Dobro razmisliti prije kupovine VX Revolution-a
Registrirao sam se samo da bih mogao napisati svoje iskustvo s VX Revolution Laser mišem i savjetovati ljude da dobro razmisle prije no što ga kupe. Vidio sam naime da je na forumu mnogo ljudi oduševljeno VXom na prvi pogled. I ja sam bio. Međutim, nakon nekog vremena pojavilo se nekoliko izrazito bitnih i ozbiljnih problema.
Vrijeme upotrebe: 9 mjeseci.
Mjesto kupnje: Zagreb
Cijena: 60tak eura
Pozitivne strane: Miš izgleda kul. Ergonomski je uistinu dorađen. Budući da imam laptop, izvrsno mi je došao miš takve veličine. Nije premalen za ruku, a opet nije prevelik da ga ne bih mogao s lakoćom prenositi. Domet usb prijemnika je izvrstan. Probao sam domet na 6,7 metara i radio je bez greške. Bežičan je, a receiver se sprema u miš. Izvrsno za ljude koji puno putuju.
Negativne strane: Ovisno o vremenu upotrebe miša, biti će potrebno između 5 i 7 mjeseci da se guma na kotačiću rastegne. Meni je primjerice trebalo 5 mjeseci. Čitao sam po forumima i navodno je to jedna od proizvođačkih grešaka kod navedene vrste miševa. A kada se ta guma rastegne i kada kotačić počne zapinjati, tada se možete oprostiti sa fast scrollingom - jednom od funkcija koja mi se iznimno sviđala kod tog miša. Budući da ne možete sami rastaviti miša i zamijeniti tu gumu, vrijeme je za nošenje na servis i natezanje s garantnim listom itd. U redu, kad je to jednom riješeno, u 6om mjesecu korištenja miša, doživio sam vrlo neugodno iskustvo da mi je miš neprestance pokazivao crveni indikator za bateriju iako su baterije u potpunosti bile nove. Govorim baterije u množini jer sam naivno misleći da je do baterija stvar, pokupovao nekoliko komada nadajući se rješenju. Rezultat? Miš i dalje ne radi. Više ga nisam mogao ugasiti na gumbu za gašenje, a niti spremanjem receivera. Gasio se samo fizičkim vađenjem baterije. Nije da to nešto puno znači kada se i upaljen više nije mogao koristiti. Nakon 3 tjedna ne-korištenja i ne nošenja na garanciju jer sam bio van Zagreba, pokušao sam ponovno ubaciti iste baterije, čisto fore radi. I proradio je. Na 3 mjeseca. Danas se ponovio simptom sa baterijom. Miš će sada ići na reklamaciju i po mogućnosti zamjenu za neki u potpunosti drugi proizvod.
Zaključak: Nisam dovoljno bogat, a da bih bio s mišem oduševljen prvih 6 mjeseci, a nakon toga morao kupovati novi. Logitechove ću proizvode zaobilaziti u širokom luku jer očito proizvodna linija bežičnih miševa ima neke opasne nedorađenosti u području napajanja (upravo sam, naime, pročitao thread o Logitechovom MX Revolutionu i svim problemima vezanim uz punjenje tog miša).