troše baterije bespotrebno? Dakle, da li ga treba gasiti na ono dugmence dole ili može da se ostavi?

Kupicu lepo ko covek onaj A4Tech X7 gaming mouse za 1400,00 RSD-a sa 2500 DPI-a koji se selektivno menjaju. Jeste da nije taj kvalitet ali nije ni mnogo daleko a sto se tice estetike i lezanja u ruci :( *** A4Tech nema sta da trazi tu pored Logy-a. U svakom slucaju 1,4k je 1,4k a ovog monstruma bih morao u svakom slucaju da platim bar 4k i ne bih dobio tu preciznost ALI NIKAD - koliko para toliko i muzike(u ovom slucaju mozda dobijem i malo vise muzike za manje para :D ). Dok se Svajcarci malo ne urazume i ne oplemene svoje High-End misonje novim laserskim senzorima A4Tech ce sigurno verno sluziti jer sam vec imao iskustva sa ovom firmom i prezadovoljan sam sta daju za koji kesh. PoZz

Miš je taman za laptop. Dovoljno mali da svugde stane, a opet nije premali u ruci, i nama koji imamo malo veću šaku. Nije preterano manji od MX revolutiona, a opet većči je i bolje (doduše ovo je subjektivno) leži u ruci od VX nanoa.

Poslednja izmena:
Samo jedno pitanje: da li se senzor gasi posle određenog vremena, pošto komp radi i preko noći, tj. ne gasi se bukvalno nikada, pa da se ne troše baterije bespotrebno? Dakle, da li ga treba gasiti na ono dugmence dole ili može da se ostavi?

? :)

Gasi se sigurno, znam po tome što sam imao probleme baš zbog tog gašenja.

Da li postoji jos neki mis koji ima mali rf prijemnik kao VX nano?

Hocu da kupim mis za laptop pa se dvoumim izmedju VX Revolution i VX Nano, privlaci me sto je prijemnik kod NANO jako mali, inacee miseve sam video samo na slikama nisam imao prilike da ih drzim u ruci tako da bi mi mala pomoc dobro dosla. HVALA

VXR, zasto nano? U svakom slucaju, vzemi ga u ruku pa oceni sam - tesko da neko moze imati tvoj "osecaj feelinga" :)

Da imam notebook, uzeo bih Nano bez sekunda razmišljanja.

Ali da imas saku kao pojedini od nas (20cm duzine,11cm sirine,i nije nesto a mogao bih da drzim dva Nano-a odjednom) :d ne bi sigurno uzeo njega,osim ako nisi kojim slucajem bas klinac osnovac ili zensko,to je onda nesto sasvim drugo i onda mozda tebi vise odgovara Nano!?
Cak i VX Revolution je jedva taman za takvu saku,ali posle iskustva sa MX Revolution-om sam ovim ekstra zadovoljan,lepo lezi u ruci,laksi je dosta od MX-a pa manje bole ruke kad se duze radi (manju tezinu secate levo-desno) a veliki plusevi su mu sto je free-spin mod postavljen kao poseban taster ispod misa posto mi je free-spin na MX-u riknuo i sto prima obicne AA baterije koje traju po vise meseci (pojedinci koji ga duze imaju kazu bar 2 meseca) a isto je i baterija MX-a odbila da se puni do kraja (naravno ne moze da se zameni ni u servisu)!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
osim ako nisi kojim slucajem bas klinac osnovac ili zensko

Ili ako kojim slučajem imam notebook? Nano ima sjajan mali risiver, idealan je za nošenje a opet dovoljno dobar za razliku od većine notebook miševa koji mogu da se kupe. O tome ti pričam, ne o desktop upotrebi. Za sebe ću da uzmem G9 čim budem skupio lovu, VX Revolution je uzela devojka, njoj super odgovara za desktop.

Da li ima veze gde mi se nalazi senzor (usb) u odnusu na misa tj. posto mi ponekad mis malo ubaguje pa ne znam da li da ga prebacim na prednju stranu kucista ukoliko to ima veze sa tim, ili postoji nego drugo objasnjenje za to kao i resenje istog problema?

Mislim da ima veze. Isti problem smo imali kod devojke, ponekad neće da radi levi klik, malo zastajkuje skrol, izgleda gubi malo signal... Mi smo ga stavili na produžni kabel pa na sto, pored monitora, od onda radi perfektno ;)

Poslednja izmena:
Bolje proveri da li imaš zadnje drajvere, ili je možda prljav, prašina ili sitne dlačice koje se jedva vide golim okom mogu da zezaju...

Ja sad isprobao, 6-7 metara daljine i dva tanka zida između, radi bez problema:D

Mislim da ima veze. Isti problem smo imali kod devojke, ponekad neće da radi levi klik, malo zastajkuje skrol, izgleda gubi malo signal... Mi smo ga stavili na produžni kabel pa na sto, pored monitora, od onda radi perfektno ;)
Hvala druze.

Bolje proveri da li imaš zadnje drajvere, ili je možda prljav, prašina ili sitne dlačice koje se jedva vide golim okom mogu da zezaju...

Ja sad isprobao, 6-7 metara daljine i dva tanka zida između, radi bez problema:D
Imam druze njegove poslednje sa uradjenim updateom a kuciste mi je u stolu + dijagonala sa kucistem znaci mora da prodje drvo 2 cm + metal , nije bas zanemarljivo... U svakom slucaju hvala na dobronamernom savetu.

Odlican je misonja. Preporuka za ljude koji nemaju veliku saku. Koristim ga skoro 3 meseca i tek je sada otisla baterija ( jedna AA Duracell). Pregrst dugmica, skrolova,... Dobro radi i u igricama. :wave:

Ili ako kojim slučajem imam notebook? Nano ima sjajan mali risiver, idealan je za nošenje a opet dovoljno dobar za razliku od većine notebook miševa koji mogu da se kupe. O tome ti pričam, ne o desktop upotrebi. Za sebe ću da uzmem G9 čim budem skupio lovu, VX Revolution je uzela devojka, njoj super odgovara za desktop.

Nismo se razumeli,citirao si deo koji NEMA VEZE sa poentom posta,jer si napisao da bi ga uzeo odmah za laptop,a ja ti kazem da to nije tako pametno ako imas,kao vecina nas,da ne kazem vecu jer i nije vec sasvim normalnu saku,e onda ces moci da drzis po dva Nano-a odjednom,ili eto ako si klinac osnovac sa malim rucicama ili devojka sa takodje (uglavnom) malim rucicama,jedino njih vidim kao idealne za Nano! ;)
I ja sam hteo da uzmem G9 ali neznam ni sam,nesto me odbilo,kao prvo mislim da je ruzan,onda oni oklopi deluju malo bezveze,tegici su po tvrdnji vecine vlasnika nepotrebni,cena ipak previsoka (neznam sad ali kad sam gledao nakon sto mi je MX otisao na reklamaciju bio je tu negde po ceni sa njim,malo ispod stoje eura) i zato sam zamalo odustao i resio da uzmem VX-a,i nisam se pokajao jer sam imao super dil za nekih 47 eura,upola cene druga dva konkurenta!!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno